Pages

Sunday, September 16, 2012

Resident Evil Retribution in 3D [Movie Preview]


Assalammualaikum wbt ..

Arul mohon maaf sangat2 .. sejak kebelakangan ni arul memang sangat2 sibuk hingga tak sempat2 nk post entri baru .. sedangkan terlalu banyak kot idea nak diluah di blog kesayangan ni .. maaf sangat2 ..

Ingat lagi janji arul pada korang kan nk review movie Resident Evil ni after arul setel tonton Premiere Screening tempohari?? Ok .. ok .. harini .. kalini arul akan cuba ye .. utk pertama kali arul review movie yg arul sendiri dah tengok sebelum movie ni keluar utk tontonan semua ..



pada sesiapa yang memang peminat setia movie ni .. pasti mengharapkan .. sambungan pada movie ni lebih hebat dari yang sebelum2 nya .. begitu juga arul .. boleh dikatakan .. semua Resident Evil arul tengok .. memang best .. sebab .. arul suka kerana yg jadi hero adalah perempuan .. hahaha! bkn semua hero adalah lelaki je ..


Umbrella Corporation .. masih belum berputus asa utk menangkap dan membunuh Alice ni .. rasanya korang pasti ingat kan .. bagaimana Alice ni boleh jadi lain dari yang lain .. Dalam Umbrella Corporation ni terdapat seorang controller yang sangat hebat .. yang digelar "Red Queen" .. dia yang sangat2 berkuasa hingga dapat mengawal kawan2 si Alice ni ..

Rasa teruk tak bile terpaksa berlawan dengan kawan2 sendiri? Begitulah Alice .. nak tak nak .. terpaksa gak .. utk hidup kan .. rasanya korang pasti dah tahu kan .. watak baru dalam movie ni .. tu kat bawah tu .. si gadis red dress yang seksi .. hahahaha .. arul berani katakan, pasti ramai dalam panggung haritu sangat2 tertarik kot dengan 'pembantu' Alice tu .. arul kategorikan Ada sebagai 'pembantu' kerana .. sebenanrnya bagi arul .. dia sangat2 bosan kot .. mmg sangat2 sampingan la .. ibarat 'tukang karut/tukang cerita' .. asyik bercakap aje keje dia .. hadoi .. mujur lah dia pun pandai berlawan dan tembak2 macam Alice ..


Yang lain2 arul rasa .. memang best .. dorang nye aksi2 memang mantop ar arul ley kata .. kalini bagi arul .. mmg banyak kejutan masa tayangan .. tapi arul hanya dapat bagi 4* dari 5* (4/5) huhuhu ...

antara sebab2 korang perlu tonton movie ni adalah :

- kalini Alice terpaksa bertarung lebih gigih demi selamatkan seseorang .. siapakah? sila lah tonton ..
-sesiapa yang sukakan movie aksi ganas2 .. boleh la layan movie ni sampai habis ...
-siapa ADA? nak tahu dengan lebih lanjut .. kena tonton movie ni k ..


hehehe rasanya tu je kot arul dapat kongsi dengan korang .. maaflah .. arul memang tak pandai bercerita tentang movie  ni .. hehehe .. tapi apa2 pun terima kasih pada Nuffnang Handsome & Nuffnang Gorgeous  kerana bagi tiket wayang pratonton tersebut minggu lepas .. harap2 selepas ni dapat lagi .. xoxo~


chop3! arul bagi 4/5 bintang je kerana agak terkilan .. dapat tayang in 3D .. tapi takde spec 3D .. so tengok movie yg agk2 mcm blur tu .. telah buat arul sakit kepala, pening2 lalat sekejap masa tonton wayang tersebut .. oh please .. dun do that again ..  (T_T) mmg spoil giler kot mood tengok wayang malam itu ..

2 comments:

  1. wa pon belum tgk lagi ha... esok kot mau g terjah wayang... ^_^ Jom!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila..sila..enjoy da movie ya ..hehehee

      Delete

Sahabat Sakura