Pages

Friday, March 2, 2012

Bahasa Makhluk "GEDIX" dan PEMALAS



BAHASA BUDAK GEDIK

je = jew

ke = kew

apa = apew / pew

orang = owang

geram = gewam

makan = mamam

kita = kitew

lupe = lupew

gedik = gewdix / gedix

sorry / sori = sowi / cowi


BAHASA BUDAK MALAS

tak = ta

ada/ade = de

dah = da

taknak = ta  nak

ok = k

aku = ak / ku / aq


ok, ada pape penambahan lagi tak??hahahahha..idea entri paling SENGAL kot yang arul post kalini gara-gara kegagalan melelap kan mata secepat mungkin tak seiring dengan tahap mengantok gaban since balik kerja..tup2, tak boleh lena pulak sekarang..sakit jiwa + sakit otak + sakit hati..

jika ada yang terasa dengan entri ini, jutaan kemaafan di pohon..arul juga pernah guna bahasa/perkataan seperti diatas..tapi serba sedikit dah meninggalkan nya..entahlah,mungkin tetiba terdetik untuk berfikir dengan lebih rasional dan waras.. poyo siot !!! 

pape pun sape2 yang texting arul sekarang kalau guna bahasa2 seperti di atas, secara jujurnya arul terasa geli di kerongkong..geli di ketiak..kihkihkih...euwwww ~



"BAHASA JIWA BANGSA"

1 comment:

Sahabat Sakura