Pages

Thursday, May 31, 2012

Konsert Kenangan Sudirman


Assalammualaikum wbt ...

campaign image


Irama dan Lagu, tidak dapat dipisahkan. Begitu juga Sudirman dan Malaysia.

Lagenda seni tanahair, Allahyarham Sudirman adalah di antara bintang kelahiran Malaysia yang telah menempa nama di dalam dunia hiburan tempatan dan antarabangsa serta terukir kekal di hati ribuan peminatnya sehingga hari ini.

Sempena kempen AKUASUDIRMAN, Astro dengan bangganya ingin meraikan nostalgia ini dengan lagu dan program-program menarik termasuk filem Hoore Hoore yang menampilkan seleksi karya muzik beliau yang tiada tandingan.

Sertai kami di dalam Konsert Kenangan Sudirman bertempat di Stadium Bola Sepak Kuala Lumpur Cheras pada pukul 9.00mlm pada 3 Jun 2012.


Gambar Paling Mahal

Assalammualaikum wbt ..

Gambar paling mahal? gambar apa la kan yang mahal sangat tuh? jom teruskan blogwalking korang ye ..


***************************************












*********************************************

Hehehehe itulah gambar2 yang paling mahal buat arul.. bukan senang nak dapat tangkap gambar Najwa tersenyum lebar..bila dah get ready nak snap je, terus dia buat muka pelik tengok kamera/hp .. 


Tengok lagi --- > Jom Tengok Konsert !!

Generasi Keluarga seterusnya

Assalammualaikum wbt


Entri ni dah lama arul nak buat .. tapi tak sempat2 sebab gambar terlupa nak transfer masuk laptop .. hehehe .. mohon maaf ye ..

**********


**********

Meh sini arul kenalkan baby kat atas nih … Nama dia SITI NUR QAISARA BINTI ZULHAIRI .. Sape pulak dia nih? Ha ini lah anak saudara arul yang seterusnya selepas Nur Aisyah Najwa binti Juhari tu (gambar bawah).

 **********


**********

Qaisara (Qira @ Yaya) , anak kakak arul ke-3 atau dalam family kami panggil Kak Lang.  Qira lahir sehari sebelum Hari Wesak, tapi part yang best bagi arul .. lahir pada hari Jumaat sama macam Najwa .. hehehehe ..  Najwa pulak anak kepada kakak arul yang ke-4 atau dalam family kami panggil Kak Teh. 

*******

Sehari selepas Qira check out dari wad, arul dan Kak Teh dah pun dating melawat kat rumah Kak Lang.  Masa tu arul cadangkan nama baby .. Qaleesya atau Qaisara .. Anak2 Kak Lang suka nama Qaleesya, tapi akhirnya Kak Lang pilih Qaisara jugak .. hehehe .. Katanya boleh panggil Qaira .. tapi arul je yang panggil Qira sekarang nih .. Kak Lang plak tak terpanggil pun nama Qaira tu .. hahahaha .. anak ke-3 dia plak panggil Yaya (jauh menyimpang, ngeh3) ..

Ok lah, next entri nanti arul tunjukkan anak2 Kak Lang .. dimana kami sekeluarga panggil mereka dengan gelaran 3Qs’.  Kenapa? Ha nanti lah .. hehehehe ..

*******

Makna Sebalik Nama :


Qaisara - Permaisuri
Aisyah - Kebahagiaan
Najwa - Bisikan Rahsia

*******


Thanks sudi baca entri singkat arul  (^_^)

Friday, May 25, 2012

Movie : Dark Shadows

********************

Poster of Dark Shadows         

********************

Synopsis

In the year 1752, Joshua and Naomi Collins, with young son Barnabas, set sail from Liverpool, England to start a new life in America. But even an ocean was not enough to escape the mysterious curse that has plagued their family. Two decades pass and Barnabas has the world at his feet -- or at least the town of Collinsport, Maine. The master of Collinwood Manor, Barnabas is rich, powerful and an inveterate playboy...until he makes the grave mistake of breaking the heart of Angelique Bouchard. A witch, in every sense of the word, Angelique dooms him to a fate worse than death: turning him into a vampire, and then burying him alive.

Two centuries later, Barnabas is inadvertently freed from his tomb and emerges into the very changed world of 1972. He returns to Collinwood Manor to find that his once-grand estate has fallen into ruin. The dysfunctional remnants of the Collins family have fared little better, each harboring their own dark secrets. Matriarch Elizabeth Collins Stoddard has called upon live-in psychiatrist, Dr. Julia Hoffman, to help with her family troubles.

Also residing in the manor is Elizabeth's ne'er-do-well brother, Roger Collins; her rebellious teenage daughter Carolyn Stoddard; and Roger's precocious 10-year-old son, David Collins.


********************

Jom cuci mata dengan gambar-gambar Johny Depp yang Super Handsome !!

Official Site

The Rum Diary 2011 LA Premiere johnny Depp

The Rum Diary NY Premiere 2011 Johnny Depp

Dark Shadows - European Premiere - Outside Arrivals


********************

Biarpun dia dimekap jadi Vampire, ketampanan dan sense of humor dia masih terserlah .. (^_^)


p/s : sori, malas nak translate kan sinopsis movie tuh..hehehehe

Thursday, May 24, 2012

Marigold HL Milk - The Perfect Balance of Highs & Lows


Assalammualaikum wbt ..

2 bulan lalu arul ada buat entri minuman kesihatan arul .. bila arul hilang selera makan ..


*****************************************



*****************************************

Dengan minuman ni saje, dah dapat cover lapar arul untuk sehari suntuk .. huhuhu .. mana la tak turun berat arul dan susut badan nih .. tapi arul tak boleh lebih dari seminggu tak makan nasi .. nanti tangan akan shaking macam orang sakit Parkinson .. hehehehe .. tak pun, arul akan gantikan dengan makan mihun ke .. roti Butterscotch ke .. nyum3 .. sedapnye~


***************************************

Susu Marigold HL mempunyai nutrien seimbang yang sempurna bagi setiap ahli keluarga.  Tinggi dengan kalsium dan protein, rendah lemak dan laktosa dan juga diperkaya dengan 9 vitamin (A, B1, B3, B6, B12, C, D, E dan Asid Folik), Marigold HL menyediakan protein 56% lebih daripasa susu penuh krim biasa.  Ini merupakan imbangan yang sempurna tinggi dan rendah nutrien dalam membuat pilihan yang ideal untuk menjadikan gaya hidup anda sihat.

****************************************




****************************************

Korang pun tahu kan susu ni mengandungi kalsium yang elok untuk tulang-temulang kita dan juga kekuatan gigi-gigi kita .. so arul tak perlu la nak cakap banyak tentang kalsium nih .. tapi kalau nak tahu lebih sikit .. klik je kat LEMBU atas tuh .. pose comel punya macam LEMBU CISDEL ..


Pelik ke bila arul buat entri tentang ni eh? Sebenarnya takde sebab nak promosi atau apa pun .. cuma tetiba tergerak hati nak berkongsi khasiat dan kebaikan susu ni pada korang .. Lagipun, arul tengok semakin kurang dah budak2 atau pun orang dewasa nak minum susu ni .. tak tahu lah kenapa ..

Sebenarnya, berhari jugak arul ambil masa nak siapkan entri ni .. hehehhehehe .. jenuh fikir ayat dan perah idea .. dah lama tak minum susu ni .. rindu nyeeeeeeeeeee ....... terima kasih Marigold HL yang menyediakan keperluan kesihatan yang seimbang pada saya .. hehehehehe.





*** HARAP MAKLUM, INI BUKAN ENTRI BERBAYAR TAPI SEKADAR BERKONGSI***





sumber : Marigold HL

Tuesday, May 22, 2012

Samsung GALAXY SIII


Assalammualaikum wbt ..

Pertama kali arul melihatnya .. terus arul jatuh hati pada pandangan pertama .. huhuhu ..

v
v
v
v
v





Sunday, May 20, 2012

Amazing Places to Experience Around The World - part 1


Assalammualaikum wbt ...

Jom kita bersiar-siar di hujung2 minggu nih ..

v
v
v


Preachers Rock, Preikestolen, Norway


Four Seasons Hotel, Bora-Bora

Plitviece Lakes, Croatia


Ice skating on Paterswoldse Meer, a lake just South of the City of Groningen in Netherlands

amacam ?? cantik2 kan tempat2 tersebut? nak tengok lebih banyak tempat2 yang menarik, korang boleh la melawat sumber arul ........... THE COOL HUNTER ..

Saturday, May 19, 2012

SAYS Celebrates 4th Anniversary

Assalammualaikum wbt ..

Ha korang nak tahu tak,  SAYS Team sekarang sedang menyambut ulangtahun yang ke-4 . So mereka dengan berbesar hati dan gembira nya menawarkan pelbagai hadiah kepada kita .  Pada blogger yang turut menggunakan servis SAYS ni confirm2 la dah tahu jugak tentang berita gembira ni kan?? Hehehehehe.. apa lagi..jom lah grab lots of prizes from SAYS !!





Ada yang berminat tak? Pada yang berminat tapi belum mendaftar dengan SAYS, langkah yang disediakan sangat2 la mudah .. semudah ABC, 123 je .. Jom arul kongsi langkah2 mudah tersebut ..


Langkah 1

Daftar masuk / Buka 1 akaun SAYS

Masuk laman web SAYS.com (jika masih belum buka akaun SAYS, kena buat dulu), lepas tu terus pergi ke Birthday Giveaway Page.



Langkah 2

Pilih hadiah





lepas korang dah pilih hadiah2 yang menarik, tekan butang "Get me started!" .. tapi pastikan korang dah fikir masak2 la nak hadiah apa .. sebab lepas tu korang dah tak boleh nak tukar2 pape pun .


Langkah 3

Kongsi segala Social Recommendations, Social Good & Invite Your Friends


kongsi la hari2 selama 30 hari .. nanti korang akan berpeluang untuk dapatkan hadiah2 idaman hati tu.


Gambar paling atas sekali tu, korang boleh klik untuk tahu dengan lebih lanjut. Selamat mencuba !!


Arul nak jugak, tapi buat sementara arul tak dapat nak online kat rumah .. broadband problem .. so..... huwaaaaa!! Ni pun create kat ofis je .. huhuhu .. bukan rezeki arul la kot .. Pape pun all da best pada sape2 yang dah join dan bakal join eh   (^_^)

Friday, May 18, 2012

Doa Pelembut Hati

Assalammualaikum wbt ...

Harini arul sekadar nak berkongsi sesuatu yang berguna buat diri sendiri dan juga kawan2 di luar sana.  Arul terjumpa benda ni di status salah seorang junior arul masa sek.men. dulu.  Adik ni memang sentiasa update status FB yang sangat berguna.  Harini, adik ni berkongsi dan sambil mengingatkan yang lain 1 doa yang dapat membantu kita dalam menangani satu2 hal. Jom teruskan pembacaan k.



"Allahumma laiyinli qalbahu, laiyinta li Daudal hadid"

"Ya ALLAH, lembutkanlah hatinya sebagaimana Kamu melembutkan Daud (akan) besi"


Kemudian, tiupkan ke air


Doa di atas boleh digunakan untuk semua orang yang keras hati, sentiasa melawan dan tidak menurut kata.  Ini termasuklah untuk melembutkan hati sendiri.  

Untuk kegunaan diri sendiri, letakkan tangan kanan di dada iaitu di bahagian hati dan baca doa di atas.  Kemudian, tarik nafas perlahan-lahan hingga habis dan lepaskan.  

Untuk kegunaan orang lain, ketika membaca doa, letakkan tangan di dada iaitu di bahagian hati orang yang meminta pertolongan tadi.  

Bagi orang yang meminta doa pelembut hati melalui wakil, air diberikan untuk diminum.  Insya'Allah.

*niat nama orang yang hendak dilembutkan hati / diri sendiri*

Thursday, May 17, 2012

Video - Super Bowl

assalammualaikum wbt ..

agak-agak .. rasa-rasa .. korang dah cukup hebat ke bermain boling bila dapat buat 'strike' setiap kali balingan?

hahahahaha

jom layan video nih 

v
v
v
v
v
v
v

video

amacam ?? boleh buat macam beliau ??

Maxis Broadband yang Cool



pernah tengok gambar kat atas nih?mustahil la tak pernah kan .. hehehe .. harini tetiba rasa nak publish entri tentang Maxis dan Broadband nye .. well, i'm one of the maxis broadband user .. dah lama guna .. tapi bior awal-awal aku bagitahu .. aku guna broadband maxis je .. tapi aku bukan pengguna smartphone eh .. aku belum mampu macam korang .. huhuhu ..


   
 


macam yang korang tengok kat atas ni .. maxis ada 3 plan yang berbeza buat pelanggan mereka yang bijak memilih servis mereka .. ketiga-tiganya menawarkan faedah yang berbeza mengikut keperluan berbeza setiap pengguna.

masa semester pertama aku buat ijazah, aku dah bertukar guna broadband "biru" tapi sangatlah worse kot coverage dia .. pergh!! tak lama pun pakai, then aku bertukar semula pada broadband "hijau" ni .. baru lah mesra alam rasanya .. sampai sekarang aku masih setia mengguna nya .. yang best adalah, maxis broadband ni pun dah ada coverage kat Felda aku tinggal .. huhuhu .. barulah boleh blogging dimana-mana saja ..


~entri ini tidak berbayar oleh mana2 pihak pun okey .. cuma saja2 nak berkongsi kepuasan hati tentang satu2 produk je .. harap bermanfaat buat sesetengah readers diluar sana~

Spectacular Solar Eclipses [8 pics]



Today, don't know why suddenly want to share with all of you some pictures that really attractive to me.  Hope attractive to all of you too.  Enjoy those pictures .. because it was a proof of the Greatness of Allah swt. Subhanallah !!


Solar eclipse


Solar eclipse


Solar eclipse


Solar eclipse


Solar eclipse


Israelis View Partial Solar Eclipse






sumber : yahoo.com

Tuesday, May 15, 2012

Penagih Terlampau Nih !!


Assalammualaikum wbt ..

Harini just nak share beberapa keping gambar dari emel seorang kawan ..


v
v
v
v
v
v
v
v
v


FunOnTheNet
^ papa ni .... ^


FunOnTheNet
^ tak nakkkkkkkkkkkkkk !! ^


FunOnTheNet
^ mana nak sumbat?? ^


FunOnTheNet



FunOnTheNet
^ apa tengok-tengok?? (hahahahahaha) ^


FunOnTheNet



FunOnTheNet
^ sanggeh tak? ko hado?? ^

FunOnTheNet
^ skodeng apa la tuh?? ^


FunOnTheNet
^ anyone interested ?? ^




Sahabat Sakura

They're G+