Pages

Monday, March 30, 2015

Panduan Memulakan Bisnes Burger Dengan Jayanya

Assalammualaikum wbt ...

Apa khabar semua rakyat Malaysia sekarang ni ye? 

Dah cukup bersedia kah kita dengan kedatangan 1 April 2015? Mental? Fizikal? Poket? Dompet?

Nampaknya bersama-samalah kita mencari alternatif lain untuk menampung kos sara hidup yang semakin menekan jiwa dan raga kita.


Siapa mahukan panduan yang betul dan mudah dalam memulakan Bisnes Burger korang?

Siapa mahu menjadi salah seorang usahawan makanan seperti 15,000 dari mereka-mereka yang telah pun berjaya hasil latihan dari jurulatih hebat ini?

Dan siapa mahu tahu cara-cara membuat burger paling lazat sehingga pelanggan datang kembali mencari korang hingga mampu memberikan pendapatan sampingan/sepenuh masa yang cukup lumayan hingga melebihih pendapatan sebelum ini hanya dalam tempoh sebulan?

Jadi, nak tahu tak apakah RAHSIA BISNES BURGER yang boleh membantu korang menjadi lebih berjaya?


Image result for burger
Panduan yg Betul Memulakan Bisnes Burger Berjaya

Afiq Dato' Rusly.

Nama sebenar beliau adalah Md Fadzirul Afiq bin Dato' Rusly. Beliau merupakan jurulatih masakan yang telah berjaya melatih hampir 15,000 orang usahawan makanan melalui Kursus Masakan dan Memproses Makanan Chef Li.

So berbalik pada topik utama, Afiq Dato' Rusly ini telah menghasilkan 1 panduan langkah demi langkah dalam memulakan Bisnes Burger yang berpotensi menjana pendapatan lumayan sekurang-kurangnya 5 angka sebulan.


Antara langkah-langkah yang perlu korang tahu:


PANDUAN BETUL MEMULAKAN BISNES BURGER


Belum cukup menarik tawaran latihan yang disediakan oleh beliau?

Dapatkan dan baca panduan tersebut disini ---- > Panduan Memulakan Bisnes Burger Yang Betul.

....

....

Kenapa beria sangat Nurul cadangkan para bakal usahawan untuk dapatkan dan baca sepuasnya panduan ni??

1) Dihasilkan oleh jurulatih yang terbukti hebat hingga berjaya melahirkan 15 ribu orang usawahan makanan. Bukan sikit tuh.

2) Panduan yang ditulis adalah sangat mudah, langkah demi langkah agar mudah difahami.

3) Panduan yang cukup lengkap even bermula dari zero.


Dengan berbesar hati Afiq Dato' Rusly ni turut bermurah hati untuk beri 2 Bonus kepada korang yang sangat berminat untuk dapatkan Panduan Memulakan Bisnes Burger Berjaya ni. Bonus yang jarang-jarang sekali dapat dikongsi bersama bakal usahawan makanan di luar sana.

#1 : Manuskrip Panduan Membina Stall Burger
#2 : Manuskrip Rahsia Patty Burger Power




Dapatkan tips dan rahsia dari Afiq disini ---> Rahsia Memulakan Bisnes Burger Dengan Jayanya.



Nuffnang buat lagi ......

Assalammualaikum wbt ...

Syukur Alhamdulillah BE masih banyak berjoget-joget kat blog ni. Hairan tu memang hairan. Bukan hairan apa, awal-awal dulu selalu dapat 1 BE untuk 1 iklan. Tapi sejak (tak ingat bile) 1 iklan yang sama pasti akan dapat 3,4 BE. Mujurlah semuanya ada kumpul kutipan tersendiri. He he he, meh ler pakat-pakat tolong tekan dan tengok jap iklan-iklan yang ada dalam blog Nurul ye. Terima kasih sangat-sangat pada pelawat yang sudi picit-picit BE Nuffnang.

Minggu lepas punya pemerhatian, sangkut beberapa BE antaranya UMobile, Magic Kinder App, Colgate Total Charcoal & latest is Cicakman 3 Premier. Hmm rasa pelik tu makin menjadi-jadi bila tengok iklan Magic Kinder App tu sampai 6 dalam senarai. Tarikh semuanya sama. Betul ke tidak nih??




Magic Kinder App merupakan aplikasi berunsurkan pendidikan buat kanak-kanak. Ia juga turut boleh dimainkan bersama seisi keluarga. Jadi ianya bererti ibubapa tiada lagi alasan untuk membiarkan anak-anak mereka bermain sendirian bersama permainan mereka sahaja. Dengan Magic Kinder App ni para ibubapa boleh meluangkan masa bersama anak-anak dalam membantu proses pembelajaran mereka. So sekarang juga para ibubapa pergilah ke Google Playstore @ Apple Playstore untuk install Magic Kinder App ni ye.


Magic Kinder App

Rupa di blog Nurul

Umobile-Banner Ads. Minggu lepas masa tonton berita kat tv, ada keluar berita pasal Umobile nak bagi gajet kegilaan ramai tu dalam harga yang sangat-sangat mampu milik. Lepastu bila buka blog feed, dah ramai blogger post pasal Umobile ni berserta gajet mahal tu. Wuwuwu sape taknak woiii?? Even aku sendiri pun terasa seperti mahu memiliki juga sebijik. Tapi rasanya baru je pun tukar Smartphone awal tahun ni. Jadi tak sanggup nak "curang" cepat-cepat dengan Smartphone sekarang.


Umobile Banner Ads untuk harini

Umobile Banner Ads berada atas header buruk kite tempohari.

Tak percaya? Betul ... ini bukan cobaan tapi #confirmsure dan kenyataan. Jika tak mahu terlepas peluang hebat lagi menarik seumur hidup ni, korang boleh terus ke kiosk berdekatan atau pergi www.u.com.my dulu untuk lebih faham tawaran istimewa dari Umobile ni. Rata-rata mengatakan Umobile best digunakan. Agak-agak kat kampung Nurul ni coverage untuk Umobile ni thorbaik tak??





Cicakman 3 Premiere. Seingat Nurul tayangan Cicakman 3 ni dah pun lama ditayangkan, betul tak? Korang yang dah layan movie ni, apa pandangan ye? Nurul dah lama tak jejak kaki ke panggung wayang, rasa rindu jugak nak buat aktiviti lama.




Terima kasih tak terhingga pada Nuffnang untuk semua BE yang diberikan ni. Harapnya boleh kumpul banyak sepanjang tahun ni. Semoga tahun 2015 ni lebih baik berbanding tahun sebelum-sebelumnya, amiin!

Nuffnang oh Nuffnang

Assalammualaikum wbt  ...


Lagi beberapa hari sahaja lagi Mac pula bakal meninggalkan kita dan diganti dengan April. Agak-agak sudah berapa banyak aktiviti/kerja yang bermanfaat yang telah kita lakukan ye sepanjang tempoh yang singkat ni? Bagi Nurul, secara jujurnya memang tak berapa banyak. Walaupun Nurul juga mendapat 24/7 sama seperti kalian, tapi Nurul masih tak berkesempatan untuk ligat di alam maya seperti orang lain.

Semakin kurang bermesra dengan blog kesayangan ni, semakin kurang jugalah bertegur sapa dengan My Nuffnang. Owh!! Teruknya saya (nangis2 lari masuk bilik, nyorok bawah bantal sbb malu dan rasa bersalah). Tapi sangat-sangat terharu dengan Nuffnang sebab tersangatlah baik hati. Mereka masih sudi bagi BE kat blog ni walaupun dah berhabuk beberapa bulan akibat banyak kekangan yang tak dapat dibendung diri sendiri lagi.

Mengikut rekod dalam My Nuffnang, kali terakhir dapat BE adalah pada Okt 2014. Kemudian Nov, Dec hingga Jan '15 sunyi sepi sampai status Glitterati pun ditarik balik oleh pihak Nuffnang. Masa tu sangat-sangat luluh hati ni tengok status dah ditarik akibat kecuaian diri sendiri. Alhamdulillah, pada bulan bertuah Nurul .. Nuffnang mula semula derma BE sedikit demi sedikit pada Nurul hingga ada jugaklah sedikit penambahan pada jumlah kutipan derma kan. Cuma untuk cash out tu masih lagi berjanggut kena tunggu sebab nya tak kencang macam blogger2 femes tu. Hu hu hu~






2 gambar kat atas ni antara BE yang beratur dalam sedar tak sedar Nurul. Yang mana sedar, ada la gambarnya di bawah. Yang tak sedar tu, berlalu gitu je la dan sudah pun selamat "Credited" tidak lagi "On Going" mengutip derma kat blog. Teruk betul Nurul ni kan? Macam2 dikejar hingga blog kesayangan terabai.


Contoh iklan di blog DSG sebelum ni.

Contoh iklan di blog DSG sebelum ni.

Apa-apa pun rasa berterima kasih dan bersyukur sangat-sangat dengan Nuffnang sebab masih memberi kepercayaan untuk bagi BE kat blog ni. In shaa Allah, dari semasa ke semasa Nurul akan memperbaiki diri.

Terima kasih Nuffnang!!


Kerana Drama "Asam Pedas Untuk Dia"






Ramai pula yang tetiba mencari SHUKRI YAHYA ni. Suatu ketika dahulu pernah Nurul terbitkan entri tentang beliau. Tapi biasa2 punya coretan je. Tapi tak sangka kalini sampai begini sekali penangan pakwe kacak segak bergaya ni.






Saturday, March 28, 2015

1 Perasaan yg Sangat Bangsat!

assalammualaikum wbt ..

tutur kata ku tak se-indah dia
tingkah laku ku tak se-sopan dia
pemikiran ku tak se-matang dia

perasaan begini yg buat diri rasa teramat bangsat!





Tuesday, March 10, 2015

Resume - Panduan Menulis Resume Pensyarah 2015

Bismillah .. Assalammualaikum wbt ..


Mencari panduan menulis serta tips dan template resume kerja? Jika anda merupakan seorang graduan, atau lepasan siswazah yang sangat berminat dalam bidang pendidikan serta bercita-cita untuk menjadi seorang PENSYARAH, Nurul sangat-sangat mengesyorkan anda untuk mendapatkan tips, panduan dan contoh resume menerusi Template Resume Pensyarah.


Template Resume Pensyarah merupakan satu panduan yang disediakan khas untuk para lepasan Universiti dan juga mereka yang masih gagal mendapat panggilan temuduga pensyarah sama ada dari Universiti Awam mahupun Swasta. Template Resume Pensyarah ini direka khas untuk memenuhi keperluan jawatan pensyarah di Universiti Awam/Swasta pada masa kini.





  • Tugasan PENSYARAH adalah MULIA kerana berpeluang mendidik anak bangsa untuk terus berdaya saing dan maju mengorak langkah ke hadapan.

  • Berpeluang luas untuk melakukan penyelidikan dan inovasi untuk peningkatan kualiti hidup, teknologi dan nilai dalam masyarakat.

  • Menjadi PAKAR RUJUK masyarakat dan industri dalam menyelesaikan masalah-masalah dan isu-isu semasa.

  • Selain itu, tawaran imbuhan LUMAYAN yang disediakan.

Template resume ini mahu diberikan secara PERCUMA, cukup memberikan impak resume yang LEBIH BERKUALITI, KEMAS SUSUN ATURNYA dan MANTAP PERSEMBAHANNYA walaupun hanya versi asas (basic version).





Template Resume Pensyarah adalah panduan yang sangat-sangat berguna dan patut dimanfaatkan oleh anda yang masih belum berjaya mendapatkan panggilan temuduga sebagai Pensyarah.


Kandungan Template Resume Pensyarah

Anda tidak akan merasa menyesal mahupun rugi sama sekali kerana dalam 1 template resume ini diberikan 6 bonus yang sangat menarik buat anda. Antaranya ialah :

# Bonus 1 - Template Cover Letter Pensyarah
# Bonus 2 - "Power Key-Words" For Resume & Cover Letter
# Bonus 3 - Rahsia Hantar Resume Tepat Pada Sasaran
# Bonus 4 - Direktori Kerjaya Pensyarah di IPTA
# Bonus 5 - Ebook Persediaan Temuduga Pensyarah
# Bonus 6 - Rahsia  (^_^) .... anda perlu segera dapatkan!!

Adakah anda berminat untuk mendapatkan semua bonus yang diberikan?

Adakah anda berminat nak tahu setiap isi kandungan dalam template tersebut?


Jika ya, anda perlu klik sahaja gambar di bawah dan dapatkan template resume anda sekarang. Template ini dikeluarkan oleh Team KerjayaPensyarah.com & Arawi Production. Sila dapatkan segera kerana ianya terhad untuk 5 yang terawal! Harga sangat-sangat mampu milik.







Sahabat Sakura