Pages

Sunday, August 17, 2014

CPUV Nuffnang #12, #13, #14

Assalammualaikum wbt ...

Ini adalah 3 CPUV terawal untuk bulan Ogos tahun ni. Alhamdulillah Nuffnang masih sudi beriklan di DSG aku ni. Terharu sangat2 seh! Tapi rasanya dah lama jugak tak dapat tiket wayang FREE dari Nuffnang. Bilakah Mr Nuffnang nak bagi lagi ek peluang kat hamba ni? Huhuhu




B.liv Brand Visibility
Rupanya salah satu online shop jugak..tapi lebih pada penjagaan wajah. Aku belum sempat tengok keseluruhan website ni. Sempat tengok sekali imbas je, mana yang penting untuk aku rumuskan disini.





Above, salah satu contoh senarai produk yang b.liv ni jual untuk segala masalah penjagaan muka korang. Macam gambar yang pertama aku tepek tu, ada juga dorang jual Mask dan b.Seen Eye Care. Korang nanti usha la b.liv website tu ye.


Air Asia Go - Korea Sale
Next CPUV yang sangkut adalah Air Asia Go-Korea Sale. Tapi sayangnya CPUV ni tak lekat lama pun. Aku pun tak sempat nak jenguk2 promo apa yang diberikan tu. BTW, apa yang aku perasan since last year nye Merdeka masa aku fly ke Seoul, Korea. After aku balik dari trip ke Korea, aku tengok macam2 promo timbul. Promosi kaw2 ke Korea. Pastu, sorang2 aku tengok g Korea. Pergh!! Sampai sekarang aku masih merindui suasana Korea. Tak rugi korang g sana rasanya, tapi sediakan makanan sendiri lagi best kot. Hahahahaha. Trip ke Seoul, Korea ni memang aku hutang korang dah setahun. Sampai sekarang aku tak up kat DSG ni. Aku rasa aku mampu berkongsi gambar je kot, sebab kalau aku nak bercerita dari A-Z mungkin dah tunggang langgang. Huhuhu ampunkan aku ye geng!


iH Media Liese
Latest CPUV yang ado kat DSG ni. Tapi aku search sana sini, ramai blogger pun tak tahu iklan pasal apa tu. So korang kalau ada ternampak iklan ni, cer cuba klik2 sikit ye. Tengok kan iklan apakah iH Media Liese ni ye.


Last but not least, sangat2 bersyukur sejak Ramadhan bermula till Syawal ni .. Nuffnang sangat2 bermurah hati berikan lots of CPUV to DSG ni. Sayang Nuffnang ketat2 ah!



CPUV Nuffnang #10 & #11

Assalammualaikum wbt ...

Semakin lama semakin terbengkalai blog ni sejak dah mula kerja baru. Niat hati nak berkongsi kisah perjalanan hidup yang baru pun tergendala. Dan lately ni rasanya aku asyik update pasal CPUV iklan dari Nuffnang je kan? Huhuhu sori sangat-sangat. Aku tak punya banyak masa dah untuk 'hapdet' di mana-mana.

So kalini pun aku masih nak berkongsi kegembiraan dengan korang yang sudi visit blog aku ni. Thanks jugak kat Nuffnang kerana terus berikan CPUV kat blog DSG ni. Tapi iklan ni tak bertahan lama, sekejap sangat2. Ni iklan bulan lepas. Tapi nak gak tepek kat sini sebagai kenangan aku. HEhehhee...


Tengok! tak banyak pun kan yang terkumpul? tapi aku tak kisah pun pasal tu. Buat masa sekarang ni, sekurang-kurangnya Nuffnang dah nampak blog aku ni wujud. Untuk aku collect ratus-ratus macam blog orang lain tu, mustahil. Even dah bertahun aku ber-blogging, tapi passion pada penulisan aku ni memang ada pasang-surutnya. Jadi tak mustahillah blog aku ni tak kemana-mana. Hehehehe.

Ohya, iklan Mayfair Bodyline tu korang tahu la kan iklan pasal apa? So tak perlu lah aku nak tulis panjang lebar lagi. Huhuhu! Tapi iklan Rakuten tu, aku keliru sikit. Aku sempat la Google jap masa iklan tu baru2 lekat kat DSG ni. Aku confuse bukan apa. Rakuten tu pasal online shopping website atau travel website sebenarnye ek?

Rakuten Online Shop - 1 lagi tempat dimana para shopaholics boleh lepaskan addiction korang. Aku dah usha Rakuten ni. Barang-barang yang dijual memang dengan harga yang sangat best. Aku dah aimed apa yang aku nak beli. Tunggu masyuk je. Hehehehehe! Jom terjah Rakuten bulan ini. Dorang ada buat MEGA SALE hingga hujung bulan ni. Wowww!!!





CPUV Nuffnang #9 - Fashion Pitch/Writers Unleashed

Assalammualaikum wbt

Alhamdulillah! CPUV ke-9 sangkut kat DSG. Kalini iklan Fashion Pitch/Writers Unleashed. Tapi CPUV ni tak lekat lama kat blog, dah credited pun aku tengok. Huhuhu. Ape benda "Fashion Pitch/Writers Unleashed" ni ek?





Oh itu rupanya.... Ha korang kalau nak tahu ape benda iklan ni, korang klik je 2 link yang aku dah bagi kat gambar-gambar di atas tu. Hehehehe..

Thanks Nuffnang bagi iklan banyak2 kat blog DSG ni. Terharu sangat2. Love you lah Nuffnang!!



CPUV Nuffnang #6 , #7 , #8

Assalammualaikum wbt ..

Alhamdulillah. Ramadhan ni semakin murah pula rezeki dengan Nuffnang. Semalam sekali 3 CPUV sangkut kat blog DSG tapi 2 nye adalah iklan yang sama. Syukur sangat-sangat, alhamdulillah.



CPUV #6 & #7 - Waku Doki Campaign


Apa Waku Doki Campaign ni ye??

Waku Doki Campaign anjuran Toyota. Tarian Waku Doki ni berasal dari Jepun. Tarian ni simple je tapi menarik. Korang boleh cuba belajar dan rekodkan tarian tersebut untuk menangi tiket ke Jepun.


Alhamdulillah, iklan ni masih berjoget-joget kat blog DSG. 14/7 iklan yang sama masuk dua sekali dalam blog. Terima kasih Nuffnang untuk iklan tersebut.


CPUV #8 - uMobile Prepaid Free Meal

Next CPUV yang sangkut kat DSG adalah seperti di atas. Aku dah lama nampak kat blog2 blogger lain, tapi kalini sangkut pulak kat blog ni. Alhamdulillah. Iklan ni pun masih berjoget-joget kat blog ni walaupun dah berminggu berlalu. Terima kasih pada pelawat/pembaca DSG.

uMobile Prepaid Free Meal - bertuah sungguh pengguna line uMobile ni kan? topup prepaid RM50 je, korang akan dapat sebotol air isotonik Revive 500ml + secawan mamee segera secara PERCUMA!

Terima kasih Nuffnang kerana terus mempercayai blog DSG ni. Harap terus mendapat sokongan dari Nuffnang!


* * * * *

Entry patut dah lama di publish, tapi tersimpan dalam draft berminggu lamanya sebab tak berkesempatan untuk siapkan dan publish. So harini nak try pulun setelkan mana yang tertangguh. Mohon maaf ye. Terima kasih pada yang sudi klik iklan2 di blog DSG ni  dan tak lupa juga pada pengiklan utama - NUFFNANG.


Sahabat Sakura