Pages

Thursday, June 27, 2013

Spontaneous Thursday #10







Print screen atas sekali tu adalah dari wall Fb aku sendiri. Segala kata-kata tu terlintas sendiri, tak sangka ada yang rasa indah kata-kata tu. Aku tulis berdasarkan pengalaman yang aku sendiri lalui dan rasai. Betul kan?



Kita sentiasa cuba elak dari menyakiti hati orang lain, sedangkan hati sendiri sdg disakiti.
Kita sentiasa cuba elak dari melukai hati orang lain, sedangkan hati sendiri sdg dilukai.
Kita sentiasa cuba elak dari org lain jatuh hati pd kita, sedangkan hati sendiri sdg jatuh hati pd yg x hak.
Kita sentiasa cuba elak dari pelbagai sesuatu perkara yg x baik demi org lain, sedangkan diri sendiri sdg menjadi mangsa keadaan.



Tuesday, June 18, 2013

Andai Ini Takdir Ku

Assalammualaikum wbt

Diri mu menjadi kesayangan ku, tapi diri ku mungkin sekadar teman biasa pada mu.

Diri mu menjadi kerinduan ku, tapi diri ku mungkin sekadar teman biasa pada mu.

Diri mu menjadi perhatian utama ku, tapi diri ku mungkin tidak menarik
perhatian pada mu.



Andai ini takdirku, aku redha. Aku rela berada dekat dengan mu biar
apa pun status perhubungan yg terjalin ini. Demi melihat dengan mata
sendiri, kau tetap bahagia. Walaupun bukan bersama ku dan bukan aku
sebab kau tersenyum manis begitu.



~are_rull~

Monday, June 10, 2013

Gathering @ Port Dickson [Apr2013]


Assalammualaikum wbt 
Kalini bercerita mengenai 2nd Gathering yg aku join .. di Port Dickson. Still same like before, aku sampai petang Sabtu even hari tu aku dah pun apply leave. Hanya kerana aku tak tahu jalan p PD tu sendiri, jadi terpaksa tunggu kawan aku habis kerja dan gerak sama2 dia. Damn! Giler buang masa, kalau tak aku dah boleh mandi-manda pantai pagi Sabtu tu .. hahahahaha. By the way, gathering was held on 4th Apr - 6th Apr 2013.

Gathering kalini aku tak banyak gambar nak kongsi kat sini sebab kebanyakan gambar yg ada ditangkap waktu malam. Pada malam kami buat BBQ tu, hujan dah pun rintik2 ditambah dengan tiupan angin yang tak berapa nak sepoi2 sangat sebab kurang bahasa. Hahahahaha, angin sangat kuat ok. See the pictures below, all guys jadi benteng halang angin dari padamkan api yg dorang cuba nyalakan untuk memulakan acara masak-memasak. Hehehe syukur dorang ni sumer berfikiran kreatif dan kritis. Bijak, Bijak, Bijak! And all ladies plak kureng cket comel bila camwhore tudung masing senget2 ditiup angin bayu pantai malam tu ... Tapi camwhore tetap camwhore, right girls?


 






Ha dah layan gambar2 gathering aku kan? Alhamdulillah, sejak kenal mereka2 ni hidup aku agak terisi jugak la. Kalau boleh, admin-admin ni nak buat every weekend mini gath. Tapi mana boleh kan, masing2 ada komitmen pada keje. So pandai2 la arrange dan setting masa/tarikh untuk gath tempat best2..dan agar ramai ahli boleh join.. berkenalan in real life..baru tahu diri sebenar masing2..

Dah nama group ni Persatuan Single, so sape2 yang memang niat untuk cari jodoh masa gathering .. inshaa Allah ada la jodoh tu .. tapi macam aku still niat yang sama .. cuma nak merapatkan lagi silaturrahim, meramaikan kawan dan enjoy dengan gathering yg dorang organized ni .. sebab dengan join gathering gini la aku dapat release tension aku dan lupakan sekejap masalah hati mahupun masalah kat tempat keje. Then ini lah family baru aku!! Alhamdulillah, ada certain yg memang ada masa aku sedih dan gembira .. sumernya aku dah anggap macam kakak dan abang aku sendiri .. yang muda dari aku, mesti ar anggap adik kan .. yang kawan tetap kawan .. itu saja .. hubungan persahabatan tu lebih manis dari percintaan yang aku masih sangsi.





Ok sekian saje cerita 2nd gathering aku. Aku sedar aku tak pandai bercerita tapi aku masih mencuba. Harap korang enjoy dengan cerita aku la. Nanti aku story next gathering plak k. Tapi next gathering tu only Mini Gath je coz kami overnight kat sana sambil layan BBQ yg Big Boss buat .. pergh! memang best la ... tunggu next entry taw!


10 Model Kereta Turun Harga

Assalammualaikum

Pagi ni aku merajinkan diri (tambahan 20% je dari biasa) untuk blogwalking secara rawak .. sama ada blog yg aku follow atau pun blog yang aku dapat notification dari Kelab Blogger Malaysia. Jalan sana, jalan sini then aku terjumpa 1 entri yang a bit interesting for me. Let me share with you ya about the interesting news i saw from Blog Sumarz ni.


   

So I thought about the decreasing price of the cars they said previously was just a tactic. Alhamdulillah, jadi kenyataan jugak. Kat bawah ni aku list kan model kereta apa yang diturunkan sikit harga tu ye.

  1. Harga kereta Peugeot 308 turun (11 peratus)
  2. Harga kereta Volkswagen Golf turun (7.1%)
  3. Harga kereta Viva turun (5.4%)
  4. Harga kereta Myvi turun (4%)
  5. Harga kereta Persona turun (3.8%)
  6. Harga kereta Alza turun(3.4%
  7. Harga kereta Proton Preve turun (3%)
  8. Harga kereta Honda Jazz Hibrid turun (2.5%)
  9. Harga kereta Saga turun (1.1%)
  10. Harga kereta Exora turun (0.7%).

So pasni beramai-ramai la beli kereta kan? Jalan raya pun semakin sesak la .. hehehe .. Think wisely ya everybody .. itu je aku boleh kongsi kat sini, selanjutnya boleh baca kat blog sebenar aku dapat berita ni.


Kredit info aku dapat dari sini taw .... Blog Sumarz .. thanks to her .. dan korang boleh baca berita lanjut dari blog beliau ok (^_________^) ..


# Happy Reading #

Sunday, June 9, 2013

Anak Angkat Pertama


Assalammualaikum wbt ..

Kenalkan nama baby lelaki kat bawah ni .. MOHD HADIFF RAIF .. ni anak sulong kepada kawan aku .. dan juga dah merangkap secara tak rasmi sebagai ANAK ANGKAT aku .. mihmihmih .. Hadiff lahir hujung Mac 2013 yg lalu .. ni je gambar yg aku dapat .. memandangkan kawan aku tu dah busy lebih sikit sejak kehadiran Hadiff ni .. hehehehe .. Tapi sampai sekarang aku belum berkesempatan untuk pergi ke Terengganu tu jumpa anak angkat pertama aku ni .. huhuhu rindu nya .. Doakan aku dimurahkan rezeki ye, ada lebih nanti boleh la aku pergi melawat anak angkat aku ni ..



Saturday, June 8, 2013

Jangan Dicabar Kesabaran yg Menipis

Assalammualaikum
Setiap dr kita punya thp sbr yg tersendiri. Ada yg mampu bertahan lama .. ada yg hanya seketika ..
Tahniah pd yg mampu bersabar dan terus bersabar. Aku? Ada 1 perkara yg aku tak mampu lg bersabar. Bila melibatkan BONDA tersayang, dia adalah keutamaan hidup aku. Jgn cuba masuk atau ganggu life BONDA aku. Memang org tu takkan tenang.
Ya ALLAH, ku mohon dari MU agr dpermudahkn urusanku ini..



~are_rull~

Tuesday, June 4, 2013

HANSAEGEE NATURE JUNE 2013 PROMOTION

Assalammualaikum wbt ..

Semalam aku dapat emel dari Hansaegee Nature Online ni, yelah sebab aku sendiri yang subscribe kan. So the latest info go to my email la. Emel mengenai June Promotion for Hansaegee Nature Product. Woww!! Interesting kan? Sebulan yang lepas, aku sendiri dah try beberapa jenis masks dari Hansaegee Nature ni. Kesannya agak awesome Comei Bak Korean Ladies gituuu! Jujur aku kata, Hansaegee Nature Product ni memang selamat dan best digunakan. Harga pun sangat berpatutan, cuma aku je yang belum berkemampuan nak guna selalu. Tapi korang tengok lah promotion yang Hansaegee Nature Product lancarkan sekarang ni, tak ke lagi best dan murah untuk korang grab laju2? Beli banyak2 dan buat la stok sebulan dua, then tengok hasilnya pada wajah korang. Inshaa Allah, memberangsangkan juga.



Hansaegee June 2013 Promotion


Aku dah usha2 beberapa testimonial terhadap product ni, beberapa bloggers turut menggunakan juga Hansaegee Nature ni. Semua cakap Hansaegee Nature ni best, serba serbi best la. Mask dorang, nipis, wangi dan sangat2 lembap. Masa memakainya sangat2 terasa sejuknya kat wajah kita dan hilang segala stress kat kepala ni. U've to try this product and enjoy when use it dear.. By the way, bukan je aku dah try sendiri product ni. Even kawan2 aku yg turut mencuba pakai product ni pun, dorang pun turut berpuashati dan re-stock every month. Wajah dorang pun dah jadi smooth and rasa lembab je  (^__^)

Inshaa Allah aku nak cuba produk Nose Pack + Eye Fill Patch pulak lepas ni. Hehehe walaupun aku tak banyak dah blackheads kat my nose ni, xpela .. nak gak cuba2 kan. Testimonial yg dah guna, ramai kata product tu sangat2 awesome. Rasa licin je hidung after guna Nose Pack tu. Well, sembab kat mata tu je yang jadi masalah besar pada aku sebab ckup atau tak cukup tidur .. sama je kot mata ni .. hehehe .. jom sepantas kilat kita membeli belah secara online di HANSAEGEE NATURE ONLINE ..


Mohon jasa baik kalian untuk menderma (KLIK SAJE, DAN TUNGGU SAMPAI HBS LOADING) sikit kat aku melalui link kat bawah ni .. please (^_^) ..







Ok lah, tu saje untuk harini .. thanks in advance pada sape2 yg sudi membantu aku ye ..

Sahabat Sakura