Pages

Saturday, February 18, 2012

Perempuan BOLEH, Lelaki BOLEH gak ke ???


Kalini arul just nak share something yang entah nape tetiba boleh terfikir sebelum tidur semalam...tapi baru time2 ni la ada peluang nak taip entri ni..nak buat cemana kan..ofis hour bz bebenor..sempat silent blogwalking je..

Entri kalini...emm more straight to the word..forward..no backward...hahahahhhahaha (terlebih makan ubat, gini ler jadinya)...

Sesetengah perkara/kelakuan yang GURLS buat, orang akan lihat sebagai perkara normal tetapi jika BOYS buat akan dianggap awkward..janggal..duh !! Hahahahahahaha ------>>

1 - BERPEGANGAN TANGAN
     # arul time study dulu...ble outing dgn my BFF..slumber je kot jalan sambil pegang tangan..tak pulak ada orang tengok arul macam sedang tengok alien pakai bikini kan..
     # tapi kalau kita tengok GUYS jalan2 sambil berpegangan tangan, confirm korang dah tengok lain macam..hahahahha..tak pun, guys tu sendiri akan rasa lain macam..

2 - BERPELUKAN
     # makna disini adalah...biasanya bg seorang gadis, ble dy sdg bersedih..pelukan dari seorang ibu adalah paling mujarab utk meredakannya..tapi jk ibu jauh, kwn2 adalah tempat mengadu..so mesti la akn peluk kawan kan (if kwn pn x kesah la)..macam arul time study dulu,mmg my BFF la jadi tempat arul peluk melepas kesedihan..bkn dulu je..even sekarang pun sama..pelik ke??x kan??
    # so macam mana pulak dengan GUYS??maybe la korang lau sedih, tak tunjuk kan??konon nak cover macho..be a gentleman..tapi arul percaya, tak semua pun begitu..so pada guys yang bila mana bersedih bagai nak rak..boleh buat macam girls buat??huahuahua...janggal duh !! paling koman pun, korang berpelukan bila korang bersua muka, bersalam mungkin kerana dah lama tak jumpa..

3 - MENGGUNAKAN PANGGILAN2 MESRA
     # ha tang ni arul rasa syok sikit...macam obvious sikit kot antara GURLS & GUYS .. between girlfriends, nothing feeling la ble nk panggil dengan panggilan yang macam CAYANG, DARLING, DEAR, SAYANG .. macam arul dengan my BFF ... sometimes i called her darling, sometimes sayang ... hihihihi ... kalau lah di luar sana rasa janggal .. rasa arul ni macam tak betul .. rasanya dah lama kot kawan2 arul tegur.. tapi semua ni perkara biasa la ...
     # guys, how about u??cuba korang panggil kawan2 korang dgn panggilan sayang, darling, etc .. see what their respon ... hahahahhaha ... if arul terdengar pun rasanya arul boleh muntah biru kot... (^_^)

4 - TIDUR SEKATIL
     # a single bed shared by two gurl ... perkara biasa
     # a single bed shared by two guys ... baiklah sme2 tido kat lantai .. ye dak??

5 - MAKAN SEPINGGAN , MINUM SECAWAN
     # mostly, gurls makan sikit2 .. so prefer share with each other .. rather than wasting the food just like that
     # mostly, guys eat a lot .. i know they need more energy .. that's y they can't share their food

6 - DUDUK SE-KERUSI (ble seat penuh, bese la kan share2 tu)
     # kalau dalam dewan ke, mana2 ke..bila tak cukup kerusi utk duduk..girlfriends prefer to share..sit together
     # but guys, hmmm...aku dpt kerusi, aku duduk..ko lambat, berdiri je la weh... hehehehhee






p/s : hehehehe...entri ni bukan nak mengata sesapa ye..just personal opinion..if tak puashati, jgn maki2..just X je from my blog yang tah pape ni kan..simple & easy right ??

2 comments:

  1. gua suka yang nom 4 tu! prefer tidur selantai drpd sekatil..kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha.....nape xnk tdo sekatil???takot terpeluk, ter-terajang ke??

      Delete

Sahabat Sakura