Pages

Friday, August 31, 2012

Apple menerima juta2 syiling dari Samsung


Assalammualaikum wbt ..

Agak kelakar je rasanya bila arul terbaca artikel mengenai tajuk di atas ni .. macam perli pulak kan? tapi apa2 pun .. hutang telah dibayar ..



"Thirty truck chock-full with 5 cent coins came roaring down the street in front of Apple's HQ in California.  At the gate, the security refused the trucks entry but a CEO-to-CEO phone call supposedly prompted security to clear the way for the trucks.  The author even quoted from the Chairman of Samsung stating, "You can use your coins to buy refreshments at the little machine for life or melt the coins to make computers, that's not my problem, I already paid them and fulfilled the law"."


Sumber : News

Saturday, August 18, 2012

Tarikh-tarikh penting dalam Islam 2012




Lirik Lagu Cinta Bersatu - Liyana Jasmay



Lirik Lagu Cinta Bersatu - Liyana Jasmay




Di mata mu, ku berharga
Kau perlakukan aku
Lebih dari mencintai diri mu

Di dekatmu, ku merasa
Bahagianya aku
Dapat ruang cintamu

Hanya kamu saja
Yang mampu begitu
Tulus
Mengerti aku

Kau sempurna bagiku
Tak kurang sesuatu
Kau terima apa ada ku

Ku sempurna bagimu
Tak kurang sesuatu
Cinta bersatu

Gayamu
Sifatmu
Cara mencintaiku
Yang membuatku diriku jatuh cinta padamu

Monday, August 13, 2012

Nuffnang berwajah baru .. sungguh AWESOME!!


CANTIK KAN?

dah lama nk post entri ni .. tapi terlalu byk kekangan masa .. blogger lain sumer dah bercerita sakan , memuji sakan tentang interface baru Nuffnang website ni .. aku pun turut sama rasa teruja .. walaupun masih terkial-kial dengan ke-sanggihan Nuffnang yg baru ni .. hehehe .. pape pun aku lebih suka pada wajah baru Nuffnang ini awesome nih !!

Saturday, August 11, 2012

Who is GALAXY WHIZ?? Is it SGS3??

campaign image

ha korang taw apa dan siapa GALAXY WHIZ tuh? sama ke dengan GALAXY S3 tu ye?
jom tengok utk ketahui dengan lebih lanjut ..

Klik pada gambar tu je .. lagi senang ..

Movie - ParaNorman




Percubaan pertama utk tengok screening movie mcm blogger2 lain .. huhuhu ..
Alhamdulillah .. cubaan pertama dah BERJAYA .. tak dapat nk ckp movie ni best ke tidak .. nanti dah tengok , baru boleh review kat korang .. hehehehe ..  


(still dalam mood terkejut plus teruja .. hope pasni blh try utk dptkan tiket premier screening movie yg best2 plak)

Thank you ChurChurp

Friday, August 10, 2012

Lirik Lagu Ku Ada Di Sini - Rio Febrian


Saat semua asamu
Hilang dan tak tersisa
Usah kau berkecil hati
Ku ada di sini

Saat engkau sadari
Tiada arti hidup ini
Usah kau ragukan lagi
Ku ada di sini

# Tak akan ada
Satu pun yang bisa
Memisahkan kita
Sebutkan namaku di hatimu

Reff:
Tak perlu seribu bintang
Yang bertaburan di langit sana
Tuk temani malam-malammu
Ku ada di sini

Tak perlu seribu sahabat
Dengan senyuman sapa dan hangat cinta
Cukup satu alasan indah
Ku ada di sini

Saat semua lelahmu
Tak terbuangkan lagi
Usah kau simpan sendiri
Ku ada di sini

Saat semua cintamu
Pergi dan tak kembali
Usah kau tangisi lagi
Ku ada di sini



Repeat #
Repeat Reff

Lirik Lagu Tuhan Jagakan Dia - Motif Band



Hanya dirimu yang ku cinta
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku

Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku, kan tetap milikku

Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Walau ku tahu kau takkan sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku, kan tetap milikku

Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku, kan tetap milikku

Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku, kan tetap milikku

Aku sungguh sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku



Wednesday, August 1, 2012

Tangan Gatal



assalammualaikum wbt ..

apa khabar all bloggers & readers ?? nampaknya semakin slow arul update blog picisan ni .. dan yg paling arul perasan adalah .. semakin kurang dah orang nak blogwalking jalan2 kat blog ni .. huhuhu .. kesian plus padan muka pd diri sendiri .. apa2 pun arul mohon maaf atas ke khilafan diri yg lembab utk hapdet blog hari2 @ sentiasa .. kalini idea tu sentiasa ada .. tapi kekangan masa yg menghalang arul .. utk post entri2 baru pulak .. ini pun arul menaip dgn kelajuan paling maksima plus sorok2 dari terkantoi dgn officemate .. ngeh3 ..

tangan gatal? gatal2 tangan? ha ni la dia .. gatal tangan nak jugak post entri .. tapi nak post yg berinformasi .. macam perlukan masa sket kot .. terlalu banyak ingin diluah dan kongsi bersama tetapi .. perlu banyak penapisan di lakukan .. masa dan ruang utk berfikir dgn lebih matang dan rasional .. patut @ tidak arul catatkan di blog personal ini ..

biarpun arul tak dapat nk post entri2 baru sekerap yg mgkin spt blogger2 lain .. tapi arul masih hari2 blogwalking ke blog2 yg arul follow .. arul mengikuti setiap perkembangan korang .. huhuhu .. namun demikian arul faham lah kenapa mereka2 yg follow blog arul .. takde pun rasa nk blogwalking ke blog arul .. memandangkan blog arul sangat2 lah kosong .. takde informasi yg menarik pun .. takde faedah pun datang jenguk .. betul tak ?? haaaaa .. jgn tipu arul .. berdosa ..

takpelah .. sekarang ni yg arul perasan .. ramai sedang memperkatakan tentang LOGO MERDEKA 2012 & lagu tema kemerdekaan tahun ni .. arul pun rasa sumer tu lebih kepada POLITIK je .. kenapa setiap pertolongan yg dihulur kpd rakyat .. tdk dilakukan seikhlas hati .. jgn jadikan ia sbg pancing undi sbg membalas budi .. ALLAH SWT TAK SUKA BEGITU .. berkira namanya ..

selain tu yg arul perasan jugak .. ramai sedang memperkatakan tentang SUKAN OLIMPIK yg sdg berlangsung sekarang ni .. rupanya barulah arul tahu segala makna di sebalik simbol, logo, lambang sukan tersebut kalini .. ish3 ..

dan tak lepas jugak, blogger2 yg sedang rancak sertai majlis iftar sana sini .. hehehehe .. konyang la dak makan free je ..

ok lah .. ni je yg dapat di taip buat masa ni .. dah lega sikit rasa 'sesak' dalam diri ni .. selamat menjalani ibadah puasa ye semua ..

Sahabat Sakura