Pages

Thursday, November 29, 2012

Fenomena 150 Juta Kali



sape pernah dengar lagu dan tengok video nih? seingat aku lagu ni fofular masa aku kat ipt dulu .. menjadi siulan gadis2 remaja .. cewah! aku ingat sekadar suka2 je lagu ni .. tak sangka, tahun ni tetiba ada plak artis menyanyikan lagu ni semula .. dan keluar di corong2 radio ..




aku tak tahu pun mana yang best .. tapi dalam vid pertama tu .. aku rasa lagi comel kot dat gurl yang nyanyi .. hahahhaha .. whatever!

Jom dengar video2 kat atas ni sambil nyanyi ikut lirik kat bawah ni .. ngeh3


Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
"Eh, kenapa kau masih lagi mahukan dia?"
"Apa kau buta, apa kau pura-pura suka?"

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

"Dia mungkin bengis seperti singa"
"Tapi dia nangis tonton cerita korea"
"Dia mungkin keras bila bersuara"
"Tapi dia jelas, jujur apa adanya"

Aku lagi kenal dia

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

"Sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua"

Saya kenal sayang saya

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua~





#Tolong klik G+1 dalam entri iPhone 5 Gadget Impian saya#

Wednesday, November 28, 2012

Sinopsis Lagenda Budak Setan 2 - Katerina


Assalammualaikum wbt ...



Filem yang dinanti oleh orang ramai bakal muncul pada esok hari 29 Nov 2012 .. seperti yang lain, aku juga turut tak sabar2 nak menontonnya .. 17 Okt 2012 aku dah ada sekali buat entri tentang movie LBS2-Katerina ni .. 



Sinopsis

6 bulan telah berlalu, selepas kematian Ayu, Kasyah masih bermurung atas kehilangan isteri tersayang, Ayu.  Melalui Athirah, segala kasih sayang dicurahkan. Katerina juga semakin pulih kekuatannya untuk berdepan semula dengan Kasyah. Ketabahan dan ketenangan Kasyah masih menyerlahkan senyuman dibibirnya meskipun kehilangan orang tersayang, benar2 buat Katerina mengaguminya. Kemesraan mula terjalin semula antara keduanya. Mereka sering keluar bersama dimana Kate sentiasa berada disampingnya hingga membibitkan rasa cinta. Katerina mula memperkenalkan Kasyah kepada kedua orang tuanya. Mereka merancang untuk bertunang namun ditentang oleh ibu Kate, Sofea. Sofea tidak puas hati kerana Kasyah adalah punca Kate kecewa hingga hampir membunuh diri selepas Kasyah menikahi Ayu. Tak mungkin dia menerima Kasyah sebagai menantu tetapi Kate tetap berkeras mahukan pertunangan tersebut hinggakan kedua orang tua nya terpaksa menurut saja. Namun, ayahnya Sofean punyai muslihat tersendiri meskipun dia menyatakan persetujuannya. Ketika yang sama, Hisyam bekas kekasih Kate yang masih menggilainya muncul kembali, mencetuskan kekecohan. Masa berlalu, Athirah sudah menjangkau usia 2 tahun. Kasyah masih murung, begitu juga Kate. Kedua mereka terluka, antara mereka masih ada rasa sayang yang menebal. Kate tahu Kasyah amat mencintainya dan dalam masa yang sama ingin membalas dendam ke atas Hisyam. Untuk mengetahui kesudahan percintaan Kasyah dan Kate, silalah terus dapatkan tiket movie ini esok. - Sumber


Jom kita layan trailer LBS 2- Katerina ni pulak k ..

#niat hati nak tonton dengan seseorang ........



#Tolong klik G+1 kat entri iPhone 5 Gadget Impian saya#

Invitation to Samsung Appstar 2012 Finale Event

Assalammualaikum wbt 



Damn! tetiba aku rasa macam nak join plak event2 grand macam ni .. huhuhu .. tapi apakan daya, tempat tu pun aku tak tahu nak pergi macam mana .. teman pun takde .. ayoyo .. naseb badan .. rugi .. rugi .. rugi ..



Dear Samsung Angel,
If you're interested to attend & cover the event, kindly fill in your details HERE by 4:00pm, 28th Nov 2012 (today, Wednesday). This is SINGLE INVITE only.


So pada Samsung Angels yang ada dapat same invitation macam aku, if berminat silalah cepat2 RSVP k .. last invitation nih .. so kena bertindak cepat .. sape2 yang pergi nanti silalah buat entri ya .. chill !!




#Tolong G+1 kat entri iPhone 5 Gadget Impian#

Tuesday, November 27, 2012

Kenapa Si Dia Selalu Menyakitimu?


Assalammualaikum wbt ..

Sepanjang perhubungan di alam percintaan, pasti ada pasang surutnya .. tak lengkap dalam sebuah perhubungan tu tanpa sakit dan menyakiti .. pasti seringkali jugak hati bertanya, "Kenapa Si Dia Selalu Menyakitiku?".



Ini jawapan nasihat dari Cinta:

1. Jika orang yang engkau cintai menyakiti hatimu padahal engkau telah berbaik hati padanya, maka bersabarlah ..

2. Jika telah bersabar dia tetap menyakiti hatimu, maka tetaplah bersabar ..

3. Jika tetap bersabar, dia masih juga menyakiti hatimu, maka nasihatilah dia ..

4. Jika telah dinasihati, dia masih juga menyakiti hatimu, maka mintalah padanya untuk tidak menyakiti hatimu ...

5. Jika ini pun sudah engkau lakukan dan dia tetap menyakiti hatimu, maka ikhlaskanlah ..

6. Jika telah ikhlas pun dia tetap selalu menyakiti hatimu, maka diamkanlah dia ..

7. Jika engkau telah mendiamkannya tapi dia tetap menyakiti hatimu, maka tinggalkan lah dan berdoalah untuk kebaikannya ..

Mungkin dia memang tidak mencintaimu dan bukan jodohmu ..


Sumber Pakar Cinta


#Tolong klik G+1 untuk entri iPhone 5 Gadget Impian saya#

Untukmu Sahabatku


Assalammualaikum wbt ..

Artikel ini khas untuk 2 orang sahabatku yang senantiasa ada dikala susah dan senang ku .. sihat dan sakitku .. duka dan tawaku .. 

Terima kasih wahai sahabat .. kalian memiliki ciri2 yang tersenarai .. baik jahat kita, biar kita saje yang tahu .. hanya ALLAH SWT sahaja yang tahu betapa aku sayangkan korang ..


Nasihat yang boleh diikuti dalam membina persahabatan ialah sebagaimana pesanan Al-Qamah (seorang sahabat Rasulullah SAW) kepada anaknya, "Wahai anakku, sekiranya engkau berasa perlu untuk bersahabat dengan seseorang, maka hendaklah engkau memilih orang yang sifatnya seperti berikut."


1. Pilihlah sahabat yang suka melindungi sahabatnya, dia adalah hiasan diri kita dan jika kita dalam kekurangan nafkah, dia suka mencukupi keperluan.

2. Pilihlah seorang sahabat yang apabila engkau menghulurkan tangan untuk memberikan jasa baik/bantuanmu, dia suka menerima dengan rasa terharu, jikalau ia melihat kebaikan yang ada pada dirimu, dia suka menghitung-hitungkan (menyebutnya).

3. Pilihlah seorang sahabat yang apabila engkau menghulurkan tangan untuk memberikan jasa baik atau bantuanmu, ia suka menerima dengan rasa terharu dan dianggap sangat berguna, dan jika ia mengetahui mengenai keburukan dirimu ia suka menutupinya.

4. Pilihlah sahabat yang jikalau engkau meminta sesuatu daripadanya, pasti ia memberi, jikalau engkau diam, dia mula menyapamu dan meringankanmu serta menghiburkanmu.

5. Pilihlah sahabat yang jikalau engkau berkata, ia suka membenarkan ucapan dan bukan selalu mempercayainya saja. Jikalau engkau mengemukakan sesuatu soalan yang berat dia suka mengusahakannya dan jika engkau berselisih dengannya, dia suka mengalah untuk kepentinganmu.






~Tolong G+1 di iPhone 5 Gadget Impian~

Monday, November 26, 2012

RED BULL_Boost My Energy



assalammualaikum wbt ..

whoaaa! BOOST UR ENERGY!! hahahaha aku dah takde idea nak up entri apa .. FYI, aku tak pernah ok minum minuman ni .. harini .. saat ni .. tarikh ini .. ini lah pertama kali aku minum minuman RED BULL ni .. entah apa merasuk aku entah .. mungkin aku rasa nak beralih pada minuman ni pulak kot .. aku nak kurangkan ambil nescafe bila setiap kali penat dan mengantok ketika memandu .


ye, KETIKA MEMANDU .. tapi aku minum after lunch hour tadi .. hmmm pening ke? hahahaha .. sebenarnya aku penat .. semalam secara tetiba aku kena shoot terus balik pahang .. hantar kak lang aku dan anak2 ke umah parents .. memandangkan suami dia sibuk berkerja .. memandangkan aku gerak lambat gara2 kakak aku sendiri yang sampai lambat dari masa yang dijanjikan .. maka kami selamat sampai pahang around 02:30pm .. then after asar, 06:00pm aku dah kena gerak balik cheras semula .. memandangkan harini aku masih berkerja .. alhamdulillah, aku masih larat lagi ni nak masuk keje .. takpelah, demi mereka2 yang aku sayang seumur hidup aku .. dalam 2 minggu ni memang aku dan keluarga akan jadi sangat2 sibuk dan kelam kabut .. apa tidaknya, anak lelaki sulong abah nak kahwin dah .. hehehehe 



alhamdulillah .. petang ni dapat buat kerja tanpa ada rasa penat tu lagi dah .. hehehehe .. so memang sangat la membantu .. i'll change it!




psst!entri ini ditaip pd 14/11/12 tp baru harini nk publish .. buat2 fhm je la ye ..

Friday, November 23, 2012

Kebenaran .. Penipuan .. Penyesalan


kebenaran
tidak, aku tak sanggup lagi berdepan dengan kebenaran
ye, itu yang aku harus terima

penipuan
tidak, aku tidak menipu tentang itu
ye, takde sape lagi akan percaya kata2 aku kerana
AKU PENIPU!!
itu gelaran kalian pada aku kan?

penyesalan
tidak, aku tidak menyesal mengenali awak, kamu dan dia
ye, kalian semua yang telah menyesali terlalu awal kerana mengenali diri ini



i really do HEART you

kau mengajarku 
agar tidak menyesal pada masa lalu ku
tapi bila terjadi pd diri sendiri
kau merasa menyesal yg teramat sangat

kau mengajarku
agar sabar dgn setiap ujian yg melanda diriku
tapi bila terjadi pada diri sendiri
kau menghukum ku seperti aku punca segala


#saya cuma manusia biasa .. hanya mampu menerima kesakitan, kelukaan, kesedihan ini .. saya tidak layak untuk berdendam atau menghukum sape2 .. tapi kalian semua sangat hebat dalam menghukum saya#

Wednesday, November 21, 2012

Walk Alone


dimana awak?

mana awak menghilang tibe2?

saya buntu ....

saya menangis ..

saya terus mencari awak lagi ..

SMS tak balas, CALL tak jawab .. sampai hati kan ..

menangis dalam hujan .. tiada yg tahu saya sdg bersedih ..

dimana awak? saya perlukan awak disisi saya ..

air mata menjadi peneman setia ..

Tuhan, ambillah aku .. krn aku hanya menyusahkan hidup orang lain


Only YOU!

i don't deserve you, right?

but ILOVEYOU

you let me walk alone again .. again .. and again .. forever ..


Menang iPhone 5 Dengan Cara Mudah


assalammualaikum wbt ..

minggu lepas dah teruja sebab tersenarai dalam ramai2 peserta bagi Contest iPhone 5 Gadget Impian .. makanya hari demi hari sentiasa intai2 blog Denaihati .. menanti cabaran/tugasan seterusnya .. so 2 hari lepas bro Denaihati dah pun keluarkan tugasan2 yang sepatutnya para peserta lakukan .. aku? dalam excited menanti tugasan tu .. sudahnya bila terbaca .. terus terkedu beb .. 

terkedu + blurr + serabut = nothing to edit

ha achaner tuh? ayoyo .. kepala pusing2 77saat jap .. SEO??? pergh, bukan mudah beb .. blog aku ni dah la blog hmmmmmm .. fhm2 je la ye .. follower pn masih boleh dikira guna jari tangan dan jari kaki lagi .. aku berani potong kuku (kikikikiki) la, blog ni takde sape pun nak jengah .. sedih kan? dah la SEO pun aku tak tahu menatang hape tuh .. even kadang2 aku rajin gak intai blog2 SEO ni nak belajar gak "APA ITU SEO?" .. tapi aku msh kureng memahaminya .. ada nak tolong ajar aku tak??

oklah2, berbalik pada tajuk asal .. huhuhu .. cara mudah?mudah la jika tahu caranya .. tapi bagi aku , memang agak tough la kan .. bro Denaihati dah keluarkan tugasan2 yang perlu para peserta lakukan .. so kat bawah ni aku re-type tugasan-tugasan yang perlu para peserta termasuk aku, lakukan dan jalankan.


Tugasan-tugasan :

1) Tugasan pertama : Cabaran G+1. Peserta perlu mengumpulkan sebanyak mungkin klik G+1 untuk entri penyertaan anda.

2) Tugasan kedua : Cabaran SEO. Tempatkan blog anda antara top 10 di Google.com dengan keywords "iPhone 5 Gadget Impian".

3) Tugasan ketiga : Undian Pembaca. Akan ada entri khas yang lain.

4) Lima Top Blogger Malaysia akan menilai blog top 10 berdasarkan design, kandungan dan kesungguhan.

Tarikh tutup cabaran
Semua tugasan akan ditutup tepat jam 11.59pm 24/12/2012.


so korang , walaupun blog aku ni biasa2 sahaja dengan kekurangan follower .. aku tetap berharap kawan2 diluar sana tu yang rajin intai2 blog aku ni .. tolonglah klik G+1 kat bawah dalam entri "iPhone 5 Gadget Impian" aku ni .. jasa korang memang sangat2 lah aku hargai .. ini adalah pertama kali aku mencabar diri sendiri untuk menyertai contest tough sebegini .. bermain dengan SEO bukan mudah .. tapi tak salah sekiranya aku mencuba sambil belajar teknik blogging yang menarik ni .. 

untung sabut, timbul
untung batu, tenggelam






Contest iPhone 5 Gadget Impian anjuran Denaihati di taja oleh eQurban.com, StudioAksara.com, AbangEnsem.com, AriffShah.com, Eizil.com, Sweetkurma.com, Azri.my, Serverfreak.com dan Denai.my




Tuesday, November 20, 2012

Lirik Lagu Dark Side - Kelly Clarkson



Here's a place that i know
It's not pretty there and few have ever gone
If i show it to you now
Will it make you run away

Or will you stay
Even if it hurts
Even if i try to push you out
Will you return?
And remind me who i really am
Please remind me who i really am

Everybody's got a dark side
Do you love me?
Can you love mine?
Nobody's a picture perfect
But we're worth it
You know that we're worth it
Will you love me?
Even with my dark side?

Like a diamond
From black dust
It's hard to know
It can become
A few give up
So don't give up on me
Please remind me who i really am

Everybody's got a dark side
Do you love me?
Can you love mine?
Nobody's a picture perfect
But we're worth it
You know that we're worth it
Will you love me?
Even with my dark side?

Don't run away
Don't run away
Just tell me that you will stay
Promise me you will stay
Don't run away
Don't run away
Just tell me that you will stay
Promise me you will stay

Will you love me? ohh
Everybody's got a dark side
Do you love me?
Can you love mine?
Nobody's a picture perfect
But we're worth it
You know that we're worth it
Will you love me?
Even with my dark side?



Wednesday, November 14, 2012

DANGER,MALWARE AHEAD!!


assalammualaikum wbt ..

huwaaaaaaaa!!! hangpa tengok la ni weh .. sadis nye .. sejak kebelakangan ni sokmo la lagu ni je .. nak preview, kuar gini .. nak tengok blog sendiri pun, kuar gini .. awat ni weh?? tolong aku sat jelaskan kenapa, mengapa, bagaimana ??


dush!dush!dush! pergi kau virus!!



Monday, November 12, 2012

Paragliding Activity


Assalammualaikum wbt ..

Ok beberapa minggu lepas, kalau korang ada tengok Majalah 3 .. korang pasti tahu apa yang bakal aku pot pet pot pet kan dalam entri kalini .. hehehe~ 

Jom layan video2 kat bawah ni kejap .. then aku harap korang turut rasa teruja seperti mana yang aku rasa .. giler cool! Aku terus fall in love dengan aktiviti ni masa tonton Majalah 3 tempohari k .. giler syok je kalau aku betul2 dapat buat jugak ..


Aktiviti Paragliding 


So amacam? Gayat ke? Aku pun mungkin ada sedikit gayat kot .. tapi bile fikir2 semula .. eh, best la aktiviti ni .. mencabar fizikal dan mental ok .. kalau stress/tension , memang ni aktiviti paling best dan release yang aku rasa aku patut buat .. hahaha 



Jom layan next video .. yang ni pun aku rasa macam cool gilak gak .. pergh!! berkerut-kerut dahi aku masa tengok video ni .. rasa macam aku sendiri sedang fly away .. walaweh!


Lagi mencabar kan? Weeee! best siot .. nak jugak buat .. aduhai .. sangat teruja nak buat aktiviti2 mencabar macam ni .. buat masa tempat yang aku taw ada Paragliding ni adalah kat Jugra, Banting tu ha .. dekat je.

Hmm mungkin masalah peribadi yang melanda sekarang dan kalini benar2 mendorong aku untuk buat segala aktiviti2 yang mencabar sebegini .. aku sedang tunggu peluang untuk pergi mendaki gunung .. ada sape2 nak ajak aku join tak? hehehe .. dah lama giler tak pergi mendaki ..


iPhone 5 @ Denaihati_Peserta Yang Tersenarai



Assalammualaikum wbt ..

Alhamdulillah .. tak sangka tersenarai pulak dalam puluhan peserta yang menyertai contest dari blogger famous amous ni .. tengok! Blog ni tersenarai di no. ke 70 .. asal ada 7 .. no. kegemaran!



denaihati iphone5 contest gadget impian iPhone 5 Gadget Impian Peserta Terpilih

sekarang para peserta termasuk la arul sendiri .. sedang berdebar-debar menunggu tugasan yang seterusnya .. apakah? tunggu je la ye .. hehehe ..



Sunday, November 11, 2012

Thanks for make me SLIM !!

[maaf jika grammar & vocab hancur lebur .. rindu nak speaking]




anyways .. i think i shud say thanks to MY INTAN PAYUNG (my ex) for this achievement .. believe it or not .. i can reduced my weight 2kg in 2weeks .. !! .. so the "happiness" has move on until about 1 month .. i guess i've lost my weight more kilo's .. amazing right??

dear all,
please believe me .. hahahaha .. really! this stress, those probs really make me slim .. lost lots of kg's .. tiada lagi perot moncett .. terasa ringan je badan sekarang ni .. everybody who couple with me, always mad at me when i'm planning to diet laa .. not to eat this, to eat that .. but whenever i'm in stress .. nothing can forced me to eat a lots as usual .. or likes other normal people .. hello! i'm a person who will never seriously plan to diet because i know it will never happened when it plans. So, in my way to lost my weight .. no need to plan .. 
WHEN I'M STRESSED OUT .. HYPERTENSION .. DOWN .. AUTOMATICALLY .. 
I'LL LOST MY APPETITES .. 

When i'm in those conditions, my stomach always felt fulled .. no hungry at all .. hmm .. sometimes, i only ate once a day .. or sometimes, i just took a cup of hot milo .. then just went to sleep right away .. in a week, i can counted how many times i ate rice/noodles .. 3 to 4 times a week .. or once a day .. today 11.11.12 .. hmm about 3 to 4 weeks .. the sadness things happened on me .. my appetite still the same .. less ate, less drink, less talked, less smiles .. but insya'Allah, i will not become "sekeping" .. hahahaha .. 

dear friends who loved and care of me,
or maybe YOU .. yes, you!
i'm sorry when i'm still in this bad condition .. please .. don't force me to eat whenever i can't to eat .. or you will see me vomit that things back.



~Thank you awak ~

Sahabat Sakura