Pages

Thursday, March 8, 2012

Donashi Big Apple



Ha amik hang...awai2 arul dah tepek gambo donashi BADC..hehehehe..rasa tergerak hati pulak nak buat entri tentang makanan ini kerana..harini masuk seorang lagi staff baru kat office arul..dy pegang post Jr. Operation Executive. Kebetulan pulak, harini semua staff Operation OFF DAY..mamat CCTV/Technician yang kat sebelah arul ni .. yang sangat2 lah baik hati menolong sikit2 dalam kerja arul .. pulak pergi The Curve buat troubleshoot post system sana..aduyai..tetiba pulak Mr.Jerry minta arul explain serba sedikit S.O.P. ataupun prosedur donut making ni kat staff baru tu..alahai..mau tak menggelabah arul..bukan sebab apa..tapi hanya kerana..pengetahuan arul terhadap proses2 donut ni masih cetek kot..so arul takot lah nanti kot2 arul tersalah bagi info ke..naya dan malu la arul nanti pada semua orang..


Ok, gambar kat atas ni arul snap sendiri masa arul pergi buat spotcheck kat 1 outlet ni..so saje2 je la snap..Hmm walaupun dah lebih setengah tahun arul keje kat HQ BADC ni..tapi arul sendiri tak pernah lagi merasa donashi ni..hehehehe..bukan tak sedap taw..tapi kerana arul rasa macam tak mampu je nak habiskan..so taknak la nanti arul membazir tak pasal2 kan..

Ok arul berbalik pada staff baru tadi..bila arul dah bla..bla..bla..bla..tentang production donut dan donashi..tetiba dy tanya.."Donashi ni apa?"..alamak!! Kui3..arul tak tahu nak fikir apa..tapi jawapan pada soalan dy tu..arul boleh pergi tanya dy semula.."Awak pernah makan Big Apple tak?"..huhuhu maaf bro..tapi arul rasa dy tak pernah pun makan BADC kan..so arul pun explain la sesikit yang arul tahu..


DONASHI...ia juga merupakan salah satu keluaran Big Apple Donuts & Coffee..tapi di kreatifkan sedikit menjadi rupa seolah-olah sushi..gabungan donut dan sushi..maka sesuailah dipanggil donashi kan..setiap nama donashi ni semua ada "Do-....." . Donashi juga ada pelbagai jenis sama juga seperti donut2 yang Big Apple ada..ada donashi yang di dalam nya juga terdapat choc filling..dengan setiap pembelian donashi..pelanggan turut disediakan dengan semangkuk kecil coklat untuk dimakan bersama-sama donashi ni..nak extra choc?tambah sikit duit la..hehehe..

Hmm..ok la rasanya itu sahaja kot yang arul boleh kongsikan tentang donashi ni..lebih2 kang takot tersalah cakap..bos marah pulak..huhuhu..pape pun..donut dan donashi BADC ni memang sedap..jom la !!


p/s : bos da x bagi buat staff purchase macam selalu..huhuhu (T_T)

2 comments:

  1. tak pernah merasa lagi Big Apple dan Donashi ni...heee..nampak sedap tapi mesti manis kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. PEMBETULAN..hihihihi bukan NAMPAK SEDAP..tapi MEMANG SEDAP..especially DUREN-DUREN (if ske mkn durian la)..hehehe
      dan lagi 1,bukn sumer nya manis2 belaka taw..sedg2 je rasanya..lg best dr DUNKIN DONUT..kui3

      Delete

Sahabat Sakura