Pages

Sunday, February 12, 2012

Sesat berkali-kali dalam sehari

Assalammualaikum..

5 Feb 2012

Tarikh bersejarah buat seorang rakan lama..rakan sekelas sejak diploma hinggalah habis ijazah..Nama diberi Iszaida Ain bt Ismail...atau lebih mesra panggilannya di kalangan kami adik2 dan rakan taulan..Kak E..


Ahahahhaa..abaikan je gambar hiasan tu..sori la..gambar sebenar takde sebab masa sampai ni dah penat sangat2..gambar2 sebenar ada dalam kamera kawan..Ok2..actually on dat day..adalah Hari Pertunangan Kak E..Memandangkan arul dah berjanji nak hadirkan diri pada hari best dy..so arul tetap akan datang biarpun tak tahu jalan pergi umh dy..huhuhu..

Nak dijadikan cerita pada tarikh keramat nih..mula2 arul jalani hari dengan baik sahaja..kerana arul cuba sibukkan diri bagi mengelakkan dari memikirkan sangat masalah yang sudah sebulan terkurung dalam jiwa ni..

Pagi 5hb, arul dari cheras gerak pergi subang..pick up Angah arul kat sana..disini dah bermula SIRI MENYESATKAN DIRI PERTAMA..Angah arul ni baru pindah rumah..so taktik dy untuk arul pergi rumah dy..melawat dy segera..ni lah..pick up dy kat sana..bukan apa..kebetulan..majlis kawen yang kami nak pergi ni..adalah..rakan lama arul masa lower 6 kat SSAAS tu..sekarang merangkap rakan sekerja Angah arul..dah sesat segala bagai kat Subang tu...pick up Angah..kami pun gerak pergi Shah Alam pulak..majlis nye di sana..Da makan2 sumer..arul pulak ada plan len..petangnya majlis tunang Kak E tu pulak kat Damansara Perdana..Angah arul balik Subang semula tumpang kawan dy..Arul blah sorang2..

Yang sedihnya..malam sebelum nya arul dah kuar dengan member lama..usha2 jalan pergi Damansara Perdana ni..giler stress..4x sesat bhai..adoiyai..ngat member taw jalan..hahahahhaha..So pas gerak dari Shah Alam tu..dengan confident je arul drive ikut signboard Sg.Buloh...kahkahkah..tetiba rasa macam sesat lak..disini bermula la pulak SIRI MENYESATKAN DIRI KEDUA..arul plak baru teringat Uda arul yang tinggal kat Kg.Subang..minta tolong dy..hihihihi..tepon dy..explain sumer..tak sangka plak sebelum dy tunjuk jalan..kena dengar dy membebel dulu..hahahahahaha..tahan aje lah..adik dy ni memang gelabah bila dah sesat..SAYA SAYANG ABG UDA SAYA !!!

Seharian 5hb arul dipenuhi dengan memori2 sesat aje..kerana ia nya tak habis sampai disitu..arul dah selamat masuk Damansara..arul dah tak tahu nak masuk lorong mana pulak..ini dah jadi SIRI MENYESATKAN DIRI KETIGA..kerana masuk area Damansara..banyak lak jalan bercabang-cabang..tensen den!!Arul pun dengan slumber je col/texting Kak Kema (yela,Kak E kan sedang sibuk)..mujurlah adik Kak E tolong bagi direction..drive nye drive..tetiba arul salah jalan lagi..sebab adik dy tak bagi direction habis..sebab arul dah tak dapat nak ingat banyak2..hahahahaha..sudahnya..kawan kepada adik Kak E jemput arul kat Shell then arul follow dy je sampai umah Kak E..

Weeeee~alhamdulillah selamat sampai..tapi malu wooooooooooooooo !!
Majlis dah habis...siyes malu giler..tak tahu nak sorok muka katner..huhuhu..kawan sekelas yang datang dari Perak pun dah nak blah masa tu..eleh, dy datang dengan bf..boleh lah..hik3..jeles ke arul?mgkin tiada maknanya nak jeles2..  Ah lantak..Kak Kema masih ada..dy tak balik lagi sebab tunggu arul sampai..hehehe..maceh Kak Kema..dah sampai sana..borak2 la pape yang patut..arul lepak kat majlis ada ar dalam 2jam..sampai nye kul 4pm..lambat tak?lambat tak?hahahaha..gasak !! so 6pm arul dah patut move on la...da lewat sangat..nak plak jalan Batu Caves tu sedang jem..hadoy..

Memandangkan arul yang masih gelabah kerana..dalam sehari berkali-kali sesat je..jadi buat arul tak yakin nak balik sendiri..kebetulan adik Kak E nak gerak balik Pahang..hantar makcik dy..so ikut jalan yang sama arul nak balik Cheras..so arul pun follow je dy..tapi dorang melencong ke Selayang dulu..ok la..mula2 tu dah selamat dah masuk jalan yang betul..tapi entah macam mana..fikiran arul terganggu..emosi arul terjejas..gara-gara mesej yang seperti cuba mempermainkan perasaan arul..dan cuba menambah luka juga sakit dihati arul nih..sebelum arul gerak balik cheras..SIRI MENYESATKAN DIRI KE-4 bermula..

Jom kita senyum dulu~

Entah macam mana arul boleh belok ke kiri..arul drive je...sampai tetiba arul tersedar yang arul masa tu dah masuk kawasan perumahan..SUMPAH arul masa tu blank giler..arul tak tahu arul ada mana..nak minta tolong kawan2 yang tinggal kawasan terdekat pun tak tahu macam mana..sebab arul tak tahu nak cakap arul ada mana..arul tersedar dari lamunan..arul terus stop kat tepi jalan..bawah pokok..secara automatik arul menangis ketakutan..ermmm maybe juga arul menangis kerana tertekan + sedih..huhuhu..arul mesej My Prince (my ex)..minta tolong..erm..myb dy tak berapa nak percaya pada arul kan..so arul cuba tenangkan diri..arul cuba keluar dari kawasan tu..arul pun buat u-turn..arul cuba cari jalan ke jalan besar semula..Kerana sangat tertekan..arul rasa sangat2 sedih..arul ambil keputusan untuk ikut jalan terus je..takde dah nak belok mana2..

Sebaik arul sampai rumah..arul berfikir semula..sebenarnya arul memang dah ikut jalan yang betul..cuma mungkin kerana tertekan..jalan yang biasa arul lalu tu tetiba jadi tak familiar pada arul..hmm masalah jiwa sungguh kan arul nih???Takpe lah..nak buat macam mana kan..Terima kasih pada dy yang cuba mencari pasal dengan arul..if pape jadi pada arul pada hari tersebut..ko jawablah sendiri k..


p/s : kawan arul kata, arul ni patut pakai GPS..kahkahkahkah !!

2 comments:

  1. selalunya kalau jalan yg kita tak berapa familiar mmg boleh sesat...hee..sebab pernah jugak terjadi kat diri sendiri..hehe~

    ReplyDelete
    Replies
    1. jalan x familiar tu ok lagi..
      y tang jln slalu lalu pn blh x cam..apa kes??huhuhu

      Delete

Sahabat Sakura