Pages

Sunday, July 13, 2014

Kempen RM1.00 untuk Pahala

Assalammualaikum wbt ...

Siapa ada akaun CIMB? Maybank? Bank Islam? RHB? Bank Rakyat? Takkan rata-rata dari kita takde salah satu akaun simpanan seperti yang saya sebutkan di atas? Kempen ini mudah je dan rasanya tak membebankan siapa-siapa pun. Hanya serendah RM1.00 kita boleh mula berkempen. Hanya SERINGGIT, RM1, RM1.00 !! 


KETAHUILAH ...

Gaza dibedil berterusan tanpa henti oleh rejim Zionis sejak Isnin malam. Jumlah kematian dan kecederaan semakin meningkat. Rumah-rumah dan bangunan sudah banyak yang musnah. Atas rasa sikap bertanggungjawab Aman Palestin telah melancarkan Tabung Kecemasan Gaza semalam dengan sasaran RM5 juta.

Adakah anda sanggup melabur jumlah yang besar untuk saham akhirat anda di sana kelak?

Ayuh berikan sumbangan anda sempena bulan Ramadhan ini melalui Aman Palestin. Usah bertangguh lagi kerana rejim Zionis tidak pernah menangguhkan hajat mereka memusnahkan bumi Gaza dan Palestin !!!

Siapa yang rasa ingin menderma boleh terus menyalurkan pelaburan anda di bank-bank berikut atas nama Aman Palestin : 

1 - Bank Islam : 120 290 100 478 80
2 - Maybank : 5622 6301 0787
3 - CIMB : 8600 4603 53
4 - Bank Muamalat : 1207 0005 1337 17
5 - RHB Bank : 2124 5760 0049 07
6 - Bank Rakyat : 2208 0619 5922


Marilah kita hulurkan bantuan seikhlas dan semampu yang boleh ...




Sumber : Whatsapp

CPUV Nuffnang #5 : Tesco Delivery Lab

ALHAMDULILLAH ...

Terima kasih Nuffnang kerana sekali lagi berikan peluang ini. Tak sangka dah lama, hampir seminggu CPUV ni melekat kat blog DSG tapi baru malam ni aku perasan. Mungkin rezeki kerja baru kerana sama tarikh dengan hari aku lapor diri masuk keje baru .. 070714 .. syukur sangat .. Walaupun ini baru CPUV yang ke-5 tapi cukup buat aku gembira kerana menunjukkan Nuffnang tak lupa kat aku dan blog kecil ni. 



TESCO DELIVERY LAB. Aku pun tak berapa pasti iklan nye macam mana. Macam biasa la bila setiap kali aku dapat CPUV dari Nuffnang, aku akan Google dulu nak tengok apa kata orang lain mengenai iklan tersebut. Sambil-sambil tu aku usha gak, caner rupa iklan ni. Tapi takde pula nampak batang hidung iklan Tesco Delivery Lab ni.

Tapi korang mesti ada dengar mengenai Tesco Online dimana mampu memudahkan kerja-kerja terutamanya para surirumah untuk membeli keperluan dapur hanya dari hujung jari sahaja. Aku dah daftar tapi belum berkesempatan untuk mencuba servis tersebut. Jadi aku sarankan pada mereka-mereka yang rasa selalu tak sempat nak pergi beli barang-barang dapur tu, cuba-cubalah servis Tesco Online ni. Dengarnya bagus! Antara pengalaman dari blogger kita - Sis Maria

Terima kasih Nuffnang kerana masih memberi kepercayaan untuk beriklan di blog DSG ni (^__^)






Saturday, July 12, 2014

Doa Qunut Nazilah Bagi Penduduk Gaza Palestin

Ada tiga cara membaca doa tersebut. Bolehlah dipilih salah satu dari 3 cara berikut:
1. Membaca doa Qunut sepertimana yang biasa dibaca ketika solat Subuh.
2. Membaca doa Qunut Nazilah sahaja sepertimana yang di dalam lampiran
3. Membaca doa Qunut Subuh dan diikuti dengan doa Qunut Nazilah .

Doa Qunut Nazilah SQ 1

Sumber : Shafiqolbu

Sunday, July 6, 2014

CPUV Nuffnang #4 : S&P Food - Coconut Milk Powder

Assalammualaikum wbt



Alhamdulillah! Iklan seterusnya yang diterima dari Nuffnang. Terima kasih sangat-sangat Nuffnang. Bila menjelang raya, santan memang salah satu bahan yang mendapat sambutan tinggi kerana ia juga merupakan salah satu bahan yang melengkapkan masakan/hidangan raya setiap orang.


S&P Coconut Milk Powder - santan serbuk yang boleh dijadikan sebagai bahan pengganti jika santan kelapa ori tak cukup stok. Kakak aku salah seorang pengguna produk ni. Bagi dia, santan segera ni lebih senang didapati dan senang disediakan juga digunakan. Jadi bersiap sedia la stok buat para suri rumah semua ya menjelang Aidilfitri bakal tiba.

Terima kasih Nuffnang. Harap boleh terima lebih banyak iklan dari awak lagi (^_^)



CPUV Nuffnang #3 : IKEA - June Sale Campaign

assalammualaikum wbt ..

ALHAMDULILLAH.

kali ke-3 dapat ni. kalini sangkut pasal IKEA pulak. mentang-mentang raya dah dekat kan. jadi berjoget-joget la iklan IKEA tu. dah hampir seminggu berlari-lari comel kat blog kecil aku ni. tapi aku tak berkesempatan nak update. malam ni aku cuba curi sedikit masa untuk update blog kecil aku ni. kebetulan harini last plak kempen jualan IKEA ni. huhuhu lambatnya aku kan .. maafkan sy NUFFNANG.





tak sangka masih boleh ada yang sangkut kat blog ni. kebetulan masa check Nuffnang, tersangkut pasal iklan IKEA ni .. minggu sebelum tu aku baru je pergi IKEA dengan kakak2 dan abang aku. itu kiranya kali kedua aku masuk IKEA. masa tu pergi sana sebab nak cari kelengkapan rumah untuk along aku. kami plan nak renovate rumah along aku yang padat tu jadi lebih kemas dan nampak lebih luas. along aku duduk flat je. flat yang kecik jadi haruslah di ubah suai jadi nampak luas.

jadi kepada korang yang bercadang nak ubahsuai rumah sempena syawal yang bakal tiba, IKEA lah tempat yang sesuai untuk korang cari segala kelengkapan tu. cepat2 pergi IKEA ye. terima kasih Nuffnang kerana masih sudi iklankan di blog kecil aku (^_^)












Kasih Seorang Abang dan Ego Seorang Ayah

Assalammualaikum wbt ..


Foto

Gara-gara meluahkan hasrat untuk keluar bekerja bagi membantu meringankan beban keluarga dan mengubah nasib keluarga, si abang telah dibelasah oleh si bapa sehingga menemui ajal.

Dimana salahnya bila si anak berhasrat untuk bekerja dan membantu keluar? Si abang tak sanggup melihat adik2 nya berbuka dengan bubur nasi setiap hari. Tapi si ayah dengan senang hati membelasah si abang.  Semuanya gara-gara rasa tercabar bila si anak ingin keluar bekerja. Astaghfirullah al azim~

Semoga arwah ditempatkan dikalangan golongan insan yg beriman dan semoga si ayah segera diberkas.


Sumber : myMetro




Saturday, July 5, 2014

Datuk Sharifah Aini Meninggal Dunia

Assalammualaikum wbt ...

Jam laptop aku sekarang menunjukkan pukul 02:23pagi. Tapi mata aku masih celik tatkala orang lain dah lena diulit pelbagai mimpi, juga lagi beberapa jam dah nak bangun untuk siap2 bersahur pulak. Alahaiiiiiii~

Aku sungguh tak tahu nak buat apa sebenarnya. Aku godek sana, godek sini - sekali terjumpa berita tentang pemergian Biduanita Negara Datuk Sharifah Aini awal pagi ini. Aku sebenarnya takut jugak nak buat entri ni ... huhuhu ... kalau tak betul, nanti aku cepat2 padam entri ni ye.

Aku rasa ramai dah maklum bahawa Allahyarhamah tempoh hari berulang-alik keluar masuk hospital kerana jangkitan paru-paru. Baru-baru ni pulak telah dimasukkan ke ICU, dan terkini dilaporkan telah kembali ke rahmatullah.

Apa-apa pun, mari kita sedekahkan Al-Fatihah buat arwah dan doakan baik2 saja buat arwah.


Setiap kali Syawal menjelma, memang lagu-lagu raya alunan arwah yang menjadi pilihan aku. Sangat sebak dan menusuk jiwa. Kini segalanya tinggal kenangan. Al-Fatihah buat arwah.




Tuesday, July 1, 2014

Lazada : Shopping Is Just A Click Away With Online Convenience ... Any Time !



SHOPPING is usually a fun experience and even considered therapeutic for some, but there are those who just don't like crowds, especially when it is nearing festive seasons.

Physical shopping can be fun and even called retail therapy by some, but may be an ordeal for others especially during peak times such as weekends leading to public holidays and with Hari Raya Puasa.


Festive Time Or Any Time, Shopping Is Just A Click Away With Online Convenience




Online shopping especially increases by a quantum leap during these times and more people in this modern generation are making purchasing online their preferred choice with a host of virtual stores such as lazada.com.my.

Consider the latest trends and see where you fit in!


MORE MALAYSIANS SHOP ONLINE

Trend Micro, a Malaysia-based Internet content developer online survey shows that eight out 10 Malaysian Internet users now shop online, an increase that reflects a global and regional increase in online commerce.

Global online retails sales passed US$1 trillion last year and are expected to grow by 17.1% this year, according to eMarketer, with the Asia Pacific region accounting for more than a third of the sales.




The company cited market research firm Nielsen's expectations that Malaysia's online shopping market would increase to RM5 billion (US$1.52 billion) by 2015.


MALAYSIAN WOMEN vs MEN IN ONLINE SHOPPING

Both men and women know that going to a physical store will take a long time including travel, parking and walking to a shop just to browse through and see what is available before making a choice.

Online shopping is fast and easy; sometimes it takes only about 15-30 minutes on the average.

In Malaysia, the men and women shopping online are fairly balance with men taking a slightly bigger piece of the pie at 51% according to www.ecommercemilo.com.


THE YOUNG TAKE CENTRE STAGE

The biggest age group for online shoppers is 26-36 years (51%) followed by the 18-25 year old segment (29%), which rationalizes as these would likely be those who have enough earning power and already attuned to shopping on line.




SHOPPING IN THE EVENING

Most prefer to shop at night and payment via credit and debit card (75%) over other methods such as Internet banking and Paypal.

With Lazada, you get the best as convenient payment is also provided via cash on delivery (COD).


MORE REASONS TO SHOP ONLINE

Majority of shoppers like going online as they are able to compare (71%) followed by the convenience of discovering what they could buy and finally being able to find great deals only available online!

Lazada' EXTRAVAGANZA and FRENZY sales this year are just an example of what online purchasers can look forward to.

Visit www.lazada.com.my and on the Mobile App (available on both the iOS and Android).




Sahabat Sakura