Pages

Friday, January 27, 2012

Review Underworld : Awakening

Assalammualaikum..

Harini saje gedix2 nak wat review tentang movie sikit..Actually, last week arul pergi tengok movie ni dengan My Prince..19hb dah keluar panggung..20hb arul pun booked la kan..takmo terlepas movie best..Lagipun My Prince memang minat giler tengok movie2 macam ni..


Review


UNDERWORLD AWAKENING brings a stunning new dimension to the epic battle between Vampires and Lycans, as the first film in the franchise to shoot in 3D.Kate Beckinsale, star of the first two films, returns in her lead role as the vampire warrioress Selene, who escapes imprisonment to find herself in a world where humans have discovered the existence of both Vampire and Lycan clans, and the conducting an all-out war to eradicate both immortal species.




Keseluruhan movie ni bagi arul memang cukup menarik. Bagi arul yang best adalah, hero/heroin dalam movie ni adalah wanita..tu yang syok tu..selalu tengok asyik lelaki je kan..tapi movie ni membawa kelainan tersendiri dengan menonjolkan wanita juga mampu jadi watak utama (heroin).

Cuma part yang paling arul seram adalah cara pembunuhan dy tu..ish..ngeri seyh!!Arul sampai menyorok belakang My Prince taw..My Prince plak memang suka la menyakat arul bila bab2 gini..asyik gelakkan arul..hehehehe..tapi takpe..arul suke tengok dy tersenyum dan tergelak ...walaupun ngeri tengok tapi arul hepi..arul suka tengok cara My Prince tu..even tengok movie pun..dy macam protect arul..hehehe





p/s : mungkin ini adalah movie terakhir yang kami tonton bersama-sama (T_T)

Wednesday, January 25, 2012

Selamat Hari Lahir Bonda

Assalammualaikum



23 Januari 2012 genaplah usia Bonda ku yang ke 58 tahun...tua dah Bonda ku..tapi arul sentiasa bersyukur kerana Bonda masih dipanjangkan usia biarpun Bonda menghidap pelbagai penyakit.

Kebetulan hari lahir Bonda jatuh sama pada Tahun Baru Cina..maka ramailah anak2 yang pulang ke kampung.Tapi masih tak cukup korum..along dan angah tak pulang ke kampung..masing2 punya hal/masalah tersendiri.Apa pun,rancangan tetap dan wajib diteruskan.

Arul, Kak Teh & Suami, Abg Uda, Abg Chik, Kak Lang & Suami..awal2 kami dah plan nak buatkan Bonda sebiji kek coklat dan Ayam BBQ..Kebetulan suami Kak Teh memang terer buat ayam BBQ ni,so tak jadi masalah dah. Abah ada berpesan pada kami anak beranak dari dulu lagi..tak payah pening-pening,susah-susah belikan Bonda hadiah..bagi je RM..tak perlu banyak mana pun..RM30-RM50 pun dah ok..asalkan Bonda ada duit belanja. Arul pun memang kesuntukan masa cari hadiah,takde idea cari hadiah..so semalam sebelum gerak balik Cheras, Arul salam tangan Bonda dan Ayahanda sambil hulur la mana yang Arul termampu..kebetulan jugak,sebelum balik cuti..bos buat makan2 dan dapat la angpau sorang sikit kan..ada la rezeki lebih sikit buat parents.Alhamdulillah..

Hehehe entri kalini takde pic..coz Arul still dalam mood yang tak berapa stabil..Arul masih mencari semangat yang hilang itu..ia tak tercicir..tetapi dah HILANG..



p/s : biar apa pun yang melanda, KELUARGA tetap KEUTAMAAN arul..biar cner pn arul bersedih,arul taknak family taw akan kesusahan arul..

#9 Wordless Wednesday : What women/men should know

Friday, January 20, 2012

Part of The List

Lirik : Part of The List
Artist : Ne-Yo



Style of your hair
Shape of your eyes and your nose
The way you stare
As if you see, right through to my soul

It's your left hand and the way
That it's not quite as big as your right
The way you stand in the mirror
Before we got out at night

Our quiet time
Your beautiful mind

They're all part of the list, things that I miss
Things like your funny little laugh
Or the way you smile, or the way we kiss

What I noticed is this
I come up with something new
Every single time that I sit and reminisce

The way your sweet smell
Lingers when you leave a room
Stories you tell as we lay in bed all afternoon

I dreamed you now every night
In my mind is where we meet
And when I'm awake staring at pictures of you asleep

Touching your face
Invading you space


They're all part of the list, things that I miss
Things like your funny little laugh
Or the way you smile, or the way we kiss

What I noticed is this
I come up with something new
Every single time that I sit and reminisce

And you live in my memories
Forever more I swear
And you live in my memories
Forever more I swear


They're all part of the list, things that I miss
Things like your funny little laugh
Or the way you smile, or the way we kiss

What I noticed is this
I come up with something new
Every single time that I sit and reminisce



Berdua Bersatu....

Lirik : Berdua Bersatu
Artis : Forteen

Kenapa cinta kita
selalu saja diduga
bagai ada tak merestu
kita berdua bersatu

Atau mungkin kau dan aku
ditakdir untuk berpisah
walaupun melawan arus
kita berdua bersatu

Seringkali ku mendengar
patah tumbuh hilang berganti
tetapi ku tidak mahu
cinta selain dari mu

Jika denganmu salah
ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah
biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu

Jika denganmu kabur
Ku tak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu

Seringkali ku mendengar
patah tumbuh hilang berganti
tetapi ku tidak mahu
cinta selain darimu


Jika denganmu salah
ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah
biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu

Jika denganmu kabur
Ku tak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu




p/s : cinta pada Allah swt adalah yang lebih suci, lagi hakiki dan lebih diredhai...Awak, maafkan saya kerana terlalu banyak melukai hati awak (T_T)


What a girl wants....

Lyrics : What a girl wants
Artist : Christina Aguilera

What a girl wants, what a girl needs,
Whatever makes me happy and sets you free.
What a girl wants, what a girl needs,
Whatever keeps me in your arms.
And I'm thanking you for being there for me.

Like a rock you waited so patiently, while I got it together.
While I figured it out, I only looked but I never touched,
Cause in my heart was a picture of us,
Holding hands, making plans,
And it's lucky for me, you understand.

What a girl wants, what a girl needs,
Whatever makes me happy and sets you free.
What a girl wants, what a girl needs,
Whatever keeps me in your arms.
And I'm thanking you for being there for me.

A weaker man might have walked away, but you had faith
Strong enough to move over and understand, while I got it together.
While I figured it out, they say, "If you love something let it go.
If it comes back it's yours, and that's how you know.
It's for keeps, yeah, it's for sure."
And you're ready and willing to give me more than.


What a girl wants, what a girl needs,
Whatever makes me happy and sets you free.
What a girl wants, what a girl needs,
Whatever keeps me in your arms.
And I'm thanking you for being there for me.

Somebody sensitive and tough;
Somebody there when the going gets rough;
Every night, he'll be giving his love
To just one girl, one girl, one.
Somebody cool but real tender too,
Somebody, baby, just like you
Can keep me hanging around with the one who always knew.
I'm thanking you for being there for me.


What a girl wants, what a girl needs,
Whatever makes me happy and sets you free.
What a girl wants, what a girl needs,
Whatever keeps me in your arms.
And I'm thanking you for being there for me.




~ THANK YOU FOR BEING THERE ALWAYS FOR ME ~

Saturday, January 14, 2012

Hati Ally Iskandar sudah dimiliki

Assalammualaikum..

Hatinya kini telah pun dimiliki oleh seorang gadis sunti yang sangat teguh prinsipnye..


Jika benar apa yang di khabarkan..syukur alhamdulillah..arul suka dengan cara Ally Iskandar ni..very gentleman..and highly self - confident.. apa2 pun..sama2 kita doakan mereka dipanjangkan jodoh dan bahagia berkekalan hendaknya..amiin~

Sumber di sini murai.com

Monday, January 9, 2012

Perfectionist



"jangan mencari kesempurnaan yang tak pernah wujud, tetapi carilah sesuatu/seseorang yang menyempurnakan ia"

"tiada seorang pun yang terlepas dari melakukan kesalahan, berilah masa untuk berubah sedikit demi sedikit walaupun ia sukar"

Thursday, January 5, 2012

Sesaat yang berharga !!

Wachaaaa !!!

Assalammualaikum...

Rasanya masih belum terlambat arul nak ucapkan SELAMAT TAHUN BARU 2012 kepada rakan2 blogger dan 'silent reader' blog DSG (if ada la)..huhuhu..ini merupakan entri pertama arul pada tahun 2012..rindu sangat2 nak update entri setiap hari..hari2 ada je idea nak dilontar..cerita nak dikongsi..tapi apakan daya..kekangan masa yang tak dapat dicuri selalu..ditambah pula dengan broadband yang dah kena 'barred'..(wahahahhaa padan muka aq!!)

Walau pun bukan mengambil masa sesaat untuk menaip entri dan justeru terus publish kan ia...tetapi ia tetap sangat berharga buat arul kerana dapat jugak update..walaupun mungkin entah pape sedikit..arul sangat rindu untuk ber-blogging seperti tahun lepas..rindu untuk aktif semula..adoiyai..

Terasa sudah lama giler kan arul tak update blog ni...dah berhabuk..sampai takde sape pun nak jenguk2..huhuhu...sedih taw.. (T_T)

Ok lah sampai di sini je arul dapat taip..meluah rasa dihati..nak sambung buat kerja..jap lagi dah nak balik keje..dan jemput baby kat nursery..uhuk3..


Jumpa lagi ya kawan2 !!


Sahabat Sakura