Pages

Saturday, December 29, 2012

Kreatif tapi Bangang!!


Assalammualaikum wbt ...

Kreatif tapi Bangang!! itu yg aku dapat katakan selepas terbaca entri dari Apit pagi2 hari ni .. kenapa manusia zaman sekarang ni semakin kejam lagi tak berhati perut .. binatang yg tak berdosa pun nak dijadikan mangsa .. mengikut selera otak yg tah hape2 tah ..


gambar dari blog Apit

ha apa korang rasa selepas tengok gambar2 ni? seronok ke?cantik ye? aku sendiri pun tak sanggup nak tengok lama-lama gambar ni .. terus teringat anak-anak berbulu aku kat rumah tu yg comel2 lagi innocent .. cis! memang rasa nk rejam2 orang yg menzalimi kucing2 ni ..

korang boleh terjah blog Apit untuk cerita yg lebih jelas .. 



Jom kawan-kawan .. sama-sama kita sebarkan berita ni .. agar kucing2 di dunia ni terselamat dari kezaliman manusia yg tak berhati perut itu ..

Friday, December 28, 2012

Tazkirah Jumaat [#9] - Surah Al - Kauthar


sejak kebelakangan ni saya sedang usaha mengamalkan Surah Al-Kauthar ni .. pasti ada yang dah tahu kelebihan surah ni .. jadi harini saya rasa nak juga lah berkongsi sesuatu yg bermanfaat untuk diri saya dan juga sahabat sekalian ..


Fadhilat membaca Surah Al-Kauthar

Brgsiapa membaca surah ini sebanyak 100x saat hujan turun lalu memohon kepada Allah swt apa yg dihajatkannya dari urusan duniawi dan ukhrawi maka Allah swt akan mengendahkan permohonannya.

Sesiapa yg membaca sebanyak 7x setiap hari pd mata air, maka ia akan menjadi besar sumbernya.

Brgsiapa yg membaca surah ini sebanyak 1000x maka Allah swt hasilkan apa yg dituntutnya, lebih2 lg dlm mencari rezeki dan pangkat, dan dibukakan pelbagai pintu kebaikan.

Brgsiapa yg membaca surah ini sebanyak 1000x sesudah solat Isyak sehingga kepada tidurnya, maka Inshaa Allah akan melihat Rasulullah saw dalam mimpinya.


Kata sebahagian orang yang mengamalkannya:

Jika rajin membacanya, hati kita akan menjadi lembut dan khusyuk ketika menunaikan solat.

Jika dibaca ayat ini sewaktu memasak akan dapat melazatkan makanan.

Jika diamalkan selalu surah ini, kita tidak akan menjadi seorang yang materialistik.


~wallahualam~

Sumber dijumpai di sini.



Tapi apa yg saya mahu hanyalah .. Allah swt menghilangkan segala kerisauan, kegusaran dan kesedihan dlm hati saya .. dan saya dpt melakukan solat dgn khusyuk ketika menghadapNya.

Marilah sama-sama kita mengamalkan nya ..


Monday, December 24, 2012

iPhone 5 Gadget Impian



Assalammualaikum wbt ..

Jom korang join reramai CONTEST dari Bro Hebat Denaihati ni .. lumayan seyh! sambil2 tambah pengetahuan dan tambah kenalan ..

Tak perlu pun buat entri panjang2 .. cukuplah sekadar kita luahkan ..
Kenapa kita minat sangat kat iPhone 5??



a) aku bukanlah seorang yang gilerkan gajet2 ni sangat tapi sekurangnya aku masih follow up dan mengikuti gak perkembangan gajet2 baru yang kuar seperti cendawan selepas hujan .. aku cuma ada Sony Ericson K530i yang dah hampir 6 tahun kot aku guna .. so macam orang lain yang tak berapa mampu miliki gajet mahal2 ni .. aku pun teringin gak la .. nak plak dapat percuma kan .. lagi ar aku teruja nak dapatkan .. hehehe ..

b) teringin gak nak merasa mcm blogger lain post entri guna gajet 'sanggeh' nih ..

c) pernah tengok dan guna 5mnt je iPhone .. terasa teruja dah .. so kalau dapat ni memang akn jga sebaik mungkin lah .. dan manfaatkan sepenuhnya untuk blog kesayangan ni .. hehehe

d) ok banyak spec iPhone 5 ni yang buat aku sangat2 rasa teruja untuk memiliki nya .. tapi tak pandai nak elaborate kan kata2 .. jadi sesingkat nye rumusan aku .. dengan kelebaran yang cukup memberi kepuasan bile kita ber-blogging .. dan nipis .. memang cukup buat aku jatuh cinta beb!




Antara entri Bro Denaihai mengenai iPhone 5 :

1. iPhone 5 Gadget Impian
2. iPhone 5 dilancarkan
3. iPhone 5 Gambar dan Video
4. iPhone 5 vs Samsung Galaxy S3 Drop Test
5. iPhone 5 Malaysia Pertama
6. iPhone 5 Malaysia vs Singapore vs Hong Kong vs USA
7. iPhone 5 Countdown
8. iPhone 5 dah sampai Malaysia
9. iPhone 4S baru bukan iPhone 5




Alhamdulillah .. dapat gak setelkan entri ni ..hadoy entah apa yang payah sangat nk complete kan contest ni .. huhuhu .. semoga ada rezeki utk miliki gadget ini .. amiin

 



contest iphone5 300x250 Banner

"Contest iPhone 5 Gadget Impian anjuran Denaihati di taja oleh eQurban.com, StudioAksara.com,AbangEnsem.com,AriffShah.com,Eizil.com,Sweetkurma.com,Azri.com,Serverfreak.com dan Denai.my"



Friday, December 21, 2012

Tazkirah Jumaat [#8] - Solat Sunat Dhuha


Assalammualaikum wbt ..


dalam beberapa hari lepas, aku ada terbaca tentang kelebihan Solat Sunat Dhuha dari sebuah blog. tapi dah tak ingat blog mana. and then, dari sehari ke sehari hati aku rasa teringin sangat nak buat Solat Sunat Dhuha jugak. harini, hati aku tergerak utk search segala tentang Solat Sunat Dhuha ni. maka terjumpa banyak info mengenai solat sunat ini.


Cara mengerjakan Solat Sunat Dhuha
Solat ini boleh dilakukan sekurang-kurangnya 2 rakaat sehinggalah 12 rakaat, tetapi paling banyak yang dilakukan oleh Rasulullah adalah 8 rakaat.

Niat



Antara surah-surah yang dianjurkan ulama

a) Solat Sunat Dhuha 2 rakaat
- ayat al-Kursi [10x] & al-Ikhlas [10x] atau;
- ayat As-Syams & Ad-Dhuha atau;
- ayat AL-Lail & Al-Insyirah.

b) Solat Sunat Dhuha lebih daripada 4 rakaat
- solat pertama : As-Syams & Ad-Dhuha
- solat seterusnya : Al-Kafirun & Al-Ikhlas


Semasa sujud terakhir bacalah sebanyak 40x


Selepas memberi salam, bertasbihlah 10x



Berdoa





Mudah-mudahan aku sentiasa diberi ruang utk melakukan solat2 sunat ini .. amiin~

Thursday, December 20, 2012

Google Harini













panjang cerita nya .. so korang buka je la google korang dan play la sendiri k .. aku tengok macam menarik .. hehehe ke aku yang terlambat tengok Google?

Rindu Masa Itu - Kesibukan

assalammualaikum wbt ..

kebelakangan ni agak sibuk .. Alhamdulillah keje semakin banyak .. jadi kurang la fikir tentang masalah "hati & perasaan" .. jadi bila dah sibuk di pejabat .. penat tu pun bertambah la kan .. idea nk up entri baru tu ada .. tapi semangat kental nak online tu yang lemau sikit .. hehehe .. so dah jarang nak online bila pulang ke rumah .. tengok je laptop tu .. tapi tetap mencari masa untuk mengaji walau 1 muka sahaja ..

so, para peserta iPhone 5 Gadget Impian sekalian .. jangan risau .. walau tak larat nak online lama2 .. tak menyempat up entri baru hari2 mcm korang .. saya tetap jalankan tanggungjawab vote kalian semua setiap hari .. harap korang pun sudi2 lah vote saya setiap hari yek ? hehehe <thanks in advance> ..

hmm entri ni tak tahu apa motif entah .. tapi sebenarnya rasa rindu sangat nak rajin blogging seperti beberapa bulan lepas .. rindu nak blogwalking macam selalu .. huhuhu .. bukan setakat blog Diari Sakura Gurl ni je yang terabai .. blog saya yang lagi 1 tu pun terabai gak .. ish3 .. next year mungkin aktif semula kot .. takpun after CNY .. hehehehe .. (bakal jadi penganggur paling berjaya) .. jadi banyak la kan masa nak meng-online kan diri ..



yes, right now i'm really bored coz all my task already done .. last 3 days quite busy, really appreciate that time .. work, work, work .. no time to think the hurt heart .. the anybody feeling to me ..



terima kasih sudi baca entri yang bosan ini .. with lots of love!

Thursday, December 13, 2012

Jom Release Tensen Jap!


aku tak tahu kalau korang pernah dapat or tidak .. tapi benda ni kakak aku emel kat aku beberapa hari lepas sebab aku mengadu nasib pada dia .. aku sedang stress .. time keje masa tu .. 1st dapat emel, tengok nye tengok nye tengok .. haish .. lagi aku rasa nak tumbuk2 je wajah dalam emel tu .. but today, aku rasa nak guling2 lak gelak tengok muka bodoh tu .. hehehehe .. sebab sekarang aku memang tengah stress dengan keje .. personal, aku tolak tepi jap .. jom layan sat, pada sape2 yang sedang stress di tempat kerja ya .. yang stress hal peribadi macam aku ni ..memang la tak berapa nak relief tengok wajah2 ni ..



silalah try ye .. pasti relief ur stress nanti ..


Saturday, December 8, 2012

Deposit RM200 Jadi Pengguna iPhone 5 Terawal dengan CELCOM



walaweh!! menjadi kegilaan ramai .. kemunculan dinanti-nanti kan .. termasuk aku .. teringin juga nak merasa , memiliki, mengguna iPhone ni .. intai sana sini .. ramai dah bising-bising tentang tawaran syok dari syarikat telco biru ni .. CELCOM ..




menarik kan? tapi tu la aku belum mampu nak miliki .. tapi CELCOM dah bagi offer yang sangat menarik, tertarik lagi da boomm! ni .. dalam kepala masih terfikir-fikir .. mahu ke tidak .. just sediakan deposit RM200 .. terus buat pre-order .. boleh lah jadi pengguna iPhone 5 terawal .. cepatlah korang .. grab as fast as possible .. tengok kat bawah ni .. 64GB je dah out of stock .. giler tak giler la aku rasakan penangan Gadget Impian gini .




sekarang aku guna line maxis dan celcom .. dulu pernah cuba mengguna internet line celcom .. masa itu agak menghampakan kerana lokasi yang tak berapa strategik .. sekarang rata-rata mengatakan line internet celcom ni sudah ada dimana-mana .. hmm interesting! aku rasa seperti mahu bertukar dan mencuba sendiri .. so, what do you think? take it or leave it? hmmm   @_@


jika ada rezeki .. pasti boleh jadi iPhone 5 Gadget Impian kan? 

Thursday, December 6, 2012

I Wish ............ [Next Year]




pepagi hari lagi dah ternampak sesuatu yang sangat cantik dimata .. terus hati kata, "aku pun nak satu lah ."
actually, terjumpa mengenai GayaCreates ni kat blog adik kupu-kupu comel ni ha .. Yuyu Zulaikha .. hahaha adik ni memang suke benor la cakap macam merepek2 .. tapi, fun! dan serius comel je tengok dia sarung telekung ni .. betul cakap dia .. 

"asyik bercantik depan kawan-kawan je, kalini bercantik di depan Allah swt pula" 

so i wish, my next birthday .. i could get this 1 for me to look beautiful in front of The Greatness Allah swt .. and also wish, hati ini semakin dekat dengan Pencipta .. amiin.


p/s : dik, awat macam SLEEPING BEAUTY dah pose gambar tuh? hehehe .. jom terjah adik Yuyu tu ..

Tuesday, December 4, 2012

Suraya nak bagi 2juta sterling paun!




ha cuba korang baca apa emel Puan Suraya tu? Ada sape2 tertarik, berminat tak? Aku dah penat la dapat emel2 merepek macam ni .. haish!! Aku rasa korang pun mesti ada pernah dapat jugak kan?



Hot & Roll


oh maimaimaiyaiyai .. lama giler tak makan benda alah ni .. giler rindu .. rindu juga pada orang yang memperkenalkan makanan ni pada aku .. hehehehe En.Moq aku .. first time makan masa pergi JB dulu .. pergh terus jatuh cinta .. dan asyik teringat je .. now, teringat Hot & Roll ni .. mau tak teringat kat En.Moq yang sorang tu? Hehehe .. En.Moq yang sangat sweet & romantik itu .. tak sangka dalam tegasnya, terselit romantiknya .. wuwuwuwu~ melalut sudah tentang En.Moq .. sowi!

kebetulan jalan2 kat kat Carefour Cheras Perdana mengisi masa yang terluang sambil hilangkan stress .. tetiba terpandang 1 kiosk dan logo yang 'macam aku kenal je logo ni' .. hahaahhaa .. zasss! terus teringat kenangan makan sama2 dengan En.Moq .. tapi masa tu selera makan takdok .. jadi takdok la aku p beli .. tapi sejak saat aku mengetahui ada Hot & Roll berdekatan dengan rumah aku .. hati sering meronta-ronta untuk pergi beli .. hmmm tapi hati masih kalah pada pujukan nafsu makan .. ish,ish,ish ..

apa nak jadi tah .. berat dah semakin turun .. badan makin susut .. makan macam tak makan .. seperti 'merasa' makanan je .. buat cukup syarat, bak kata kakak aku lar ..



#tolong klik G+1 arul di entri iPhone 5 Gadget Impian#

Sunday, December 2, 2012

Manusia Bukan Tuhan

Assalammualaikum wbt ..

Sebenarnya arul sedang menahan sakit kepala (migrin) sekarang ni .. tapi hati kuat nak juga up entri tentang ni .. entahlah .. mungkin penyesalan tu dah menebal sangat kot .. ini adalah kali kedua arul rasa menyesal begini .. menyesal kenal dan punya KAWAN seperti mereka ini .. yang pertama dulu terjadi, 3tahun lepas .. 

MANUSIA BUKAN TUHAN!

Menyesal arul pabila punya kawan (sekarang dah tak kawan) yang arul percaya mampu mendengar masalah arul dari A-Z .. tolong menasihati arul sedaya mungkin .. mampu menyimpan segala masalah arul dari orang lain .. kelak bila antara kami punya perselisihan faham, tak gunakan masalah arul tu sebagai point untuk apa2 saja .. untuk jatuhkan arul or what so ever la ..

Siapa arul untuk tidak memaafkan awak, awak, awak dan kamu atas segala kekhilafan yang terjadi .. kerana arul sedar, arul bukan sapa2 untuk menghukum setiap tindakan kalian .. tapi penyesalan yang lahir jauh dari lubuk hati ni memang tak dapat ditepis lagi .. sangat2 menyesal ..

Siapa kamu untuk menilai setiap apa yang terjadi keatas diri arul?
Siapa kamu untuk meletak kan nilai harga diri dan maruah arul di mata orang lain?
Siapa kamu untuk menghukum arul mahupun orang lain?
Siapa kamu untuk menilai setiap tindakan arul mahupun orang lain?
Siapa kamu? Siapa kamu? Siapa kamu?

Kamu juga hanya manusia biasa .. manusia yang bijak takkan menggunakan kelemahan orang lain untuk kepentingan diri sendiri .. kawan yang baik takkan mengungkit segala kekhilafan kawannya yang lalu ..



So pada kawan2 arul di mana-mana jua (if anggap arul yang JAHAT ni kawan la kan, hehehee) .. kita bukan siapa2 pun nak menilai orang lain .. bukan siapa2 juga untuk menghukum salah dan silap orang lain .. kita hanya mampu memaafkan .. selebihnya kita serahkan pada Allah SWT .. itu yang lebih baik .. 



"Memaafkan itu lebih mulia dari menilai dan terus mengungkit khilaf orang lain" 

 p/s : aku menyesal je kenal dan cerita masalah aku kat ko .. tapi aku masih belum membenci ko seperti mana ko membenci aku .. sekian~

Saturday, December 1, 2012

Realiti vs Khayalan Hidup


Assalammualaikum wbt ..

Setiap saat, setiap masa, setiap hari aku berfikir mengenai sesuatu ini ..
Aku sedikit keliru .. aku juga rasa sedikit kelakar .. tapi aku lebih pada rasa sedikit 'annoying' ..
Maafkan aku jika entri ni secara kebetulan akan ada yang rasa benci maupun menyampah pada aku .. tapi ini sekadar pendapat peribadi aku .. mohon maaf salah dan silap k ..

Pernah tak korang baca novel? Mesti diluar sana ramai yang suka layan novel kan? Especially kaum Hawa la .. ok ni contoh novel yang aku pernah baca, pernah tengok, pernah dengar ..

1- Adam & Hawa
2- Gemersik Kalbu
3- Ombak Rindu
4- Lagenda Budak Setan
5- Sehangat Asmara
6- Tak Semanis Impian
7- Bicara Hati

Ok, tu je la kot yang dapat aku senaraikan .. pada peminat tegar novel, rasanya mesti akan ingat setiap 1 jalan cerita novel ni tatkala terdengar je tajuk buku novel tu .. kadang2 mungkin hingga terbawa-bawa .. maksud aku, hingga mengimpikan jalan cerita indah dalam novel tu berlaku dalam realiti hidup sendiri .. betul tak? hehehe jangan menipu la .. sebab aku pun pernah begitu ..

Suatu ketika dahulu, aku juga pernah merasa begitu .. setiap kali aku layan novel, mesti lepas tu aku akan fikir .. "bestnye kalau dapat pasangan yang romantik, sabar, jujur, ikhlas mcm dlm novel ni" .. "bestnye kalau in reality jadi macam ni" .. kan? kan? mesti ada punya lah ..

Tapi korang antara sedar dan tidak .. ketahuilah .. DUNIA NI ADALAH PENTAS LAKONAN .. MANUSIA, KITA ADALAH PELAKON2 DI ATAS PENTAS TU .. jalan cerita hidup kita telah pun diatur oleh Maha Pencipta .. kerana itu DIA, ALLAH SWT dianggap MAHA MENGETAHUI YANG NYATA MAHUPUN YANG TERSEMBUNYI .. kita takkan pernah tahu apa yang terjadi pada diri kita, pada hidup kita kelak .. kita cuma merancang ..

Mungkin ada sesetengah orang merasakan, hidup dia seakan-akan hampir sama jalan ceritanya seperti dalam novel la .. dalam drama la .. semua itu kebetulan .. kerana novel, drama, movie ada sesetengah nya berdasarkan cerita di alam realiti juga .. sumber dari kisah benar .. kisah sebenar .. dan sesetengahnya pula adalah rekaan semata-mata .. siapa diantara kita yang mahukan kesudahan sesuatu cerita itu menyakitkan hati, menyedihkan, melukakan .. betul tak? Walaupun kadang2 ending tu macam tak logik je, semata nak buat 'happy ending' .. hehehe .

Tolonglah, berpijak di bumi yang nyata .. jangan taksub sangat dengan jalan cerita rekaan .. sedangkan jalan cerita realitinya .. jauh panggang dari api .. novel, movie, drama sumer tu dicipta sekadar untuk menyampaikan pengajaran, tauladan, teladan, peringatan .. Hahaha, tapi janganlah sampai benci pula nak baca novel .. teruskan membaca, menambah ilmu ..

Ok lah, itu je kot yang aku dapat simpulkan pendapat ringan aku terhadap mereka2 diluar sana termasuk aku (aku yang dulu2 la) .. yang teringin sangat jalan cerita realiti seperti novel, movie dan drama .. Segala tutur bicara dari blog ni, mana menyinggung mana2 perasaan .. mohon dimaafkan  (^_^) chilll!!



peace! V(^_^)





#tolong klik G+1 kat entri iPhone 5 Gadget Impian#

Thursday, November 29, 2012

Fenomena 150 Juta Kali



sape pernah dengar lagu dan tengok video nih? seingat aku lagu ni fofular masa aku kat ipt dulu .. menjadi siulan gadis2 remaja .. cewah! aku ingat sekadar suka2 je lagu ni .. tak sangka, tahun ni tetiba ada plak artis menyanyikan lagu ni semula .. dan keluar di corong2 radio ..




aku tak tahu pun mana yang best .. tapi dalam vid pertama tu .. aku rasa lagi comel kot dat gurl yang nyanyi .. hahahhaha .. whatever!

Jom dengar video2 kat atas ni sambil nyanyi ikut lirik kat bawah ni .. ngeh3


Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
"Eh, kenapa kau masih lagi mahukan dia?"
"Apa kau buta, apa kau pura-pura suka?"

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

"Dia mungkin bengis seperti singa"
"Tapi dia nangis tonton cerita korea"
"Dia mungkin keras bila bersuara"
"Tapi dia jelas, jujur apa adanya"

Aku lagi kenal dia

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

"Sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua"

Saya kenal sayang saya

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua~





#Tolong klik G+1 dalam entri iPhone 5 Gadget Impian saya#

Wednesday, November 28, 2012

Sinopsis Lagenda Budak Setan 2 - Katerina


Assalammualaikum wbt ...



Filem yang dinanti oleh orang ramai bakal muncul pada esok hari 29 Nov 2012 .. seperti yang lain, aku juga turut tak sabar2 nak menontonnya .. 17 Okt 2012 aku dah ada sekali buat entri tentang movie LBS2-Katerina ni .. 



Sinopsis

6 bulan telah berlalu, selepas kematian Ayu, Kasyah masih bermurung atas kehilangan isteri tersayang, Ayu.  Melalui Athirah, segala kasih sayang dicurahkan. Katerina juga semakin pulih kekuatannya untuk berdepan semula dengan Kasyah. Ketabahan dan ketenangan Kasyah masih menyerlahkan senyuman dibibirnya meskipun kehilangan orang tersayang, benar2 buat Katerina mengaguminya. Kemesraan mula terjalin semula antara keduanya. Mereka sering keluar bersama dimana Kate sentiasa berada disampingnya hingga membibitkan rasa cinta. Katerina mula memperkenalkan Kasyah kepada kedua orang tuanya. Mereka merancang untuk bertunang namun ditentang oleh ibu Kate, Sofea. Sofea tidak puas hati kerana Kasyah adalah punca Kate kecewa hingga hampir membunuh diri selepas Kasyah menikahi Ayu. Tak mungkin dia menerima Kasyah sebagai menantu tetapi Kate tetap berkeras mahukan pertunangan tersebut hinggakan kedua orang tua nya terpaksa menurut saja. Namun, ayahnya Sofean punyai muslihat tersendiri meskipun dia menyatakan persetujuannya. Ketika yang sama, Hisyam bekas kekasih Kate yang masih menggilainya muncul kembali, mencetuskan kekecohan. Masa berlalu, Athirah sudah menjangkau usia 2 tahun. Kasyah masih murung, begitu juga Kate. Kedua mereka terluka, antara mereka masih ada rasa sayang yang menebal. Kate tahu Kasyah amat mencintainya dan dalam masa yang sama ingin membalas dendam ke atas Hisyam. Untuk mengetahui kesudahan percintaan Kasyah dan Kate, silalah terus dapatkan tiket movie ini esok. - Sumber


Jom kita layan trailer LBS 2- Katerina ni pulak k ..

#niat hati nak tonton dengan seseorang ........



#Tolong klik G+1 kat entri iPhone 5 Gadget Impian saya#

Invitation to Samsung Appstar 2012 Finale Event

Assalammualaikum wbt 



Damn! tetiba aku rasa macam nak join plak event2 grand macam ni .. huhuhu .. tapi apakan daya, tempat tu pun aku tak tahu nak pergi macam mana .. teman pun takde .. ayoyo .. naseb badan .. rugi .. rugi .. rugi ..



Dear Samsung Angel,
If you're interested to attend & cover the event, kindly fill in your details HERE by 4:00pm, 28th Nov 2012 (today, Wednesday). This is SINGLE INVITE only.


So pada Samsung Angels yang ada dapat same invitation macam aku, if berminat silalah cepat2 RSVP k .. last invitation nih .. so kena bertindak cepat .. sape2 yang pergi nanti silalah buat entri ya .. chill !!




#Tolong G+1 kat entri iPhone 5 Gadget Impian#

Tuesday, November 27, 2012

Kenapa Si Dia Selalu Menyakitimu?


Assalammualaikum wbt ..

Sepanjang perhubungan di alam percintaan, pasti ada pasang surutnya .. tak lengkap dalam sebuah perhubungan tu tanpa sakit dan menyakiti .. pasti seringkali jugak hati bertanya, "Kenapa Si Dia Selalu Menyakitiku?".



Ini jawapan nasihat dari Cinta:

1. Jika orang yang engkau cintai menyakiti hatimu padahal engkau telah berbaik hati padanya, maka bersabarlah ..

2. Jika telah bersabar dia tetap menyakiti hatimu, maka tetaplah bersabar ..

3. Jika tetap bersabar, dia masih juga menyakiti hatimu, maka nasihatilah dia ..

4. Jika telah dinasihati, dia masih juga menyakiti hatimu, maka mintalah padanya untuk tidak menyakiti hatimu ...

5. Jika ini pun sudah engkau lakukan dan dia tetap menyakiti hatimu, maka ikhlaskanlah ..

6. Jika telah ikhlas pun dia tetap selalu menyakiti hatimu, maka diamkanlah dia ..

7. Jika engkau telah mendiamkannya tapi dia tetap menyakiti hatimu, maka tinggalkan lah dan berdoalah untuk kebaikannya ..

Mungkin dia memang tidak mencintaimu dan bukan jodohmu ..


Sumber Pakar Cinta


#Tolong klik G+1 untuk entri iPhone 5 Gadget Impian saya#

Sahabat Sakura