Pages

Friday, February 28, 2014

Jika Anda Pilihan Kedua Si Dia

Assalammualaikum wbt ..


 
 
 
Petang2 ni aku teruskan blogwalking di blog2 tertentu yg tajuk2 nye menarik minat aku utk membacanya. Sedang baca point2 yang ditulis oleh blogger Abe Que, aku terasa memang aku pun pernah buat certain point yang dicadangkan tu.

Apa perasaan korang sebenarnya bila korang hanyalah pilihan kedua pd seseorang? Lebih2 lagi jika seseorang itu adalah insan yang paling korang sayangi/cintai ... Aku pernah lalui perasaan itu .. segalanya bercampur baur. Sedih bila kita hanya dicari bila diperlukan sahaja. Bukan dalam hubungan persahabatan je terjadi perkara begini, dalam soal hati pun turut terjadi.

Meh aku share dgn korang plak tips-tips yang aku dapat dr blog Abe Que. Aku senaraikan je, penjelasan pada setiap tips tu korang boleh baca sendiri dan fahamkan sebaik mungkin kat blog Abe Que taw.


  1. Dia sibuk, kamu buat-buat sibuk
  2. Beri ruang untuk diri sendiri
  3. Jangan terlalu menerima perbuatannya
  4. Atasi penderaan emosi
  5. Hormat diri sendiri
  6. Belajar berdikari
 
 
Get a FREE Big Mac or Quarter Pounder from McDonald’s!
Thumb3 
 
 

Pacific Coffee Company @ Dataran Pahlawan Melaka

Assalammualaikum wbt ..


Pagi-pagi Jumaat yang indah dan dirahmati ni, aku dah blogwalking dan terbaca sesuatu yg menarik di salah satu blog yg aku follow. Bila korang adalah salah sorang peminat kopi tegar, benda-benda macam ni mesti akan menarik minat korang. Aku salah sorang nya sebab tu niat nak kurangkan kafein tu tak terlaksana dari tahun lepas lagi. Huk huk huk, cukuplah berjaya kurangkan je tapi tak berhenti secara drastik. Pengsan aku nanti kalau tak dapat kafein ni.


http://www.ciklilyputih.com/
Credit Cik LilyPutih

So on 4th March 2014, acara pembukaan rasmi Pacific Coffee Company Melaka akan diadakan di 1st Flagship Store di Dataran Pahlawan Melaka Megamall lerr. So korang jangan lepaskan peluang ye, aku memang tak pergi sebab aku keje. Hehehehe...

Aku ni tulis pasal ni sebab Cik Lily Putih ada tawarkan sesuatu untuk korang kat luar sana. Nak tahu apa dia, korang klik je gambar yg aku dah tepek kat atas tu.


 




Saya suka minum kopi kerana apabila saya memulakan hari dengan secawan kopi, ia sangat-sangat menyegarkan saya dan membuatkan hari saya memulakan hari dengan ceria. Tambahan pula kopi turut mengandungi khasiat2 tertentu antaranya melindungi jantung dan mencegah strok, mengurangkan risiko diabetes, meningkatkan kecerdasan otak (hilang ngantok la kot, hihihihi), membantu proses pemecahan lemak dan mencegah kanser. Ha yg ni plak khas utk kecantikan buat para wanita kat luar sana, dengan meminum kopi ni akan meneutralkan iritasi kulit, memberi nutrien kepada kulit, menghilangkan bekas jerawat dan jeragat, juga menghilangkan bau badan.


_________________________________________________________________________


Hahahahaha giler skema ayat aku untuk jawab soalan Cik Lily Putih tu. Saje suke2, x pe kan Cik Lilly? Korang cepat2 g terjah blog Cik Lily Putih ye .. klik Cik Lily Putih & PCC  (^_^)

 


Friday, February 21, 2014

Tazkirah Jumaat #22 - Doa Supaya Tidak Berputus Asa


Assalammualaikum wbt..


Bismillahirrahmanirrahim

http://www3.pmo.gov.my/webNotesApp/RqrMainM.nsf/9ca3c988a579811f48256722002425dc/a24f42002ace924d482566cd003259af/$FILE/k194.jpg



Ia merayu dengan berkata: "Wahai Tuhanku! Sesungguhnya telah lemahlah tulang-tulangku, dan telah putih melepaklah uban kepalaku dan aku - wahai Tuhanku - tidak pernah merasa hampa dengan doa permohonanku kepadaMu.




Monday, February 17, 2014

Berjaya !!

Assalammualaikum wbt ..

Sekadar mencuri sedikit ruang masa untuk update. Terlalu lama dah tinggalkan minat menulis dan meluah di sini. Terlalu banyak kekangan. Alhamdulillah .. harini sekadar ingin menyatakan rasa gembira sebab akhirnya berjaya jugak edit semula susun atur iklan Nuffnang tu. Kalau ada yang perasan, tahun ni aku mula tukar layout yang lebih simple dan kosong. Dalam tiada kesemptan untuk aku update sebarang cerita kat blog ni, aku intai2 Nuffnang. Aku pelik kenapa rasa macam kurang sesuatu, belek nye belek rupanya 2 iklan hilang kerana aku tukar template blog aku ni. Adoiii...aku dah pening sebab "Edit HTML" dah tak macam dulu lagi.


#DoveGirlSearch




Duk google sana sini aku tak jumpa pun tutorial yang terkini. Haish hentam je la kan .. dari 3 jenis ads yang ada tu, cuma tinggal jenis Skyscraper tu je. So yang Leaderboard & Large Rectangle tu "try & error" je la buat sebentar tadi. Alhamdulillah, berjaya!! Hahahahahaha tu je nak cerita petang ni, terima kasih pada yang sudi baca dan masih jalan-jalan kat blog ni. Peace!






Tuesday, February 11, 2014

Lirik Lagu Kekasih Abadi - Yusri ft Lisa



Setiap kali ku bukakan mata
Hati tersentuh kau hiasi dunia
Syukur kerana Dia mendengar doa-doaku

Baru terasa nikmat percintaan
Indai dibuai beribu khayalan
Semua impian yang ku damba menjadi nyata

Tak perlulah lagi ku bermimpi
Kini kau hadir dalam sedar mencintai
Untuk kekal sehidup semati

Tak perlulah ku memeluk angan
Kini kau ada erat di dalam dakapan
Padamu setiaku berjanji
Kekasih abadi

Jika ditakdirkan pergi bersama
Ambillah hembus nafas terakhirku
Agar tak merasa bagaimana hidup tanpamu

Bersama kita cekal membina
Sebuah istana yang terindah
Di sana kasih kita bersemadi








Cny_50__horse_says_240x240

Sahabat Sakura