Pages

Friday, March 30, 2012

Idaman Hati _ Jam tangan Simple but Smart

Timex Unisex's Weekender Purple Nylon Strap Watch (TN648)

Timex Unisex's Weekender Grey Nylon Strap Watch - T2N650
Timex Unisex's Weekender Grey Nylon Strap Watch (T2N650)

Timex Unisex's Weekender Red-Grey Nylon Strap Watch - T2N653
Timex Unisex's Weekender Red-Grey Nylon Strap Watch (T2N653)

Timex Unisex's Weekender Blue-Grey Nylon Strap Watch - T2N654
Timex Unisex's Weekender Blue-Grey Nylon Strap Watch (T2N654)


Whoa!! Jam tangan yang dicari-cari dah jumpa..tapi..emm..macam tak best je beli sendiri..hahahaha..sape lah yang sudi hadiahkan pada arul yang kureng comel nih..pleaseeeeeeeeeee..

Arul dah rambang mata tengok warna-warna tali jam tu..sangat menarik..walaupun nampak simple..tapi yang best bagi arul..jam tangan ni ada INDIGLO night-light..so bile malam dalam gelap ada ar sikit cahaya dari jam tu..

Untuk keterangan lanjut tentang jam ni, korang ley klik2 je kat nama jam tu..arul dah link kan dengan web dy..hehehe

Thursday, March 29, 2012

Spontaneous Thursday #4




"Andai kata cinta itu sebuah pengorbanan, mengapa pengorbanan itu bukan nokhtah sebuah cinta? 
Andai kata derita itu harga sebuah cinta, mengapa cinta itu semakin sukar dimiliki? 
Cinta seumpama kota kristal indah di penglihatan derita di perasaan."



Spontaneous Thursday #3




Cinta yang lahir dari pandang pertama adalah cinta suci, 
manakala perasaan cinta yang lahir dr kemesraan persahabatan adalah cinta sejati.
Namun sukar untuk membezakan yang mana lebih abadi, cinta suci atau cinta sejati.



p/s : My Prince, bermulanya perkenalan kita adalah sebagai seorang rakan, kawan, dan sahabat..berakhirnya kita kini ... ??

Spontaneous Thursday #2






Cinta bukan paksaan.
 Ia lahir dari dua perasaan, 
kehadirannya tidak diundang, 
perginya tiada yang merelakan kerana ia terlalu sukar untuk dimengertikan.



Tuesday, March 27, 2012

Bayi 3 bulan meninggal dalam jagaan pengasuh


Assalammualaikum..

Saban hari, semakin banyak kita dengar, kita baca berita2 tentang kehilangan anak2 gadis kita..tak kurang juga dengan kematian kanak-kanak/bayi..Saban hari jugak, arul jadi risau keadaan anak2 buah arul kat taska asuhan tu..walaupun bukan anak sendiri..tapi mereka tu tetap darah daging arul..mereka pun rapat dengan arul..jadi arul pun dah anggap dan jaga mereka seperti anak sendiri..

Seperti tajuk entri yang arul post kan arini..arul terbaca kat Berita Harian Online..tetiba harini ter-rajin lak nak baca paper online..hehehe..Persoalan yang ingin arul ke utarakan adalah, adakah sekarang ni manusia lebih ramai utamakan keuntungan dari nyawa yang lebih berharga tu??Mereka yang usahakan taska2 ni..ingat senang ibu2 yang menghantar anak2 mereka ke sana tu, senang2 je mengandung dan lahirkan anak??Ish..memang tak patut la..

So, pada pendapat readers kalian..pe kriteria-kriteria yang patut kita utamakan dan selidiki dahulu sebelum kita memilih taska untuk menempatkan anak2 anda??Bukan apa, anak2 buah permata hati arul tu pun..kerap gak sakit2 sejak hantar pergi taska..

Sunday, March 25, 2012

Niatkan dihati..NAK JUGAK TUUU!!!!

Assalammualaikum..

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Agak2 korang apa?? Arul nak straight to the point aje nih ..

Korang ingat lagi tak kat gambar bawah ni??

 

Tak ingat takpe...boleh intai2 SAKURA bagi refresh..kalau ingat gambar ni tapi tak ingat cerita pun takpe..jom mengintai SAKURA sat naaa..

Emm..rambut ni agak nampak 'ringan' dan a bit stylo..arul memang minat 'pesen' gini..wahahahahha..Insya'Allah jika tiada aral, arul akan laksanakan misi men-'stylo'-kan diri ni bulan depan..hehehehe..tapi harap maaf awal2 la k..arul tak boleh ar nanti nak share dengan korang..hehehe

Hmmm..tapi agak2 comey ke eh arul dengan style rambut kat atas ni???
Cer bagi pendapat sket??

peace!!!
(^_^)

Saturday @ office again???



Assalammualaikum wbt

Harini hari Sabtu bersamaan 24hb Mac 2012..

Harini seperti biasa la aku kena masuk kerja (09:30am -01:30pm) walaupun malam semalam company aku buat Birthday Celebration sampai lewat malam buat Birthday Girls/Boys Jan,Feb dan March.  Bos belanja karok tu beb!! Hahahaha...aku segan ar nak layan karok..hehehe..part ni aku terlupa nak share dengan korang..nanti aku story kat entri lain k..

Entri kalini aku cuma nak story tentang weekend aku yang hari2 kena kerja setiap Sabtu..Macam biasa, dulu aku pernah story kat entri SAKURA (i) ni..juga ada kat entri SAKURA (ii) NI..tapi aku rasa bulan ni aku belum ada buat stayback macam last month..hahahaha..sebab???ada aktiviti best ke kan??Ah,memang tidak lah..cuma....minggu pertama, aku gaji..jadi wajib buat aku untuk pulang ke kampung..minggu lepas aku pergi Lumut jumpa My Prince..hihihihi..Minggu ni pulak, ada niat nak stayback gak..tapi keadaan kesihatan tak berapa mengizinkan pulak..FYI, until now..kepala aku masih sakit lagi..ubat takde..petang tadi lupa nak pergi farmasi beli ubat..so now,terpaksa la tahankan aje kan??So, aku mengadu kat adik ofis aku ni..dy pun jenis kuat membebel gak..sudahnya, dy hasut aku untuk balik umah dan tido je..tak payah gatal2 nak stayback kalau dah sakit2 nih..Bukan apa, dy faham la sebab sakit aku ni pun sama macam sakit yang dy ada gak..

Tepat 01:30pm, aku pun siap2 blah dari ofis..tanpa aku sedari waktu kerja dah habis sebenarnya..Aku sedar pun bila, assistant aku dah berdiri standby nak balik.Bukan nak kata kerja banyak sangat, tapi aku sedang fokus nak siapkan Executive Summary Report last month..bulan 3 pun dah nak habiskan..yang pasti, aku kena buktikan pada Higher Management aku yang aku boleh buat kerja2 yang aku kena pikul sekarang ni. Superior aku tak sempat buat report2 ni sebelum ni. So terpaksa la aku refer contoh report dari Superior yang sebelum tu lagi..Contoh report 2010 k..hahahha..pening gak aku..tapi honestly, aku seronok bermain dengan nombor..kepala aku akan fikir tentang tu je..cuba mencari penyelesaian..so dapat ar lupakan sejenak masalah jiwa ni kan..



p/s : ada terlintas niat dihati nk amik sijil pape yang ada kaitan dgn Software ke,statistik ke, IT ke..ada sape2 taw tak mana nak dapat info???

3 in 1 : apa kes??

Assalammualaikum wbt

Harini dah masuk 25 Mac 2012, hari Ahad.  Jadi kiranya ini adalah kisah semalam la k..

24 Mac 2012 (Sabtu),
3 in 1?? bukan megi segera .. bukan kopi segera .. bukan bubur segera ye .. apa kes sebenarnya ni ??

 


Dipendekkan cerita la kan..benda dah nak jadi kan..nak buat caner kan.Dalam sehari ni je..3x arul nyaris2 nak kemalangan..aduhai..nasib badan..Alhamdulillah, Allah masih panjangkan usia arul..

Thursday, March 22, 2012

Spontaneuos Thursday #1



"JANGANLAH KAMU MENJADI SEPERTI SEORANG PEMANCING

SABAR MENUNGGU UMPANNYA MENGENA
SETIA BERHARAP SANG IKAN TERGODA PADA UMPANNYA
BILA KESABARANNYA BERHASIL
UMPAN MENGENA
LALU SANG IKAN DILEPAS TANPA RASA BELAS KASIHAN
SI PEMANCING GELAK GEMBIRA KERANA BERJAYA
NAMUN SEDARKAH SI PEMANCING
TINDAKANNYA ITU SANGAT ZALIM
SANG IKAN YANG TERLUKA AKAN MENANGGUNG AZAB SAKIT YANG TAK TERHINGGA
HINGGA NAFASNYA YANG TERAKHIR"

JIKA HANYA UTK SUKA-SUKA, JANGAN TERBITKAN RASA CINTA DI HATI SESEORANG LANTAS MENINGGALKAN LUKA YANG DALAM

Serius Comel

membuat arul tersenyum di pagi hari sebelum memulakan kerja sat lagi nih (^_^)

kredit to BLOGSERIUS

Sunday, March 11, 2012

Culik Mak Sendiri


Assalammualaikum wbt


Ish..ish..ish...apa nak jadi la kan...mak sendiri pun sanggup 'culik' demi kepentingan diri sendiri. Itu lah yang terjadi pada seorang ibu kesayangan seorang anak bongsu beliau.


Hehehehe ... jangan la korang tersalah faham pulak ye... Gambar kat atas ni adalah wajah mak tercinta arul.. Dan cerita rekaan kat atas tu pun tipu belaka...ngeh3.. Al-kisah yang sebenar adalah...hehehehehe (*blushing*) semalam arul dan kakak2 selamat sampai ke kampung halaman jam 7malam..saje habiskan hujung minggu di kampung..Then entah la..sejak sebulan yang lalu rasa,teringin sangat nak tidur dengan emak arul ni...Malam semalam tetiba emak tanya kat arul.. "tidur mana?" "tidur sorang ke tidur dengan emak?" .. ah apalagi..dah bagi green light..hahahahaha..abah balik je,arul pun terus bagitahu kat abah yang arul nak tidur dengan emak malam tersebut..hehehehe...abah pun ON je.. "culik" my mom untuk 1 malam aje pun..petang ni nak gerak balik umah cheras dah..

WWF vs Big Holes


Assalammualaikum wbt

Hai uolls ! Korang buat apa je hujung2 minggu yang nyaman gini ?? Hehehehe...arul cuma menghabiskan masa dengan ibubapa kat Pahang..

Entri kalini arul cuma nak share beberapa gambar yang arul dah janjikan tempohari dalam entri WWF dulu tu..

ini lah tempat kejadian tersebut..hanya di depan rumah
pandangan jarak jauh

tayar depan My Baby yg masuk lubang di atas tu

Alhamdulillah...My Baby takde pape..hehehehe comey lagi tu..calar pun takde..

OK !! bersambung di entri seterusnya selepas ini..arul nak bersiap jap..abah ajak keluar pergi Pelangai cari bahan-bahan masakan..hehehehe

Thursday, March 8, 2012

WWF masuk lubang BESAR


Assalammualaikum wbt

Ha apa WWF tu eh??Huhuhu itu lah My Baby ViVa Mystical (My Prince & Princess nye kete) .. Baru nak masuk 2 bulan usia Our Baby tu .. hehehehe .. Tapi harini malang sangat2 lah tidak mengeluarkan bau nya .. maka sebelah tayar Our Baby secara tak sengaja telah pun termasuk dalam lubang besar depan umah tu..adoilah..sian Our Baby .. My Prince pun sangat terkejut after arul inform kat dy tadi .. Sorry My Prince, benda dah nak jadi kan .. mujur Our Baby tu besar .. comel .. menarik dan Da Bomb lagi .. ngeh3..

sumber GOOGLE je la eh..ni bkn WWF arul dan My Prince

Gambar lubang besau dan My Baby akan di upload kemudian lah k .. Hehehe .. Sori tak pernah tunjuk kan My Baby ViVa Mystical tu since ia selamat menjadi milik kami .. (^_^)

Donashi Big Apple



Ha amik hang...awai2 arul dah tepek gambo donashi BADC..hehehehe..rasa tergerak hati pulak nak buat entri tentang makanan ini kerana..harini masuk seorang lagi staff baru kat office arul..dy pegang post Jr. Operation Executive. Kebetulan pulak, harini semua staff Operation OFF DAY..mamat CCTV/Technician yang kat sebelah arul ni .. yang sangat2 lah baik hati menolong sikit2 dalam kerja arul .. pulak pergi The Curve buat troubleshoot post system sana..aduyai..tetiba pulak Mr.Jerry minta arul explain serba sedikit S.O.P. ataupun prosedur donut making ni kat staff baru tu..alahai..mau tak menggelabah arul..bukan sebab apa..tapi hanya kerana..pengetahuan arul terhadap proses2 donut ni masih cetek kot..so arul takot lah nanti kot2 arul tersalah bagi info ke..naya dan malu la arul nanti pada semua orang..


Ok, gambar kat atas ni arul snap sendiri masa arul pergi buat spotcheck kat 1 outlet ni..so saje2 je la snap..Hmm walaupun dah lebih setengah tahun arul keje kat HQ BADC ni..tapi arul sendiri tak pernah lagi merasa donashi ni..hehehehe..bukan tak sedap taw..tapi kerana arul rasa macam tak mampu je nak habiskan..so taknak la nanti arul membazir tak pasal2 kan..

Ok arul berbalik pada staff baru tadi..bila arul dah bla..bla..bla..bla..tentang production donut dan donashi..tetiba dy tanya.."Donashi ni apa?"..alamak!! Kui3..arul tak tahu nak fikir apa..tapi jawapan pada soalan dy tu..arul boleh pergi tanya dy semula.."Awak pernah makan Big Apple tak?"..huhuhu maaf bro..tapi arul rasa dy tak pernah pun makan BADC kan..so arul pun explain la sesikit yang arul tahu..


DONASHI...ia juga merupakan salah satu keluaran Big Apple Donuts & Coffee..tapi di kreatifkan sedikit menjadi rupa seolah-olah sushi..gabungan donut dan sushi..maka sesuailah dipanggil donashi kan..setiap nama donashi ni semua ada "Do-....." . Donashi juga ada pelbagai jenis sama juga seperti donut2 yang Big Apple ada..ada donashi yang di dalam nya juga terdapat choc filling..dengan setiap pembelian donashi..pelanggan turut disediakan dengan semangkuk kecil coklat untuk dimakan bersama-sama donashi ni..nak extra choc?tambah sikit duit la..hehehe..

Hmm..ok la rasanya itu sahaja kot yang arul boleh kongsikan tentang donashi ni..lebih2 kang takot tersalah cakap..bos marah pulak..huhuhu..pape pun..donut dan donashi BADC ni memang sedap..jom la !!


p/s : bos da x bagi buat staff purchase macam selalu..huhuhu (T_T)

Wednesday, March 7, 2012

Susu HL yang penuh dengan KHASIAT


Assalammualaikum wbt (^_^)

Kalini arul cuma nak ingatkan kawan2 kat luar sana...SUSU tu baik untuk kesihatan, menguatkan tulang dan menguatkan gigi..hehehehe..

Harini arul berniat nak setelkan kerja2 yang bertangguh semalam gara2 arul ambil cuti sehari..huhuhu..cuti menenangkan fikiran dan badan..Semangat giler kot..bangun awal, datang kerja awal sikit dari selalu (ngeh3)..


Haaaa !! Inilah menu makan tengahari arul siang tadi..huhuhu..tetiba je arul hilang selera selepas texting dengan My Prince jam 1pm tadi..kepala pun buat hal sikit..hmm terus cancel nak keluar lunch dengan adik ofis tu..sian dy..tapi takpe..pakwe dy kan ada untuk teman sentiasa..hehehehe..Dari jam 2pm hinggalah 6pm, arul minum susu ni je..disebabkan banyak sangat kerja so arul sempat minum separuh kotak je lah..selebihnya arul bawa balik rumah dan sambung minum kat rumah pulak..hmm serasanya..memang ini lah yang akan jadi rutin pada arul kot selepas ni..

Kenapakah entah lah..(maaf,ayat tunggang langgang..weeee~)..harini terasa rindu sangat2 pada My Prince..rasa nak menangis tadi..niat dihati tak nak dy tahu..yela,sape lah diri ini kan nak merindui dirinya yang sudah berpunya..apatah lagi mengalirkan air mata kerana dy..tapi lagi arul tahan, lagi arul sakit..jadi arul pun texting bagitahu dy jugak..biarlah apa pun tanggapan dy pada arul..perasaan ini ikhlas..lebih ikhlas dari dulu..dan lebih ikhlas dari sape2 pun dy kenal..(insya'allah)


" Ya ALLAH, aku hambaMu yang tersangat hina ini bermohon perlindungan dariMu..ku mohon dirinya sentiasa di bawah lindungan Mu Ya Allah..semoga dy berjaya mencapai cita-citanya " amiin~

Tuesday, March 6, 2012

Adnan Sempit 2


Assalammualaikum..

Hai..hai..hai..hehehehe..minggu lepas adalah minggu paling best buat arul..nak tahu kenapa??Perlu ke tahu??Hahahha..tak perlu tahu kan..mesti nya korang fikir gitu..tapi takpelah..arul tetap nak share kegembiraan arul ini..tapi sebelum tu..entri ni arul just nak share pendapat tentang movie ADNAN SEMPIT 2 ni je..


Movie yang orang lain sumer dah ramai tengok tapi arul baru je tengok minggu lepas bersama My Prince..What??Who??YES!! Arul pergi tengok bersama-sama My Prince...ngeh3..maaflah tiada publisiti buat My Prince ye..lagipun kami takde nak snap2 pic sesama dah ye..harap maaf (T_T)

Eh,eh,eh...maaf..maaf..takmo entri2 sedih k..Arul nak share pendapat tentang movie ni sebenarnya...memang lawak habis lah..arul dan My Prince pecah perot gelak tengok movie nih..hehehehe..seronok sangat dapat tengok movie ni dengan dy..

Movie ni arul bagi point 4.5/5.0 jelah ea..hehehehe..ne ley bagi full point right??Memang terbaik lah if nak release2 tension kan tengok movie2 gini..tapi dalam best nye bagi arul tetap ada la kekurangan nya..Di mana bagi arul, movie ni serba sedikit ada ar unsur2 merosakkan bahasa bangsa..huhuhu...harap remaja2 mahupun budak2 zaman sekarang janganlah mudah terpengaruh sangat dengan movie2 rekaan ni k..


Part sweet antara Nadia dan Adnan..guna panggilan "papa & mama" .. hehehehe..giler gedix kot Nadia kalini..hehehehe..dan Adnan pulak dah nampak semakin bertanggungjawab..



p/s : Thanks My Prince coz belanja Princess tengok movie..ngatkan UNDERWORLD AWAKENING adalah movie terakhir kita tengok sama2..

Friday, March 2, 2012

Bahasa Makhluk "GEDIX" dan PEMALAS



BAHASA BUDAK GEDIK

je = jew

ke = kew

apa = apew / pew

orang = owang

geram = gewam

makan = mamam

kita = kitew

lupe = lupew

gedik = gewdix / gedix

sorry / sori = sowi / cowi


BAHASA BUDAK MALAS

tak = ta

ada/ade = de

dah = da

taknak = ta  nak

ok = k

aku = ak / ku / aq


ok, ada pape penambahan lagi tak??hahahahha..idea entri paling SENGAL kot yang arul post kalini gara-gara kegagalan melelap kan mata secepat mungkin tak seiring dengan tahap mengantok gaban since balik kerja..tup2, tak boleh lena pulak sekarang..sakit jiwa + sakit otak + sakit hati..

jika ada yang terasa dengan entri ini, jutaan kemaafan di pohon..arul juga pernah guna bahasa/perkataan seperti diatas..tapi serba sedikit dah meninggalkan nya..entahlah,mungkin tetiba terdetik untuk berfikir dengan lebih rasional dan waras.. poyo siot !!! 

pape pun sape2 yang texting arul sekarang kalau guna bahasa2 seperti di atas, secara jujurnya arul terasa geli di kerongkong..geli di ketiak..kihkihkih...euwwww ~



"BAHASA JIWA BANGSA"

Thursday, March 1, 2012

I have an ASSISTANT ??!!


Assalammualaikum..

Harini hari Khamis..well,sumer orang pun dah tahu..hehehe..arul tak tahu la nak mulakan mukadimah macam mana..yang pasti harini arul masuk kerja jam 10:30am..mak aihh,lambatnye kan??Hehehehe jangan jeles..arul dibenarkan masuk lewat sebab malam semalam arul kena buat stock take kat outlet Big Apple di One Utama..


Harini dah 1st Mac...and officially arul dah ada pembantu..yeay!!Tapi yang peliknya kenapakah arul rasa macam lagi banyak kerja saje??Adoi lah...tak mengapalah..

Apa yang arul nak cerita sebenarnya...assistant arul ni adalah seorang lelaki..hihhihi..so pe opinion korang bila superior korang adalah wanita??mesti ada pro N cons nye kan??

Sahabat Sakura