Pages

Saturday, October 22, 2011

Realiti 7 orang kerdil #WUJUD!!

Assalammualaikum dan selamat petang..

Aq mulakan dengan bahan pencuci mata buat korang..lihat gambar di bawah..ia bukan hiasan blog nih semata ye..hehehehe

Johnston Family by Yahoo!
Ha kita memang dah biasa dan pernah tengok kan orang2 kerdil seperti ini??Ingat lagi tak cerita "Snow White & 7 Dwarfs"?Dulu kecik2 aq selalu tengok cerita kartun tuh..minat tengok orang2 kerdil yang sangat2 lah comei tuh..Tapi aq rasa, in reality kita jarang dapat jumpa/tengok 1 family..1 keluarga yang semuanya terdiri daripada orang2 kerdil juga..yela,jarang kita jumpa kalau mak/ayah nye yang buta sejak lahir..kemudian si ibu melahirkan anak yang kemudiannya cukup sifat..tapi tak pulak mengikut genetik si bapa kan??Tapi kisah ini berlainan..

Amber(ibu) dan Trent(ayah) merupakan pasangan suami isteri yang memiliki 2 orang anak kandung yang turut menghidap penyakit orang kerdil seperti mereka yang dinamakan secara saintifik "achondroplasia dwarfs"..Mereka kemudian mengambil 3 lagi orang anak angkat yang juga kerdil seperti mereka..maka..terciptalah "Family of 7 Dwarfs"..

Hehehe..giler skema betul ayat2 aq kat atas tuh..kikiki..aq terpandang je tajuk artikel tu aq terus tertarik nak baca..korang ley tengok vids anak2 kerdil ni punye pendapat mengenai dunia sekeliling mereka dengan klik je gambar kat atas tadi tuh..

p/s: comel2 kan mereka??   =)

No comments:

Post a Comment

Sahabat Sakura