Pages

Thursday, September 27, 2012

Reensyarinie



Assalammualaikum wbt ..


Kenal tak nama tu? Huh! Caner ley tersesat dalam blog ni?


Tuesday, September 25, 2012

McD [Samurai Burger]




ha korang taw tak ni burger apa? pandai pun .. kat tajuk entri pun arul dah beritahu kan .. bagus3 .. alert! [update blog .. otak nga sewel rindukan seseorang]


BURGER SAMURAI!! HIYARHHH!!

Hehehehe .. sebenarnya tak plan dan tak terniat pun nak merasa burger baru McD ni .. korang dah rasa? so apa comment??

Sebaik gerak dari kampung halaman selepas Asar .. hampir sampai ke rumah sendiri .. kakak nak makan McD .. so arul pun singgah la .. arul dah penat drive .. so tak tahu nak makan pe .. dalam kepala asik fikir nak tido je .. kekekeke .. so kakak la tlg order kan menu baru ni .. siap mintak Double Samurai Burger tu .. walaweh!! Hmm overall, sedap la jugak .. tapi agk weird .. nape sos burger ni manis??daging nye manis?? tapi sedap2 .. rugi tak cuba .. hahahaha .. rasa nak makan lagi .. ada sape2 nak belanja arul makan lagi tak Samurai Burger ni?? 


Please .................. go here --->  Masterchef nak ajar memasak!


Monday, September 24, 2012

Selamat Bertunang Sahabatku_Emma Karim



Assalammualaikum wbt ...

3 dara pingitan yang 2 dari nye telah pun dirisik


23/09/2012, Ahad - seorang lagi kawanku selamat menjadi tunangan orang .. hehehe tak sangka dia dulu tukar status single antara kami bertiga .. tapi dalam diam tak diam pun .. si baju kurung merah tu .. akan menyusul jugak minggu ni (29/09/2012-Sabtu) .. huhuhu macam dah berpakat je kan? aku? usah ditanya la .. mana ada calon lagi .. hehehe .. Siti Fatma bt Abd Karim .. dia adalah rakan sepermainan aku sejak kecil .. kami sekolah sama2 sejak dari tadika lagi hingga Darjah 6 .. pergi balik sekolah pun sama2 .. 'merempit' basikal sama2 .. sorang basikal rosak, sama2 tolak basikal sampai ke sekolah .. kami bertiga sering bersaing tiap kali ada peperiksaan .. hahaha .. masing2 punya kelebihan tersendiri .. kawan aku yang ni terror giler math .. aku yang tak pandai ni, sempat lagi menuntut ilmu math dari dia beberapa minggu sebelum UPSR .. Alhamdulillah segalanya berjalan lancar .. aku pun berjaya .. Ehem! Jangan bandingkan pape ye .. saya punya kawan2 yang cantik2, kurus dan tinggi lampai .. tapi saya gemuk dan comot .. hu3 [abaikan]

Next entri .. story tentang E-Day gadis si baju merah tu pulak .. excited ni .. kena balik kg semula .. hahahaha .. dan another story adalah kawan masa aku study Diploma-Degree ..


dia la orang nye .. her big day on 30th of Sept 2012 (Sunday) .. insya'Allah aku akan usahakan utk pergi ke majlis Kakak sorang ni kat Desa Temuan. Ada yang nak join ke? hehehehe .. masa hadir majlis pertunangan dia ni .. arul sempat lagi sesat kot .. adoiyai .. orang ramai dah nak balik .. arul baru sampai .. huhuhu .. tapi takpe .. JANJI DITEPATI .. jumpa nanti ye kak ..



Dia lah yang seterusnya .. jangan main2 .. seorang programmer ni taw .. keje kat bangunan sebelah KLCC tu .. hehehe .. kawan2 aku semua keje hebat2 ... i'm proud of them! Dia seorang yang gilakan warna ungu LAVENDER! Dia yang akan bertunang weekend ni .. sweet kan dia? hehehe ..

Ok la .. aku dah mengantok .. terlewat sikit nak update story tentang kawan2 aku .. malam ni aku gagahkan jugak utk update kerana aku takot terus tak update .. aku mintak diri dulu utk tidur .. badan dan otak sangat penat sebenarnya ..keje pun bertimbun .. stress lagi .. aduhai ..


Sebelum tu mohon rakan2 readers ringankan jari utk klik di sini ---> Little Beetle
Menderma itu amalan mulia .. terima kasih pada yang sudi (^_^)



"Selamat Malam"







Saturday, September 22, 2012

#Churpremiere : Universal Soldier IV - Day of Reckoning



Assalammualaikum wbt ..

Yeah! Churpremiere has promote another great movie for all Churpers .. thanks to Rainfilm Sdn. Bhd. for this!  For me, after saw the poster .. make me eager to watch the trailer .. after watched the trailer .. i really .. really .. really .. want to watch this movie!  So girls & guys, let's overview the movie synopsis & trailer below.



SYNOPSIS :

Surviving Unisols Luc Deveraux and Andrew Scott must battle anarchy and build a new order ruled by Unisols without government oversight.  They are weeding out the weak and constantly testing their strongest warriors in brutal, life-and-death combat.


Luc has emerged operating the Unisol Church of Eventualism, a self-help organization that takes in wayward Unisols whom the government has been secretly operating as remote-controlled sleeper agents.


His mission is to liberate these Unisols from the implanted memories and the lies the government has inserted in them.


So how? Is it interesting? Are you thinking what i'm thinking? Let's enjoy the awesome trailer first, then decide. Yeah!

video


"if you could, what kind of memory would you implant and in whom?"

If i could, i wish to implant the memory of MY MOM in my brain .. so that i will always remember her .. always miss her .. and never forget her kindness to take good care of me since i was born until her last breath .. and also .. i wish i could implant the memory of IronMan in my love 1 brian .. so that he can create something special for me .. every day .. hahaha!!



Hachiko In Memory


Assalammualaikum wbt ..

Saat ni arul berada di kampung .. di Pahang .. sebab esok adalah hari istimewa kawan arul .. kawan sekampung .. sekelas .. setadika .. hahaha .. sumer se- la .. kawan dari kecik kan .. tapi merujuk  tajuk di atas .. bukan tentang hari istimewa kawan arul yang arul nak story kan .. tapi mengenai ..


 HACHIKO


Beliau dah lama meninggalkan arul dan adik beradiknya yang lain .. Nama dia, arul letak Hachiko .. kerana arul nak dia sekuat dan setabah nama tu .. Seperti gambar di atas , mesti ramai tertanya-tanya .. gambar apa yang arul letak tu kan? Gambar atas tu adalah Hachiko kesayangan arul .. masa ni dia sedang tidur lena .. arul saje angkat dan letak tido sebelah arul .. dan gambar ni diambil malam sebelum beliau pergi meninggalkan arul selamanya .. Gambar bawah pulak adalah luka di kaki nya disebabkan kecuaian ibu nya sendiri yang sibuk dok pindah-randah tempat .. Hachiko terjatuh, kaki nya patah, luka dan bengkak .. emm arul juga turut bersalah .. kerana tak tahu nak buat apa .. arul cuma sapukan minyak gamat pada lukanya dan memberi lebih perhatian pada kesihatan dia .. Apa yang buat arul yakin dia boleh kembali sihat dan bertahan adalah .. kegigihan dia .. walaupun kaki dia sakit .. dia tetap aktif bergerak sana-sini .. tak macam sakit pun .. cuma biasalah kan .. bila dah dekat ajalnya .. dia tido lebih lama dari biasa ..



Hachiko ada 5 beradik .. HACHIKO, BUBU JR., TAM, TYGER & CIMI .. 3 dah pergi .. tinggalkan si gebus-gebas dalam gambar kat atas ni je .. hehehe mereka lah pengubat duka lara nestapa arul sekarang .. semakin besar, semakin nakal .. asik nak kejar kaki arul je .. ok lah .. nanti2 lah ye arul story tentang Gebus 2 ekor ni .. rindu sangat kat dorang .. now kena tinggal kat umah kat KL tu .. cian dorang .. takpe, esok petang dah balik KL .. boleh la main2 dengan anak2 comel arul ni semula ..


Arul nak mintak tolong korang sket boleh?


~ Thanks pada yang sudi baca dan menderma ~

Wednesday, September 19, 2012

#19 Wordless Wednesday - Main tisu pun boleh tertido



Assalammualaikum wbt ..








p/s : if not mistaken, ni masa arul MC .. duduk lepak kat umah sambil tengok tv .. kesian aren takde mainan nak main .. bg sehelai tisu .. 5mnt kemudian, toleh2 je .. da tertido .. hehehe comel nye baby arul nih ..

Nuffnang Premiere Screening - Bait


Assalammualaikum wbt ..

Seperti biasa .. arul dengan penuh kerajinan join pape pun Premiere Screening whether from Nuffnang or ChurpChurp .. dengan harapan akan dapat la tiket percuma tu kan .. sambil2 tu after dah tonton .. boleh la arul buat review sikit tentang movie tu ..

First movie arul dapat dulu adalah ParaNorman (3D) , movie ni agak best jugak lah .. even kartun2 yang dicipta tak secomel seperti kartun2 lain .. tapi percayalah, dalam movie ni terdapat mesej yang tersendiri jika korang benar2 dapat faham jalan cerita nya ..

2nd movie arul dapat yang baru2 ni adalah Resident Evil : Retribution (3D) , movie ni pun agak best jugak .. cuma yang spoil mood arul adalah .. dapat tiket movie in 3D tapi takde plak dapat cermin mata utk tgok 3D tu dengan clear .. hadoi ..

3rd movie arul try dapatkan adalah seperti tajuk di atas .. huhuhu ...


nampaknya kalini bukan rezeki arul .. arul tak berjaya dapat tiket utk movie ni .. lagipun arul was2 gak nk pergi tengok .. sebab bile tgok trailer nye .. agak ganas dan menggerunkan kot .. jom layan trailer movie BAIT ni jap ..


video

Summary of the movie :

In a sleepy coastal resort community, shoppers at an underground supermarket are terrorized by a crazed bandit when a montrous freak tsunami swallows the town.  Now trapped inside a flooded supermarket with an armed maniac and rushing water threatening to entomb them all in a watery grave, the imprisoned survivors discover they're not alone.


As the waters rise, they must overcome not only the threat of drowning but something just as deadly and far more bloodthirsty - hungry tiger sharks.

Ha amacam? gerun tak? takot tak? hehehehe ... arul ni kadang2 takot gak tengok movie2 yang ganas2 sangat ni .. tapi kalau dapat tiket free dari En. Nuffnang @ Churpchurp yang baik hati .. arul grab je la kan .. hehehe .. tapi sayang nye .. tetap tak dapat .. tayangan Premiere Screening ni pada 19/09/2012 (Rabu) .. maknanya .. hari ini lah .. huhuhu .. kat TGV KLCC ..

Takpe lah .. dah takde rezeki .. nak buat cemaner .. ye dak? Pada blogger2, nuffnangers yang dapat tiket tu .. enjoy the movie .. i'll wait your review about this movie .. cewah!speaking lah pulak kan ..


Lirik Lagu Muara Hati - Hafiz ft Siti Nurhaliza [OST Adam & Hawa]


Lirik Lagu Muara Hati - Hafiz & Siti Nurhaliza [OST Adam & Hawa]



video



Cinta terpisah ruang waktu
Tetap cinta bersatu dalam hatiku
Walau raga kita tak mungkin bersama
Ku yakini hati kan tetap setia

Ku percaya kemana pun kau berjalan
Suara cinta menuntunmu kepadaku
Kerna bila cinta sudah bersemadi
Takkan terpisah hati

[chorus]
Demi cinta dalam hatimu
Ku yakin engkau untukku
Meski jejak pisahkan kita
Cinta kan bawa kembali padamu

Aku ada kerna kau ada
Dan cinta hatiku hanyalah untukmu

Jalanku tertuju padamu
Kemana pun kan pasti kembali

[ulang chorus]

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk (merasuk dalam hati)
Cinta


Sunday, September 16, 2012

Resident Evil Retribution in 3D [Movie Preview]


Assalammualaikum wbt ..

Arul mohon maaf sangat2 .. sejak kebelakangan ni arul memang sangat2 sibuk hingga tak sempat2 nk post entri baru .. sedangkan terlalu banyak kot idea nak diluah di blog kesayangan ni .. maaf sangat2 ..

Ingat lagi janji arul pada korang kan nk review movie Resident Evil ni after arul setel tonton Premiere Screening tempohari?? Ok .. ok .. harini .. kalini arul akan cuba ye .. utk pertama kali arul review movie yg arul sendiri dah tengok sebelum movie ni keluar utk tontonan semua ..



pada sesiapa yang memang peminat setia movie ni .. pasti mengharapkan .. sambungan pada movie ni lebih hebat dari yang sebelum2 nya .. begitu juga arul .. boleh dikatakan .. semua Resident Evil arul tengok .. memang best .. sebab .. arul suka kerana yg jadi hero adalah perempuan .. hahaha! bkn semua hero adalah lelaki je ..


Umbrella Corporation .. masih belum berputus asa utk menangkap dan membunuh Alice ni .. rasanya korang pasti ingat kan .. bagaimana Alice ni boleh jadi lain dari yang lain .. Dalam Umbrella Corporation ni terdapat seorang controller yang sangat hebat .. yang digelar "Red Queen" .. dia yang sangat2 berkuasa hingga dapat mengawal kawan2 si Alice ni ..

Rasa teruk tak bile terpaksa berlawan dengan kawan2 sendiri? Begitulah Alice .. nak tak nak .. terpaksa gak .. utk hidup kan .. rasanya korang pasti dah tahu kan .. watak baru dalam movie ni .. tu kat bawah tu .. si gadis red dress yang seksi .. hahahaha .. arul berani katakan, pasti ramai dalam panggung haritu sangat2 tertarik kot dengan 'pembantu' Alice tu .. arul kategorikan Ada sebagai 'pembantu' kerana .. sebenanrnya bagi arul .. dia sangat2 bosan kot .. mmg sangat2 sampingan la .. ibarat 'tukang karut/tukang cerita' .. asyik bercakap aje keje dia .. hadoi .. mujur lah dia pun pandai berlawan dan tembak2 macam Alice ..


Yang lain2 arul rasa .. memang best .. dorang nye aksi2 memang mantop ar arul ley kata .. kalini bagi arul .. mmg banyak kejutan masa tayangan .. tapi arul hanya dapat bagi 4* dari 5* (4/5) huhuhu ...

antara sebab2 korang perlu tonton movie ni adalah :

- kalini Alice terpaksa bertarung lebih gigih demi selamatkan seseorang .. siapakah? sila lah tonton ..
-sesiapa yang sukakan movie aksi ganas2 .. boleh la layan movie ni sampai habis ...
-siapa ADA? nak tahu dengan lebih lanjut .. kena tonton movie ni k ..


hehehe rasanya tu je kot arul dapat kongsi dengan korang .. maaflah .. arul memang tak pandai bercerita tentang movie  ni .. hehehe .. tapi apa2 pun terima kasih pada Nuffnang Handsome & Nuffnang Gorgeous  kerana bagi tiket wayang pratonton tersebut minggu lepas .. harap2 selepas ni dapat lagi .. xoxo~


chop3! arul bagi 4/5 bintang je kerana agak terkilan .. dapat tayang in 3D .. tapi takde spec 3D .. so tengok movie yg agk2 mcm blur tu .. telah buat arul sakit kepala, pening2 lalat sekejap masa tonton wayang tersebut .. oh please .. dun do that again ..  (T_T) mmg spoil giler kot mood tengok wayang malam itu ..

TAKO TAO @ AEON Jusco Maluri

Assalammualaikum wbt ..

berhabuk betul blog ni .. tp alhamdulillah .. nampaknya masih ada pengunjung .. setelah arul melakukan sedikit perubahan pd isi blog ini .. hehehe ..

entri ini di taip dengan kelajuan maksima .. sepantas mungkin arul siapkan .. sebab? saje je .. hehehehe ..



sape pernah makan makanan kat atas ni? huhuhu .. rasanya mesti dah ramai yang pernah merasa TAKO TAO ni kan ?? tapi arul je yang baru2 je lagi merasa makanan ni .. bukan apa .. arul ni memang jenis susah sikit nk mencuba sesuatu makanan yg baru ..

ini adalah 2nd time arul makan TAKO TAO ni .. yg ni arul beli kat Jusco Maluri siang tadi .. after balik dari keje .. tak tahu lah kenapa tekak terasa nak makan TAKO TAO tetiba .. 1st time arul rasa makanan ni .. adalah masa ramadhan tempohari .. beli kat Bazar Bandar Permaisuri .. saje testing .. kawan kata sedap .. so try je la kan .. buat masa ni .. TAKO TAO kegemaran arul adalah "Cheese & Chicken" .. yg lain2 tu .. hu3 .. blum sedia nak mencuba .. nanti2 lah kot ..

oklah , tu je nak story sebenarnya .. harini pergi Jusco semata nak cari peralatan utk mencuci kereta kesayangan arul tuh .. barang2 dah dapat .. so cari apa yg perlu je lah .. tnjuk ajar dari yg pakar pun dah dapat .. hehehe ..

Friday, September 7, 2012

Fun Fair @ Balakong, Cheras


assalammualaikum wbt ..

makan sudah .. lelap sebentar pun sudah .. elok sedang memaku pintu bilik di dapur .. tetiba abang ipar nak keluar .. kakak pulak tetiba je ajak pergi FunFair .. aku? ikut @ tinggal? mengantok pun tetap join .. adoi .. baru niat nak lena awal harini .. tapi harini pun dah terlebih waktu tidur aku .. cewah !!

gambar pertama yg aku terus snap


masih lagi game yg sma .. ngeh3


ha ini pemandangan dari atas ye .. atas mana??


ini pun pemandangan dari atas .. kami semua ke-gayat-an ..


benda alah ni je la yg aku naik dgn kakak aku, abg ipar aku dan anak2 dia ..


ini budak kicik .. mula2 kemain takot .. lepas naik itu roda .. terus rambang mata mau main semua game .. ayoyo..


ahahhaha masih game yg sama menjadi tarikan mata aku .. tapi rasa di hati macam nk cuba yg kat Genting tu dulu .. baru extreme sket kot .. ngeh3

Sebelum ni FunFair yang ada .. tak berapa best .. mostly game memang utk kanak2 sahaja .. so bored .. yang kalini .. kira ok la .. orang dewasa pun boleh join jugak .. tapi tak galakkan la nak pergi FunFair selalu ye .. membazir duit je .. hahahahahaha ... ada lagi beberapa game yang aku main .. game bodoh2 je .. dapat lah hadiah pun bodoh2 je .. nanti aku upload hadiah apa telah aku dapatkan main kat FunFair tadi .. tak berjaya dapatkan teddy bear utk kakak aku .. sian dia .. kuciwa tah pape .. hahahhaha

Ok lah .. saya mahu tidur dulu .. selamat malam semua ..

Thursday, September 6, 2012

SAYS.com wajah baru








Emma Ma'embong_Pelakon OST Kau Yang Terindah




kenal tak wajah ni? kenal tak senyuman manis awek ni?
hehehehe .. arul tetiba jadi suka lak tengok muka pelakon baru ni selepas Siti Saleha tu ..
she looks really ....... *speechless jap*
bagi arul la .. dari raut wajah dia ni nampak macam orang nye sopan santun, lemah lembut je kan .. tapi hakikatnya, arul tak tahulah kan .. bukan arul kenal dia pun .. ngeh3 ..

ok pape pun, nape tah tetiba rasa nak share info tentang pelakon cantik manis ni .. serasa arul, pasti ramai jejaka diluar sana sedang menggilai pelakon baru ini .. hehehe



Biodata ringkas :

Nama penuh : Fatimah Rohani bt Ismail
Nama samaran : Emma Ma'embong
Tarikh Lahir : 27 Mac 1992
Pekerjaan : Artis/Model



Mesti ramai yang tertanya kan, kenapa nama dia macam tu .. arul pun sama .. terfikir gak .. dari mana pulak datang "Ma'embong" tu? huhuhu .. setelah digodek-godek .. arul pun terjumpa lah penjelasan beliau ..


ha bagus kan? gabungan nama dia dan ayah dia .. baru lah betul .. macam anak2 muda sekarang .. sibuk nak gabung2 kan nama dengan pakwe/makwe je memanjang .. hahaha .. ok lah .. jom lihat koleksi gambar2 beliau .. arul tak ambil banyak .. takut .. huhuhu .. arul ambil mana yang sedap dipandang je ..











ok .. tu je lah .. hehehe ..

Nuffnang Premiere Screening of Resident Evil : Retribution in 3D


assalammualaikum wbt ..



sebenarnya masih macam tak percaya .. terasa seperti mimpi kerana ini adalah kali kedua arul berjaya mendapatkan tiket wayang percuma .. PREMIERE SCREENING MOVIE ok! sebenarnya dah terlupa bila lah akan Nuffnang akan hantar emel invitation nih .. sebelum balik keje, teringat lak citer ParaNorman .. dan terasa nak bukak akaun gmail .. tak sangka Nuffnang bagi kejutan pulak di petang2 hari .. hehehe


huhuhu bukan riak maupun takbur .. just over excited sangat la .. arul tak sangka dapat tiket wayang percuma  ikhlas dari Nuffnang .. movie best lak tuh .. first tiket wayang percuma yang arul dapat dulu adalah movie ParaNorman .. 

next week arul dah tengok .. arul akan try gagahkan diri utk review dan rating movie favourite arul ni keh .. korang pun mesti ada yang gemarkan movie2 macam ni jugak ..






Thank you Nuffnang & ChurpChurp .. silalah bermurah hati bagi arul merasa BE pulak .. huhuhu

Sophie Paris Malaysia


Assalammualaikum wbt ..


korang pernah dengar tak tentang Sophie Paris ni? Arul pun kalau ikutkan tak pernah dengar tau .. dari mana datang pun, arul tak tahu lah .. hahahaha .. arul tahu tentang SP ni pun dari seorang kawan .. dia sangat bersungguh-sungguh recommend kat arul untuk cuba produk dari SP ni .. katanya, barang2 keluaran SP ni bagus2 .. walaupun harganya murah, tapi kualitinya hampir sama je dengan produk2 yang mahal harganya .. haaaaaaa! mau tidak tergoda arul dibuatnya .. 


catalog_cover

arul dah ada 1 set complete SP ni .. tapi belum berkesempatan untuk mendaftar dengan dorang je .. aduhai .. macam2 kan arul ni?? hehehe .. tapi arul tengok, produk2 yang SP jual ni memang murah2 pun .. cantik2 .. dan berkualiti jugak lah .. pe kata korang try .. join jadi member pun, cun gak kan? yang ladies tu, takkan tak tergoda kot ... hehehehe






Bonda Bob AF2 kembali ke rahmatulllah

Bonda Bob AF2 Meninggal Dunia Akibat Kanser


korang ingat lagi tak pada artis ni? kenal kan? tak mungkin ramai yang tak kenal.. apa2 pun .. jom kita ramai2 sedekahkah Al-Fatihah buat almarhum bonda tercinta nya yang telah pergi kerana penyakit kanser .. untuk cerita lanjut .. korang boleh la klik sumber di bawah tu ye ..

Sumber : murai.com



~Al_Fatihah~

Wow!!! Astro nak bagi Ipad FREE!!




ha korang .. ASTRO sedang bermurah hati kan sekarang .. nak bagi ipad setiap minggu .. korang tak nak ke? bukan susah pun .. hanya dengan 3 langkah mudah je .. untuk korang sertai pertandingan yang dianjurkan ASTRO ni .. tapi sebelum tu .. cuba korang baca kat bawah ni .. antara sebab-sebab kenapa korang perlu .. wajib .. harus .. sunat .. untuk bertukar kepada e-billing sekarang !!



yang paling penting .. kita saling membantu dalam mengekalkan dan memelihara alam sekitar kita .. kan?kan?kan? kurangkan penggunaan kertas bermakna kita telah mengurangkan penebangan pokok2 balak di hutan tuh .. selamat lah ekosistem negara kita .. juga hutan2 khatulistiwa kita .. hehehe ..




Hanya dengan mengikuti 3 langkah mudah ni .. korang dah berjaya sertai contest yang ASTRO buat ni .. dan korang sudah pun berpeluang memenangi ipad2 yang ASTRO janjikan ..


Langkah 1
Log in www.astro.com.my

Langkah 2
Isi segala maklumat yang diperlukan di bahagian "Register Here"
Kemudian klik "Register" setelah selesai isi segala maklumat.

Langkah 3
Kemudian boleh la pilih jenis e-Billing yang dikehendaki
cuma ada 2 pilihan : emel @ web


Ha kan mudah tu .. silalah berfikir secara waras k kawan2 .. selagi kita boleh jimatkan penggunaan kertas di muka bumi ini .. kita lakukan .. jangan pentingkan diri sendiri ..


#LOVE YOUR MOTHER NATURE#



Untuk maklumat lebih lanjut dan jelas .. korang boleh lah terus klik gambar pertama di atas ataupun di SINI.

Tuesday, September 4, 2012

Lirik Lagu Kau Yang Terindah - Alyah (OST Kau Yang Terindah)


Lirik Lagu Kau Yang Terindah - Alyah (OST Kau Yang Terindah)

Ku disini
mengalunkan rindu yg resah
aku disini
memuja bayangmu
setiap detik
degup nadiku hanya untukmu
cinta membawa
jiwa gelora

kau yang terindah
di dalam hidupku
hanya cintamu
mekar selamanya
tak inginku lagi mencintai yang lain
kau telah mengikatku selamanya

ku disini
menantikan janji yang hilang
aku disini
menghitung harapan
setiap detik
tiap nafasku ada cintamu
bagai semalam semuanya hilang

Lirik Lagu Lena Sahara - Alyah (OST Kau Yang Terindah)


Lirik Lagu Lena Sahara - Alyah (OST Kau Yang Terindah)

Sahara pasir putih
di bara cuaca terik
mungkinkah di bumi atau menyembunyi
rahsia cinta sejati
cintaku di bakar mentari
di dasarnya ada tersembunyi
cinta
yang kekal seadanya
cinta
inikah yang mungkin bisa
melerai kandar harga amarah kita
dan bila berakhir nanti
masihkah cinta ini
mungkinkah di bumi atau menyembunyi
rahsis cinta sejati

cintaku di bakar mentari
di dasarnya ada tersembunyi
cinta
yang kekal seadanya
cinta
inikah yang mungkin bisa
melerai kandar harga amarah dunia

dan bila berakhir nanti
masihkah cinta ini

Lirik Lagu Babak Cinta - Tengku Adil (OST- Bukan Bidadari)

Lirik Lagu Babak Cinta - Tengku Adil (OST Bukan Bidadari)


Untuk lihat official video lagu ni --> klik sumber Youtube


Engkaulah cahaya
dalam hidup
yang penuh kegelapannya

Cintamu kepada aku tak pernah
ku rasa sebegitu
Engkau meringankan hati ini
Engkau menenangkan jiwa sepi

Aku ingin menjadi pembuka hatimu
yang sekian lamanya
Terkunci kerana selalu terluka
Ku ingin menjadi penutupnya

Kau tahu kau disakiti, hatimu sedang kau melindungi
Percayakan pada cinta ini, relakan ia berterbang tinggi

Aku ingin menjadi pembuka hatimu
yang sekian lamanya
Terkunci kerana selalu terluka
Ku ingin menjadi penutupnya
babak tentang pencarian cinta
Aku untuk mu sepanjang hayat

Aku juga merasa ketakutan oh cinta
Percayakan pada kita oohh ..

Aku ingin menjadi pembuka hatimu
yang sekian lamanya
Terkunci kerana selalu terluka
Ku ingin menjadi penutupnya
babak tentang pencarian cinta
Aku untuk mu sepanjang hayat

Aku ingin menjadi pembuka hatimu
yang sekian lamanya
Terkunci kerana selalu terluka

Demam



 sekarang ni arul berada di rumah .. dapat MC .. sbb dah 4 hari kena selesema dan batuk2 .. suhu badan naik sikit .. gambar kat atas nih?? hahahha .. ni keje Mr. Eric yg mengejek arul sdg x sht ni .. dia kata, harini dia lihat arul x berapa mood baik .. jd dia pun lukis lah yg x berapa cute tuh .. hehehehe .. pape pun , thanks kerana dpt buat arul tergelak dan tersenyum gak tgok kartun yg x berapa arul fhm tuh ..


Sahabat Sakura

They're G+