Pages

Friday, February 24, 2012

Tutti Frutti Sedap Sangat ke ??


Assalammualaikum..

             

Harini takde selera nak makan pape dah time lunch..so teman officemate makan eskrem kat atas ni ha..
Biar apa pun orang kata, arul mengaku ini lah kali pertama arul rasa TF ni ha..konon dengar orang kat luar sana kata sedap lah sangat kan..hmmm tadi dah rasa..emm..sorry to say lah ye..bagi arul macam makan eskrem biasa je kot..cuma yang luarbiasa tu maybe dorang provide kan variety of topping untuk aiskrim tu je..dan harga yang lebih mahal je..huhuhu...


Tapi kalau rasa nak menikmati aiskrim kegemaran di tempat2 yang sunyi, sejuk segala tu..boleh lah nak lepak2 kat TF ni..boleh ulang2 makan aiskrim..kalau mampu..heehee..



"My Prince, dah lama tunggu TF ni ada kat Mahkota Cheras..coz nak makan dengan awak..tapi awak dah taknak jumpa Princess kan??"

Wednesday, February 22, 2012

Ku Mahu Rambut Itu !!!!


Assalammualaikum...

style 01
Cun kan?? Whoa !! Hahahahaha..teringin seyh cut rambut 'pesen' gini..tapi terfikir gak sesuwei kah dengan raut wajah ni...xpe2..no big deal lah! Arul pakai tudung gak..tapi teringin nak berambut pendek lak sekarang nih..biar rasa ringan sikit..hehehe

style 02
Yang ni pun sweet gak..adoilah..

style 03
Yang ni nampak cool !! hehehee..tapi arul tak pula terfikir nak buat sebelah lain macam dalam gambar ni ye..

style 04
Hahahahaha artis cute yang arul suka tengok gelagat dy bila berlakon..stail potongan rambut dy ni..bagi arul biasa2 je..still look girlish..nampak lagi ar kewanitaan kan..hehehehe..


Last but not least, i PREFER the 1st style..hehehee.. THUMBS UP !!


#12 Wordless Wednesday - Akan tetap sentiasa dihati

Saturday, February 18, 2012

I won't GIVE UP !!!



:: 10 reasons of loving you ::




10 reasons why I LOVE YOU



I love to see your SMILES for no reason

I love to see you when you're smile at me like i'm everything for you

I love to see when you're really worried about me

I love to see how much you cared about me

I love to hear your voice when you're advising me for something wrong i did

I love to listen you sang a song when i can't sleep at night

I love to cry harder when/because you're there to lend your shoulder for me

I am glad that i knew you because you taught me everything

I love to have you even our favourite quite different because from you, i got learn something new

I love you ... for no reason anymore ... I swear that I love you .. really love you .. sincerely love you .. from the bottom of my heart ..


I don't need any reason to love you when me (the UNPERFECT girl) met you (the person who make me felt PERFECT) for no reason too (^_^)






Perempuan BOLEH, Lelaki BOLEH gak ke ???


Kalini arul just nak share something yang entah nape tetiba boleh terfikir sebelum tidur semalam...tapi baru time2 ni la ada peluang nak taip entri ni..nak buat cemana kan..ofis hour bz bebenor..sempat silent blogwalking je..

Entri kalini...emm more straight to the word..forward..no backward...hahahahhhahaha (terlebih makan ubat, gini ler jadinya)...

Sesetengah perkara/kelakuan yang GURLS buat, orang akan lihat sebagai perkara normal tetapi jika BOYS buat akan dianggap awkward..janggal..duh !! Hahahahahahaha ------>>

1 - BERPEGANGAN TANGAN
     # arul time study dulu...ble outing dgn my BFF..slumber je kot jalan sambil pegang tangan..tak pulak ada orang tengok arul macam sedang tengok alien pakai bikini kan..
     # tapi kalau kita tengok GUYS jalan2 sambil berpegangan tangan, confirm korang dah tengok lain macam..hahahahha..tak pun, guys tu sendiri akan rasa lain macam..

2 - BERPELUKAN
     # makna disini adalah...biasanya bg seorang gadis, ble dy sdg bersedih..pelukan dari seorang ibu adalah paling mujarab utk meredakannya..tapi jk ibu jauh, kwn2 adalah tempat mengadu..so mesti la akn peluk kawan kan (if kwn pn x kesah la)..macam arul time study dulu,mmg my BFF la jadi tempat arul peluk melepas kesedihan..bkn dulu je..even sekarang pun sama..pelik ke??x kan??
    # so macam mana pulak dengan GUYS??maybe la korang lau sedih, tak tunjuk kan??konon nak cover macho..be a gentleman..tapi arul percaya, tak semua pun begitu..so pada guys yang bila mana bersedih bagai nak rak..boleh buat macam girls buat??huahuahua...janggal duh !! paling koman pun, korang berpelukan bila korang bersua muka, bersalam mungkin kerana dah lama tak jumpa..

3 - MENGGUNAKAN PANGGILAN2 MESRA
     # ha tang ni arul rasa syok sikit...macam obvious sikit kot antara GURLS & GUYS .. between girlfriends, nothing feeling la ble nk panggil dengan panggilan yang macam CAYANG, DARLING, DEAR, SAYANG .. macam arul dengan my BFF ... sometimes i called her darling, sometimes sayang ... hihihihi ... kalau lah di luar sana rasa janggal .. rasa arul ni macam tak betul .. rasanya dah lama kot kawan2 arul tegur.. tapi semua ni perkara biasa la ...
     # guys, how about u??cuba korang panggil kawan2 korang dgn panggilan sayang, darling, etc .. see what their respon ... hahahahhaha ... if arul terdengar pun rasanya arul boleh muntah biru kot... (^_^)

4 - TIDUR SEKATIL
     # a single bed shared by two gurl ... perkara biasa
     # a single bed shared by two guys ... baiklah sme2 tido kat lantai .. ye dak??

5 - MAKAN SEPINGGAN , MINUM SECAWAN
     # mostly, gurls makan sikit2 .. so prefer share with each other .. rather than wasting the food just like that
     # mostly, guys eat a lot .. i know they need more energy .. that's y they can't share their food

6 - DUDUK SE-KERUSI (ble seat penuh, bese la kan share2 tu)
     # kalau dalam dewan ke, mana2 ke..bila tak cukup kerusi utk duduk..girlfriends prefer to share..sit together
     # but guys, hmmm...aku dpt kerusi, aku duduk..ko lambat, berdiri je la weh... hehehehhee






p/s : hehehehe...entri ni bukan nak mengata sesapa ye..just personal opinion..if tak puashati, jgn maki2..just X je from my blog yang tah pape ni kan..simple & easy right ??

Thursday, February 16, 2012

T-shirt BADC 5th Anniversary

Assalammualaikum..

Pertama sekali arul nak minta maaf sangat2..juta2 lemon arul mohon maaf kerana mungkir janji..arul sangat2 terlupa nak update tentang ENTRI ni..korang ingat lagi tak arul pernah janji tentang sesuatu kat SINI..??Emmm mesti korang pun dah lupa kan??Takpelah..arul nak tunaikan janji jugak..biarpun korang tak kesah pun tentang entri arul apatah lagi tentang apa yang arul maksudkan..huhuhu..


Korang ingat lagi tak dulu arul pernah tempek gambar2 kat atas ni kat ENTRI ni ??

Rasanya mesti dah ada yang dapat teka apakah ia...kalau ada yang baca la entri tersebut..Ok,pada yang tak tahu dan malas nak fikir..takpe je..meh arul tunjuk gambar penuh apakah puzzle itu..

Jeng!

Jeng!

Jeng!



Hahahahha..itu lah ia..sehelai baju t-shirt BADC sempena ulangtahun ke-5 tahun ini..tajuk entri pun dah terang lagi ber-spotlight..cantik kan??Warna pink ni di khaskan untuk staff wanita SAHAJA..bagi staff lelaki pulak warna kuning krim..arul hampir nak tukar baju dengan sorang staff lelaki ni sebab arul pada mulanya tak nak warna pink, dan staff lelaki tu pulak sebalik nya dengan arul..hehehehe..tapi takpelah..bukan selalu pakai pink kaler..ngeh3 (^_^)


p/s : barang FREE jgn nak demand sgt lah ye..weeeeeee~

Gambar terbaru Najwa

Assalammualaikum..


Harini arul nak korang cuci2 mata je tengok gambar terbaru anak buah arul..hehehehe..Nama penuh dy Nur Aisyah Najwa..bukan NAJWA LATIF ye..harap maaf..dan nama diberi pun bukan kerana NAJWA LATIF..tak minat langsung pada penyanyi tu..huhuhu!


Bahagian atas tu, gambar masa Najwa baru beberapa minggu dilahirkan..Bahagian bawah pulak, gambar sekarang lagi terkini..dah masuk beberapa bulan..


p/s : dy dan kakak nye lah penyeri dn penghibur hari2 yang arul lalui (^_^)


AMBANK

Assalammualaikum



hehehehe..takde pape pun nak story sangat tentang gambar di atas ni..cuma saje jugak nak tempek dalam blog DSG nih..Sekarang dah pukul 01:11am..arul tak boleh nak tido..tak tahu lah nape..dari jam 12:00am tadi lagi dah golek2 get ready nak berlayar ke alam mimpi..tapi masih tak boleh..so bangun semula..sambung blogging..Jadinya, ni cerita semalam la...sedang sibuk2 + pening2 buat kerja semalam..tetiba Head Office arul datang..dan bagi menatang alah kat atas tu pada arul..walawei..agak terpinga-pinga jugak la arul..tertanya-tanya nape bagi kat arul..hihihihi...pape pun..thanx MR.JERRY..really RED ha that organizer.. (^_^)


WE ARE A BIG HAPPY FAMILY OF BIG APPLE INTERASIA 
(BIG APPLE COFFEE & DONUTS)


p/s:this is an auto publish entry

Wednesday, February 15, 2012

#11 Wordless Wednesday - Pergi yg tdk diduga


port tido paling sempoi

bon-bon yg sememeh (i)

bon-bon yg sememeh lagi (ii)

saje bagi peluang "berendam" dalam "syurga kuaci"

dikorek sampai nak ke bawah dah

tak makan tapi kutip dan kumpul dalam mulut sampai kembong pipi dy

Tuesday, February 14, 2012

Dalam Kenangan [bon-bon]



sedih sangat..sangat..sangat..


dah mati kerana dibelasah dek ATAN yg JAHAT

ARUL BENCI ATAN !!!!


Bawa mayat

Assalammualaikum



Harini arul cuma nak berkongsi 1 mimpi yang arul alami pada malam semalam..Arul pun tak pasti lah apa maksud mimpi tersebut..just now..arul anggap ia hanya mainan tidur..tak guna jugak kalau kita ni terlalu taksub sangat makna setiap mimpi..

Macam ni..malam semalam arul pergi majlis tahlil almarhum makcik arul kat Sekincan..kat SINI .. however, arul tak berapa pasti la if mimpi ni ada kena mengena..Arul mimpi yang arul naik van dengan 2 orang yang arul tak berapa ingat dah..tapi yang pasti arul kenal la..cuma dah tak ingat..kami naik van tu..dengan membawa seorang jenazah lelaki..yang belum dikafankan lagi..tetiba van terhenti sendiri..arul lihat ke luar..rupanya kami berada di kawasan tanah perkuburan..di sana arul perasan terdapat ramai orang yang sedang siap2 untuk mengebumikan jenazah..entah macam mana mayat yang kami bawa tu hampir terjatuh..dekat2 dengan jenazah  yang mereka hendak kebumikan tu..so kami minta tolong mereka untuk sambut mayat tersebut.. Kemudian, kain yang menutupi mayat tersebut terselak..arul pun sepantas kilat terus memandang mayat tersebut..dan arul lihat..kepala nya tertoleh ke arah liang lahad..sambil TERSENYUM..wajahnya kelihatan sedang senyum..arul heran campur seram gak la..hmm kemudian arul pun tersedar..

Sampai sekarang arul masih berfikir..apakah maksud mimpi tersebut..tapi takde la fikir sangat..nanti bertambah seram lak rasanya..

Pape pun, almarhum makcik arul dah selamat dikebumikan pada petang semalam selepas solat Asar..
Semoga roh nya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan mereka2 yang mendapat keredhaan dari Allah..


p/s : ada sorang makcik arul cerita, Mak Andak arul menghembuskan nafas terakhir dengan tenang sekali.. (^_^)

Monday, February 13, 2012

Salam Takziah

Assalammualaikum..





Kalini entri arul pendek je rasanya..
Emosi arul tak berapa stabil..kepala pun sedikit sakit..cuba bertahan kerana takot tukar jadi migrin..

Nak ambil cuti, kerja masih bertimbun..tapi apakan daya..
Buat jugak kerja..tapi slow giler..Kak Marie tetiba demand macam2..maaf kak,tak sempat siapkan...

Hmm..sebaik bangun dari tido pagi tadi..tengok hp..Along arul ada mesej arul..menyampaikan berita yang sangat2 mengejutkan arul..Mak andak arul dah kembali ke rahmatullah..Padahal petang semalam, arul baru sahaja bawa Along dan Angah arul melawat dy kat ICU..Mak andak baru lepas operate masa tu..

Allah lebih sayangkan Mak andak..Abah dan emak pagi2 lagi dah gerak balik ke Sekinchan..Mak andak merupakan kakak kepada abah..kakak yang paling rapat dengan abah..arul percaya, pasti abah sangat2 sedih sekarang..kerana abah takde lagi tempat mengadu..

Harini arul balik kerja awal..arul dah minta izin Head Office, Mr.Jerry..untuk hadiri majlis tahlil malam ni..

Kepala arul sangat2 serabut..


p/s : rindu sangat pd My Prince..tapi dy dah DELETE Princess dy dari segalanya.. (T_T)

Sunday, February 12, 2012

Selamat tinggal Mr. Sam****

Assalammualaikum..


"Setelah hampir setahun bersama..ternyata kita tak serasi..kau seringkali bagi ku masalah..kau tidak menggembirakan aku langsung..maka dengan ini..aku telah pun membuat keputusan untuk berpisah dengan kau selamanya..maafkan aku.."


Sumber dari Incik Google ler
Ha korang jangan salah faham pulak kan...hehehehe..tapi ini lah yang bakal terjadi..dah lama arul plan nak trade in hp Samsung arul tu..tapi seorang kawan berkata, kalau trade in kat kedai..harga dapat ciput je..so baheklah lau arul cuba jual sendiri kat luar pada sape2 kan..Alhamdulillah..arul dah dapat pembeli nye..so berkuatkuasa harini (12/02/2012) pada petang nanti Samsung seperti di atas ni bukan lagi milik arul..Samsung arul sama la macam gambar kat atas tu..warna putih..cover lak dengan warna merah..memang terserlah ar kan..

Masa mula-mula niat nak jual Samsung ni..dah de niat lain nak ambil hp lain..tapi sekarang ni..arul rasa taknak beli hp baru or hp lain lagi..duit beli hp ni mungkin arul akan gunakan buat beli perabot..huhuhu..sekarang dalam mood nak decorate bilik sendiri..arul dah usha2 benda tu..harga tak sampai RM300 pun..so lepas ar kan..arul ni tak main ar beli barang ribu riban..tapi kualiti zero !!

aksesori (sumber dari incik google jugek)
Kat atas ni adalah aksesori yang arul dapat masa beli Samsung tu..dan sekarang pun masih ada lagi..so kira berbaloi ar kan..masih dapat complete package in good condition..hehehehe..

Ha korang mesti tertanya-tanya kan, kalau arul dah jual Samsung ni..arul nak pakai hp mana pulak?Bagaimana family/kawan2 nak contact arul kan?Hehehehehe..arul ada hp lagi 1..Sony Ericson..dah hampir 4tahun pakai..tapi still ok..dan still dapat memberi kepuasan pada arul..tu yang sayang nak trade in..lagipun bagi arul SE ni memang best..nak2 tang sound..memang SUPERB!tapi arul pakai 2 line..celcom dan maxis..tadek hal nye lah..arul dah pinjam 1 hp cikai dari abah arul..hehehe..so buat masa sekarang, arul jadi low profile je..kembali ke zaman tak berapa moden..hehehe..guna nokia cikai je..celcom tak boleh off kan..coz abah pakai celcom..nanti dy bising pulak..

So, korang nak tahu ke nokia apa yang arul pakai sekarang????Tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...


p/s : yg MAHAL tak semestinya BAIK & TAHAN LAMA..yg MURAH tak semestinya BURUK & TAK BAGUS  (^_^)

Sesat berkali-kali dalam sehari

Assalammualaikum..

5 Feb 2012

Tarikh bersejarah buat seorang rakan lama..rakan sekelas sejak diploma hinggalah habis ijazah..Nama diberi Iszaida Ain bt Ismail...atau lebih mesra panggilannya di kalangan kami adik2 dan rakan taulan..Kak E..


Ahahahhaa..abaikan je gambar hiasan tu..sori la..gambar sebenar takde sebab masa sampai ni dah penat sangat2..gambar2 sebenar ada dalam kamera kawan..Ok2..actually on dat day..adalah Hari Pertunangan Kak E..Memandangkan arul dah berjanji nak hadirkan diri pada hari best dy..so arul tetap akan datang biarpun tak tahu jalan pergi umh dy..huhuhu..

Nak dijadikan cerita pada tarikh keramat nih..mula2 arul jalani hari dengan baik sahaja..kerana arul cuba sibukkan diri bagi mengelakkan dari memikirkan sangat masalah yang sudah sebulan terkurung dalam jiwa ni..

Pagi 5hb, arul dari cheras gerak pergi subang..pick up Angah arul kat sana..disini dah bermula SIRI MENYESATKAN DIRI PERTAMA..Angah arul ni baru pindah rumah..so taktik dy untuk arul pergi rumah dy..melawat dy segera..ni lah..pick up dy kat sana..bukan apa..kebetulan..majlis kawen yang kami nak pergi ni..adalah..rakan lama arul masa lower 6 kat SSAAS tu..sekarang merangkap rakan sekerja Angah arul..dah sesat segala bagai kat Subang tu...pick up Angah..kami pun gerak pergi Shah Alam pulak..majlis nye di sana..Da makan2 sumer..arul pulak ada plan len..petangnya majlis tunang Kak E tu pulak kat Damansara Perdana..Angah arul balik Subang semula tumpang kawan dy..Arul blah sorang2..

Yang sedihnya..malam sebelum nya arul dah kuar dengan member lama..usha2 jalan pergi Damansara Perdana ni..giler stress..4x sesat bhai..adoiyai..ngat member taw jalan..hahahahhaha..So pas gerak dari Shah Alam tu..dengan confident je arul drive ikut signboard Sg.Buloh...kahkahkah..tetiba rasa macam sesat lak..disini bermula la pulak SIRI MENYESATKAN DIRI KEDUA..arul plak baru teringat Uda arul yang tinggal kat Kg.Subang..minta tolong dy..hihihihi..tepon dy..explain sumer..tak sangka plak sebelum dy tunjuk jalan..kena dengar dy membebel dulu..hahahahahaha..tahan aje lah..adik dy ni memang gelabah bila dah sesat..SAYA SAYANG ABG UDA SAYA !!!

Seharian 5hb arul dipenuhi dengan memori2 sesat aje..kerana ia nya tak habis sampai disitu..arul dah selamat masuk Damansara..arul dah tak tahu nak masuk lorong mana pulak..ini dah jadi SIRI MENYESATKAN DIRI KETIGA..kerana masuk area Damansara..banyak lak jalan bercabang-cabang..tensen den!!Arul pun dengan slumber je col/texting Kak Kema (yela,Kak E kan sedang sibuk)..mujurlah adik Kak E tolong bagi direction..drive nye drive..tetiba arul salah jalan lagi..sebab adik dy tak bagi direction habis..sebab arul dah tak dapat nak ingat banyak2..hahahahaha..sudahnya..kawan kepada adik Kak E jemput arul kat Shell then arul follow dy je sampai umah Kak E..

Weeeee~alhamdulillah selamat sampai..tapi malu wooooooooooooooo !!
Majlis dah habis...siyes malu giler..tak tahu nak sorok muka katner..huhuhu..kawan sekelas yang datang dari Perak pun dah nak blah masa tu..eleh, dy datang dengan bf..boleh lah..hik3..jeles ke arul?mgkin tiada maknanya nak jeles2..  Ah lantak..Kak Kema masih ada..dy tak balik lagi sebab tunggu arul sampai..hehehe..maceh Kak Kema..dah sampai sana..borak2 la pape yang patut..arul lepak kat majlis ada ar dalam 2jam..sampai nye kul 4pm..lambat tak?lambat tak?hahahaha..gasak !! so 6pm arul dah patut move on la...da lewat sangat..nak plak jalan Batu Caves tu sedang jem..hadoy..

Memandangkan arul yang masih gelabah kerana..dalam sehari berkali-kali sesat je..jadi buat arul tak yakin nak balik sendiri..kebetulan adik Kak E nak gerak balik Pahang..hantar makcik dy..so ikut jalan yang sama arul nak balik Cheras..so arul pun follow je dy..tapi dorang melencong ke Selayang dulu..ok la..mula2 tu dah selamat dah masuk jalan yang betul..tapi entah macam mana..fikiran arul terganggu..emosi arul terjejas..gara-gara mesej yang seperti cuba mempermainkan perasaan arul..dan cuba menambah luka juga sakit dihati arul nih..sebelum arul gerak balik cheras..SIRI MENYESATKAN DIRI KE-4 bermula..

Jom kita senyum dulu~

Entah macam mana arul boleh belok ke kiri..arul drive je...sampai tetiba arul tersedar yang arul masa tu dah masuk kawasan perumahan..SUMPAH arul masa tu blank giler..arul tak tahu arul ada mana..nak minta tolong kawan2 yang tinggal kawasan terdekat pun tak tahu macam mana..sebab arul tak tahu nak cakap arul ada mana..arul tersedar dari lamunan..arul terus stop kat tepi jalan..bawah pokok..secara automatik arul menangis ketakutan..ermmm maybe juga arul menangis kerana tertekan + sedih..huhuhu..arul mesej My Prince (my ex)..minta tolong..erm..myb dy tak berapa nak percaya pada arul kan..so arul cuba tenangkan diri..arul cuba keluar dari kawasan tu..arul pun buat u-turn..arul cuba cari jalan ke jalan besar semula..Kerana sangat tertekan..arul rasa sangat2 sedih..arul ambil keputusan untuk ikut jalan terus je..takde dah nak belok mana2..

Sebaik arul sampai rumah..arul berfikir semula..sebenarnya arul memang dah ikut jalan yang betul..cuma mungkin kerana tertekan..jalan yang biasa arul lalu tu tetiba jadi tak familiar pada arul..hmm masalah jiwa sungguh kan arul nih???Takpe lah..nak buat macam mana kan..Terima kasih pada dy yang cuba mencari pasal dengan arul..if pape jadi pada arul pada hari tersebut..ko jawablah sendiri k..


p/s : kawan arul kata, arul ni patut pakai GPS..kahkahkahkah !!

Thursday, February 9, 2012

..:: HAPPY BIRTHDAY TO ME ::..



Assalammualaikum

07 February 2012..

Pada tarikh tersebut, jam 09:02 pagi genaplah umur arul 25tahun (tua dah pun,kekekeke)..pasti ramai orang diluar sana masih berfikiran, di usia seperti arul ni dah patut mendirikan rumah tangga kan?Huhuhu..takpe2...kalau dah empunya diri belum bersedia, takkan nak paksa2 pulak kan?Sabor aje la..

Ok lah apa yang arul nak titipkan di blog Diari ini adalah sebenarnya...
Buat pertama kali dalam seumur hidup arul, hari lahir tahun ini adalah yang paling sadis dan menyayat hati buat arul..Arul tak kisah jika kawan2 tak ingat birthday arul..kecuali my Bff la kan (Yana & Min)..yang penting family dan My Prince..WAJIB ingat..arul tak minta pun hadiah mahal2..cukuplah sekadar ingatan terhadap ulangtahun kelahiran berserta ucapan2 dan doa yang indah2..huhuhu

Malam 6hb, Arul tunggu ucapan dari My Prince sampai jam 3am..tapi dy tak jugak call / texting wish my birthday..huhuhu nak buat macam mana kan.. Orang sedang cuba melupakan Princess dy...gitu lah..So keesokan harinya, arul tak expect pape lagi dah..hp pun arul tinggalkan je dalam bilik..rupa-rupanya My Prince ada call..giler tak happy?!! Sangat..sangat..sangat kot happy..hehehehe..Walaupun sedikit terkilan dengan ayat ucapan hari lahir dy tu, arul tolak tepi je..arul mintak dy call arul semula..coz arul dah lama tak dengar suara dy..so really excited dy sudi gak recall arul..tapi...kesudahannya..arul dgr dy seronok2 kat sana gelakkan arul..tapi arul disini sedang menanggung sakit dan pedih..lepas dy putuskan talian, secara mendadak air mata arul berlinang kembali...terasa sakit sangat2..arul cuba gagahkan diri..coz teringat after zohor arul kena drive balik Cheras semula..if arul sorang2 takpe..tapi ni bawa kakak dan anak2 dy..so arul taknak la bahayakan nyawa mereka sekali..

Arul drive pulang Cheras dengan jiwa kosong..tapi masih sedar arul tak berapa bermaya..masuk je Karak, arul stop singgah BHP jap cari nescafe..mata dah nak tertutup kan..tapi fikiran arul masih menerawang ke mana-mana entah..kadang2 tanpa arul sedar arul dah memecut laju sangat..kejap2 je arul terhibur bila melihat Aisyah Insyirah tidur di kerusi sebelah arul..babyseat tak bawa, jadi terpaksa la rendahkan sikit kerusi bagi dy tido dengan selesa.

Sampai2 rumah, arul terus berkurung dalam bilik..arul tak mampu nak berfikir apa lagi dah..hanya menahan sahaja sakit yang sedang bernanah dalam jiwa nih..arul cuma mampu untuk bersabar dengan segala dugaan dari Allah swt ni..

Ermmm..malam hari lahir arul..arul bawa mak dan abah pergi makan sate kat luar..kemudian balik, solat Isyak dan arul mengaji seketika..ketenangan ada disitu..tapi sayangnya, arul tak dapat tidur pulak malam tu kerana menunggu sesuatu yang tak mungkin..


Ok lah..sekian sini saja lah..


p/s : arul minta maaf kerana kebelakangan ni entri arul agak menjengkelkan dan tersangat emo kadang2 tu..harap kalian faham  (T_T)

Saturday, February 4, 2012

Perancangan cuti hujung minggu

Assalammualaikum



Harini dah masuk hari ke-4 bulan Februari (4hb Feb. 2012). Sekarang jam pc arul menunjukkan 02:36pm, sepatutnya sejam yang lalu arul dah pun habis waktu kerja..tapi arul rasa sangat malas nak blah dari office memandangkan plan nak pergi kenduri kahwin kawan kat Keramat tak jadi. So, takde lah plan pape nak pergi memana melainkan nanti petang nak keluar pergi jumpa kawan ada hal bisnes cket. (cewah,macam la aku buat bisnes pulak..hahahaha).

Harini fikiran jap kosong..jap serabut..sakit pulak datang dan pergi sesuka hati..arul redha..arul taknak bergantung pada ubat..arul lebih rela menanggung sakit2 yang datang dan pergi sesuka hati ni..sebab sakit2 ini semua berpunca dari dosa2 arul..tak gitu ke kwn2? Arul pernah terbaca, sakit2 yang Allah timpakan pada kita ni sebagai balasan dan juga petanda terhapusnya dosa2 kecil kita..wallahualam.. Arul minta maaf jika arul tersalah buat ayat,arul dah lupa mana arul baca..tapi lebih kurang gitu lah yang arul faham. Jangan marah arul ye...... (^_^)

Biasanya bila hujung minggu atau hujung bulan, arul akan tunggu My Prince balik KL..arul akan jemput dy kat Pudu. Tapi sekarang dah takde lagi dah. My Prince dah taknak balik KL kot. Nak buat macam mana kan..Tapi harini memang rasa macam nak pusing2 je kat Pudu yang takde pape tu..nape tah..mungkin kerana rindukan My Prince kot..  (T_T)

Hmm..ok lah..arul rasa sampai sini je kot entri utk harini..dah hampir jam 3 petang. Arul tak rasa nak balik rumah lagi..arul nak pergi "My Baby Viva Mystical" tu..hehehe da comot sangat..then .. then..then..xtaw lah nak pergi mana..redah aje lah..


Kawan-kawan doakan yang terbaik pape je buat arul..emosi arul masih belum stabil..sebab tu arul luahkan kat blog nih..arul tahu,pasti ada yang tak suka dengan cara arul nih..tapi ini je caranya untuk arul meluahkan..

tata semua..jumpa lagi nanti ye..

Friday, February 3, 2012

Perjalanan tanpa hala tuju yang pasti

Assalammualaikum..

selepas solat maghrib aku keluar..dengan rasa lemah..rasa 1001 kemalasan..aku tetap keluar..aku bagi alasan pada kakak aku..aku nak pergi kedai perabot..survey harga perabot2 yang memang aku dah plan nak beli bila gaji keluar nanti..memang aku pergi kedai perabot tu..tak sampai 1jam pun aku survey perabot2 tersebut..aku pun blah..masuk kete..start enjin..aku duduk termenung dalam kereta hampir setengah jam..

* * * * * * *

aku meneruskan perjalanan aku tanpa aku tahu kemana aku hendak pergi..aku buntu..aku keliru..fikiran aku kosong..sekosong-kosongnya..sekosong langit malam ini tanpa sebutir bintang pun..langit tanpa bintang, hilanglah seri nya..langit tanpa bintang..menjadikan malam kelihatan kelam dan suram..begitulah keadaan ku..

* * * * * * *

mengukir senyuman di saat kelukaan

tertawa di saat kesedihan

* * * * * * *

seketika aku keluar dari parking..aku pusing2 di kawasan terdekat sahaja..sambil berfikir..apa yang sebenarnya aku fikirkan..memandu dengan perlahan..namun masih alert dengan kereta2 di belakang yang mengekori secara dekat..agak lama ronda-ronda ambil angin malam..dengan sesuka hati ku berhenti di tepi jalan..ku matikan lampu kereta..dan ku lihat dengan hati kosong pada kereta2 yang lalu lalang depan kereta ku.

* * * * * * *

dengan kelajuan hanya 30km/j ku pandu terus melalui liku-liku jalan..perlahan kereta ku merangkak pulang..terasa berat ingin ku pulang..rasa dihati ingin saja aku pandu terus pulang ke pahang jumpa abah dan mak..kerana merekalah syurga kedamaian ku..tapi apakan daya..masalah tetap tak akan selesai..keadaan ku masih seperti mayat hidup..yang hanya berpura-pura gembira..

* * * * * * *

sampai di rumah..kakak ku naik ke bilik untuk tidurkan anak sulung nya..kemudian aku pulak ditugaskan menjaga sekejap anak keduanya..si baby najwa..sedang aku membuka laptop kecik ini..ingin meluahkan di blog tak semenggah ini..najwa yang comel terjaga..dy seperti memahami situasi hati maksu nya yang sedang gundah gulana..najwa seperti ajak berborak2 dengan dy..bergelak tawa..bergurau senda dengan dy..memang setiap kali melihat wajahnya yang suci..hati ku tenang..tapi aku tak mampu jugak sembunyikan apa yang terbuku di hati ini...

* * * * * * *

sudah tiba masanya najwa sambung tidur semula..tapi dy kelaparan..jadi aku hantarkan najwa ke mak nya di bilik..dan aku..aku pun meneruskan menyiapkan entri ni..sambil tengok tv yang citer tah pape..





## ku biarkan diri ku dinilai sendiri oleh mata dan hati mu.. kau lihatlah kesannya ##

Kesan dari Stress Melampau

Assalammualaikum..

Alhamdulillah..

Alhamdulillah..

Alhamdulillah..

Alhamdulillah..sikit2 arul dah boleh masuk makanan dalam perut ni..

* * * * * * *

Sudah genap 2 minggu My Prince tinggalkan Princess (Arul) .. tapi masih terasa seperti baru tadi terjadi segalanya. Dalam tempoh 2 minggu ini jugak, selera makan arul terganggu. Ini adalah yang paling teruk pernah terjadi pada arul (bagi arul la). 

Seminggu pertama, arul tak boleh nak jamah nasi walau sedikit pun. Arul banyak bergantung pada minuman je..air2 yang boleh cover lapar perut ni..macam milo ataupun susu HL. Makanan2 lain pun tak berapa boleh diterima tekak nih..Bagilah pape pun makanan kegemaran arul, semua arul pandang tanpa ada nafsu makan langsung..arul sekadar pandang je.

Masuk minggu yang kedua, selera makan arul masih belum pulih. Arul masih tak boleh nak jamah nasi. Kalau jamah pun, boleh la dalam sesuap dua then arul makan lauk je. Makan lebih2 nanti, tekak mula rasa kembang je..rasa nak termuntah je seharian..perot pun rasa tak sedap je nanti. Pastu tambah lak rasa macam nak demam je.

Kawan arul pernah paksa arul makan, dy bawa arul pergi makan sizzling feveret arul..arul ikut je..tapi sudahnya..tak sampai separuh pun arul makan..arul pun sedih tengok sizzling tu arul bazirkan gitu je..huhuhu

Lunch hour semalam, arul makan ayam goreng je..dengan sambal belacan..tak tahu lah apa nak jadi. Malam nye arul makan 3 suap nasi je..selebihnya makan sayur je. Padahal, kakak arul dah tinggalkan nasi untuk arul sikit sangat dah. Ingat boleh habiskan, tapi buang jugak sudahnya. Astaghfirullah..arul..arul..arul..sedeh !!

Harini, alhamdulillah arul dapat habiskan sepinggan mihun goreng masa lunch hour tadi. Tapi itupun arul paksa diri, makan bersulam dengan air. Tapi arul tak boleh nak paksa diri selalu. Orang selalu kata kat arul, jangan ikut sangat selera makan tu. Tapi korang kena tahu gak, kalau kita paksa diri kita makan pun..kemudian kita muntah2 teruk..sama gak tak guna kita makan tadi kan?? Menambah lagi sakit kita je..kan?kan?kan?

Minggu lepas, 28hb arul pergi segamat dengan kawan2..menghadiri kenduri kahwin rakan sekelas masa buat degree dulu..dalam sihat tak sihat tu, arul gagahkan jugak nak drive jauh2..jumpa kawan2 lama..terubat gak la rindu di hati..tapi arul masih berfikir..nak makan ke tidak..tak makan nanti, kawan2 cakap apa pulak kan..so arul pun jamah la sikit buat alas perut. Minggu ni Sabtu, Ahad ada kenduri kahwin lagi yang arul nak kena attend. Dua2 kawan gak yang kahwin, tapi tak tahu la mampu nak menelan nasi lagi ke tidak..adoiyai..

So buat masa ni, tak payah la kan korang rasa berat arul dah turun sangat2 kan..memang TAK lah..hehehehehe..alhamdulillah, BMI arul seimbang..berat memang dah turun sikit pun..tapi mampu turun sampai yang macam sekarang ni je..tak mampu dah nak turun lebih2 macam berat zaman sekolah tu..dah jadi tak seimbang la nanti..cuma arul dapat rasa macam badan dah susut sikit kot..dan lemah..

Mungkin ada diluar sana bersangka bahawa arul yang sengaja cari pasal dengan apa yang terjadi sekarang ni atas diri arul..tapi tak mengapalah..kalian cuma memandang..tapi kalian tak tahu apa yang arul tanggung, alamai dan lalui sekarang nih. Di pendek kan, ia terjadi tanpa arul pinta..

Jika keadaan dan kesihatan arul ini berterusan berbulan lamanya...arul cuma mintak kawan2 doakan arul tetap dikurniakan kesihatan yang elok biarpun makan tak menentu..kerana arul masih perlu mencari rezeki buat parents di kampung..


p/s : sedeh !! entri tak lagi bergambar kerana tiada lagi gambaran kehidupan ("_")

Sahabat Sakura