Pages

Tuesday, April 29, 2014

Lazada Blowout Sales!!

assalammualaikum wbt ..


http://www.lazada.com.my/special-promotion/

Menjelang jam 12:00 tengah malam, Lazada Blowout Sale pun bermula. So pada korang2 yang kaki shopping online ni, cepat2 lah standby depan pc/laptop untuk online shopping kat Lazada k. Sales ni hanya untuk SEHARI SAHAJA. Ok so korang jangan lupa ye temujanji beramai-ramai kita seperti yg tertera di bawah ni:

Hari : Selasa
Tarikh : 29.04.2014
Masa : 12:00pagi - 11:59malam
Diskaun : sehingga 90%



Friday, April 25, 2014

Jangan Lakukan 24 Perkara Ini

Assalammualaikum wbt..
Perkongsian harini aku dapat sumber dari Facebook. Harap memberi manfaat pada korang yang sudi lawat blog aku ni ye.


Ingat!! Jangan Lakukan 24 Perkara Ini Dalam Hidup Anda


  1. Jangan sengaja lewatkan solat. Perbuatan in tidak disukai oleh ALLAH s.w.t.
  2. Jangan masuk ke bilik air tanpa memakai alas kaki(selipar).Dikhuatiri terbawa keluar najis dan mengotori seluruh rumah kita.
  3. Jangan makan dan minum dalam bekas yg. pecah @ sumbing. Makruh kerana ianya merbahayakan.
  4. Jangan biarkan pinggan magkuk yg. telah digunakan tidak berbasuh.Makruh dan mewarisi kepapaan
  5. Jangan tidur selepas solat Subuh, nanti rezeki mahal (kerana berpagi-pagi itu membuka pintu berkat)
  6. Jangan makan tanpa membaca BISMILLAHHIRRAHMANNIRAHIM dan doa makan.Nanti makanan yg. dimakan adalah dari muntah syaitan.
  7. Jangan keluar rumah tanpa niat membuat kebajikan @ kebaikan.Takut-takut mati dalam perjalanan.
  8. Jangan pakai kasut atau selipar yg. berlainan pasangan. Makruh dan mewarisi kepapaan.
  9. Jangan biar mata liar di perjalanan. Nanti hati kita gelap diselaputi dosa.
  10. Jangan bergaul bebas ditempat kerja. Banyak buruk dari baiknya.
  11. Jangan menangguhkan taubat bila berbuat dosa kerana mati boleh datang bila-bila masa.
  12. Jangan ego untuk meminta maaf kepada kedua ibubapa dan sesama manusia kalau memang kita bersalah.
  13. Jangan mengumpat sesama rakan taulan. Nanti rosak siratulrahim.
  14. Jangan lupa bergantung harap hanya kepada ALLAH s.w.t dalam setiap kerja kita. Nanti sombong bila berjaya dan kecewa pula bila gagal.
  15. Jangan bakhil untuk bersedekah. Sedekah itu memanjangkan umur dan memurahkan rezeki kita.
  16. Jangan banyak ketawa nanti mati jiwa.
  17. Jangan biasakan berbohong kerana ia adalah ciri-ciri munafik dan menghilangkan kasih sayang org.kepada kita.
  18. Jangan suka menganiaya manusia atau haiwan kerana doa makhluk yg.teraniaya cepat dimakbulkan ALLAH s.w.t.
  19. Jangan terlalu susah hati dengan urusan dunia. Akhirat itu lebih utama dan kekal selamanya. Carilah kehidupan dunia untuk akhirat.
  20. Jangan duduk dalam bilik air terlalu lama kerana disitulah tempat tinggal jin kafir dan syaitan.
  21. Jangan merokok dan memasang kemenyan kerana asap itu adalah makan jin.
  22. Jangan lupa membaca BISMILLAHIRRAHMANNIRAHAIM dan salam ketika masuk kerumah dikhuatiri jin dan syaitan masuk bersama.
  23. Jangan memakai tangkal kerana ALLAH s.w.t tidak sempurnakan agama seseorang itu jika memakai tangkal ini adalah kerana dikhuatiri kita bergantung kepada tangkal bukan kepadaNYA.
  24. Jangan mempertikaikan kenapa ISLAM itu berkata jangan sebab semuanya untuk kebaikan dan sesungguhnya ALLAH s.w.t itu lebih mengetahui.Yang baik itu adalah dari ALLAH s.w.t dan yg.buruk itu dari hambanya juga.

Kongsikan kepada rakan-rakan anda dan juga ahli keluarga anda. agar kita semua dapat melakukan amar ma’ruf, nahi mungkar.. in shaa Allah.


* * * * * * * *

Bantuan anda amat bermakna buat mereka. Bekalan akhirat buat anda. Hulurkan bantuan, ringankan beban, sama-sama kita berkongsi kegembiraan bersama mereka yang memerlukan. Mari hulurkan bantuan dalam Projek Shopping Raya 2014 untuk mereka.


Thursday, April 24, 2014

Sutra Spray - Serangga Mati, Bau Wangi, Senang Hati

assalammualaikum wbt ..



Nama Produk : Sutra Spray

Info : Diperbuat daripada campuran herba terpilih
       : 100% Produk Bumiputera Buatan Malaysia

Kegunaan:
- sebagai pewangi rumah, kereta, pejabat
- pembersih meja makan dan pantry
- menghalau/membunuh LIPAS, SEMUT, LALAT, TIKUS



Tak perlu beli pelbagai produk yang mengandungi pelbagai bahan kimia tu. Serangga tu belum tentu lagi mati, tapi dah tentu2 membahayakan kesihatan kita sendiri. Kawan saya guna Sutra Spray ni je, serangga mati, meninggalkan bau yang wangi lagi. So jom cepat-cepat order kat sini k ---> Sutra Spray atau boleh jugak klik padat2 kat gambar testimoni kat bawah ni (^_^)



Wednesday, April 23, 2014

Simposium Perniagaan Maya

Assalammualaikum wbt..

Pernah dengar tak mengenai Simposium Perniagaan Maya ni atau singkatannya SPM? Kalau belum, meh aku cerita sikit apa SPM ni.




Simposium Perniagaan Maya merupakan satu perhimpunan perbincangan untuk para usahawan dan bakal-bakal usahawan perniagaan online mahupuln offline di alam maya. Ia juga sesuai bagi siapa-siapa yang sedang mencari pendapatan sampingan. SPM tempatnya, dimana siapa-siapa boleh sertai dan menimba ilmu mahupun menambah lagi ilmu yang ada. Tingkatkan skill selok-belok perniagaan online-offline anda. Maklumat mengenai SPM seperti yang tertera di bawah ye:


Anjuran : Maya Link Solution (SA-0288418-W)
HOTLINE : 03-2106 1326 ( 9.00am – 5.00pm)

* Sila simpan bukti pembayaran untuk rujukan kelak.

Tarikh : 
1- 4hb Mei 2014
Venue : Stadium Kuala Selangor
Pengunjung : Peniaga peniaga On-line dan Offline serta walk-in audience
Anggaran Pengunjung : Lebih 10 ribu
Kemudahan : Hot Spot kepunyaan anda (khemah) akan disediakan. 10 x 10 Kaki, Plug Point, Meja 1, Kerusi 1
>> Harga HOTSPOT (khemah) 4 hari RM300.00
>> Tempahan HENDAKLAH berserta bayaran.
>> Kelewatan pembayaran boleh membatalkan tempahan
>> Penetapan Lokasi Khemah (first come first serve)
>> Akan dilakukan pada 30 APRIL 2014 di pejabat sekretariat.

Sila LIKE fanpage dibawah untuk maklumat terkini


Cepat-cepat mendaftar ye!

#52 Wordless Wednesday - Anda Yang Mana 1???





*Sila tinggalkan komen anda (^_^)

#51 Wordless Wednesday - Release Stress







* * * * * * * * * * *

IKLAN : Tabung Masa Hadapan
.
.
.
.

Klik gambar untuk tahu lebih lanjut (^_^)




Sunday, April 20, 2014

Tutorial : Cara Nak Padam Blog

Bismillahirrahmanirrahim

Assalammualaikum wbt..



tetiba gatal pula nak buat tutorial bagai ni kan..tak pernah hayat pandai bermain html, coding segala. tapi rasa boleh la kot bila dah rujuk mana-mana tutorial kan. easy cheesy je tengok tadi. bukan tak tahu langsung pasal html tu, ada belajar masa zaman universiti dulu. tapi biasalah kan bila dah lama tak di praktikkan, tumpul la segala skill tu. rindu weh bermain dengan html dan coding ni. sangat best!


ok back to the main topic ye. hehehe. beberapa hari lepas tergerak hati nak padam salah 1 personal blog (ada 3 blog sebenarnya) aku yg mana aku rasa dah tak perlu ada pun, sebabnya nak baca semula setiap entri dalam blog tu pun aku dah tak sanggup. blog tentang seseorang yang tak pernah tahu hargai aku. hahahahaha. buang masa dan sia-sia je. so godek sana-sini camner aku nak hapuskan terus blog tu, kebanyakan tutorial aku jumpa semuanya yang dah lama dan sebelum blogspot ni bertukar wajah. so aku pun agak pening. last-last jumpa jugak the simple way to delete the blog.


let's make it fast, below are the steps to delete your blog:


nampak tak? tak nampak takpe, meh aku re-write ye.

  1. sign in to blogger.com and access your Blogger Dashboard.
  2. beside the blog you want to delete, click the drop-down menu to the right of the gray Post List icon.
  3. select Settings.
  4. click Other (under Settings) on the left side of the page.
  5. at the top of the page under "Blog Tools" click Delete Blog.
  6. click Delete This Blog.
  7. done!
sumber : Google Help


so selepas dah hapuskan blog yang korang nak tu, 1 section "Delete Blog" akan berada dalam Dashboard korang. dalam tempoh tertentu, korang masih boleh jenguk2 la blog tu kalau korang nak.




lastly, now tinggal 2 je la blog yang aku ada. yang ni dan QQ blog. hehehe...QQ blog tu maaflah, tak dapat nak share dgn korang tapi nak gak bagitahu korang..blog tu sayang giler nak padam sebab segala kenangan indah, pahit manis kehidupan aku tercatit disitu. segalanya mengajar aku tentang hidup. TERIMA KASIH NYAWA  (^_^)



* * * * * * * * * * 




Sunday, April 6, 2014

Lirik Lagu Masih Mencintaimu - Papinka



Lirik Lagu Masih Mencintainya: Papinka

Jika teringat tentang dirimu
Berlinang air mataku
Ku rindu saat-saat bersamamu
Kasih sayangmu padaku

Kini kau bukan milikku
Dan berakhir sudah cintaku
Biarkan saja hatiku bicara
Ku masih sayang padamu

Aku selalu mendoakanmu
Agar kau bahagia
Bersama dirinya selamanya

Mengapa mudahnya hatimu mendua
Ku lapangkan dada walau aku terluka
Semoga bahagia bersama dirinya
Karena kau telah memilih dia

Betapa sakitnya apa yang ku rasa
Tuhan kuatkanlah hatiku yang terluka
Semoga ku bisa tuk melupakannya
Karena ku masih mencintainya

Kini kau bukan milikku
Dan berakhir sudah cintaku
Biarkan saja hatiku bicara
Ku masih sayang padamu

Aku selalu mendoakanmu
Agar kau bahagia
Bersama dirinya selamanya
wooo wooo

Mengapa mudahnya hatimu mendua
Ku lapangkan dada walau aku terluka
Semoga bahagia bersama dirinya
Karena kau telah memilih dia

Betapa sakitnya apa yang ku rasa
Tuhan kuatkanlah hatiku yang terluka
Semoga ku bisa tuk melupakannya
Karena ku masih mencintainya




Thursday, April 3, 2014

Lirik Lagu Alasan Untuk Bahagia - Asfan



Seperti mentari kan hilang
Mengikut jejakku menghapus bayangmu
Teruslah ku membawa cinta
Jauh dariku jauh darimu
Dan tak bisaku mengerti
Semua terjadi harus begini

Kini yang tinggal hanya
Sisa-sisa kisah yang terindah
Dan hitam tiba membawa derita

Sejujurnya masih ada rasa cinta
Yang tak akan putus
Kerna alasanmu untukku bahagia
Seharusnya kau sedari
Separuh jiwaku akan mati
Yang tinggal hanya
Alasan untuk bahagia



Sahabat Sakura