Pages

Sunday, April 28, 2013

Fenomena Gwiyomi [Part 2]


Assalammualaikum wbt ..

Aku tengok ramai polak yang berduyun-duyun search menatang alah ni .. pelik sungguh aku .. pesal ek? Nah, korang tengok la puas-puas segala jenis versi GWIYOMI yg dah tercipta di Malaysia ni .. aneh-aneh je la ..
















Enjoy Your GWIYOMI  (^_______^)

Friday, April 26, 2013

Saya Nak Masuk Dalam Bloglist Fuh.My


Assalammualaikum wbt ..
Salam sejahtera ..


segmen bloglist

Tarikh Tutup : 30/04/2013
Jam Tutup : 12:00 pagi


Syarat-syarat yang sangat mudah utk dituruti :

  1. Follow blog Fuh.My
  2. Masukkan blog Fuh.My dalam bloglist blog korang. Ingat, BLOGLIST ye! Bukan sekadar link blog. Dan bloglist hendaklah berada di Main Blog bukan di blog lain @ page lain.
  3. Tekan kuat2 G+1 Fuh.My kat kanan sidebar entry Fuh.My.
  4. Buat 1 entri bertajuk "Saya Nak Masuk Dalam Bloglist Fuh.My".
  5. Masukkan banner kat atas tu, then link kan ke entri berkenaan.
  6. Bila dah cukup semua syarat, tinggalkan link entri korang kat kotak komen entri Fuh.My tersebut.


Jom ler beramai-ramai memeriahkan bloglist memasing sambil2 tambah kenalan, banyak manfaat yang boleh dapat dari Fuh.My!!


Tazkirah Jumaat #16 - Doa Untuk Ibu


Assalammualaikum wbt ..

Rasanya macam dah lama pulak arul tak berkongsi tazkirah dengan kawan-kawan. Last arul post Tazkirah Bila Al-Quran Berbicara , wah cukup sebulan arul terlepas berkongsi perkara baik dengan korang. Rugi nya rasa. Maafkan diri ini ye ..

Ok, tempohari arul jumpa gambar ni kat facebook. Jika ia berguna pada arul, maka pasti berguna juga buat korang sama kan? Jom kita amalkan bersama-sama .. Syurga terletak di bawah telapak kaki ibu. Darjat seorang ibu 3x lebih tinggi dari seorang bapa. Betulkan saya jika saya salah ye ...


Bismillah ...


Tuesday, April 23, 2013

Bila Otak di Kepala di Letak di Kepala Lutut


Assalammualaikum wbt ..

Entri pagi ni mungkin sedikit emo kerana ia melibatkan penganiayaan ke atas haiwan ciptaan Allah swt. Korang baca dan lihat saja lah gambar di bawah ni. Memang buat hati aku hangen je dengan budak ni.



Lebih sayangkan duit berbanding nyawa yang tiada tolok gantinya. Dimanakah otak budak ini sebenarnya??


Credit : Blog Serius

Sunday, April 21, 2013

Video Kemalangan Ngeri di Federal Highway


Assalammualaikum wbt ...

Pagi-pagi tadi seorang rakan (Budak Kecik) berkongsi sebuah video dari facebook mengenai kemalangan yg sangat ngeri bagi arul .. melibatkan 5 kematian penunggang motor .. Kesahihan bila kejadian tersebut berlaku, tak berani arul nak iye kan. Tapi rata-rata mengatakan kemalangan tu berlaku jam 4 pagi tadi, yang berpunca dari seorang pemandu kereta yang mabuk. Saksikan video kemalangan tersebut di bawah.


video


Mari kita sama-sama sedekahkan Al-Fatihah buat mangsa-mangsa kemalangan tersebut .. Takziah buat seluruh ahli keluarga mangsa.



# kalau dh tahu mabuk tu, janganlah drive sendiri .. tak pasal-pasal menyusahkan hidup orang lain yg tidak bersalah !!

T-shirt Kelab Blogger Ben Ashaari



rupa belakang baju


Alhamdulillah, ini kali kedua saya beli baju t-shirt Kelab Blogger Ben Ashaari. Kalini saje try beli yg lengan pendek dan warna yg lebih menyerlah. Belian pertama dulu warna hitam je, dan terbeli yg saiz besar plak. Tapi nice lah, ramai kawan puji baju tu cantik. Yang design baru ni pun, ada kawan puji cantik jugak.



rupa depan baju


Tapi arul dapat lambat sikit baju ni kerana terdapat salah faham sikit di pihak arul. Hehehe, blogger lain dah lama dapat dan melaram syok. Tapi arul baru je dapat khamis lepas. Minggu depan baru mula pakai baju cantik ni.


rupa depan baju


Terima kasih yang tak terhingga kepada Bro AngahJudin dan Bro BenAshaari. Sangat mudah berkerjasama. Korang pasti tahu kan tentang baju ni? Jom buat collection (^_______^)


Thursday, April 18, 2013

FENOMENA GWIYOMI






ha punya la malas nk re-type, jadi aku printscreen kan saje utk readers blog ni. mohon maaf ya atas kemalasan diri, mihmihmih. aku tergerak hati plak nak up entri tentang fenomena yg sedang hangat sekarang di kalangan seluruh umat dunia. bila difikir-fikir semula, banyak faktor sebenarnya yang buat aku tertanya-tanya apakah GWIYOMI ni ha .. adessss~ sampaikan staff outlet SMS sales kat aku pun, end of the msg akan tulis "gwiyomi", adoi dah kenapa?? sengal sguh la ...........

dan pagi tadi dah ada sorang blogger akhirnya terjebak dengan fenomena ni, siap buat video. hahahaha katanya gara-garanya dicabar..terbaik bro! korang p je kat sini --------------> Fizgraphic Dot Com . Dan lepas tu godek sana sini, sampai dah jumpe pelbagai versi Gwiyomi ni. Adeh serabut gak aku tengok .. tang mana yang memang comey tu, orait la jugak. Hahahahaha~

Jom layan beberapa versi Gwiyomi .. sumber dari Youtube!










okeh, okeh, okeh .. cukup lah kan video yang aku tunjukkan ni .. harap korang layang giler-giler la k .. sebab aku dah tak sanggup nak layan .. video yg 1st tu comel lagi aku tengok, tp yg last ni mcm msing2 mintk penampar .. wahahahahaha!! tak payah la tiru sangat .. aku pn minat k-pop gak, tapi idok la sampai terikut .. hehehe maaf ye (^_^)

Cara Ikat Rambut Paling Efektif [versi seorang AYAH]




sedang jln2 sambil stalk fb seseorang yg suatu ketika dulu arul anggap sebagai kawan rapat .. then bertukar sayang sebagai adik sendiri .. next dah tak tahu nak anggap apa .. mungkin masih berkawan .. cuma kami tak lagi bertegur sapa .. tak tahu mana silapnya, mungkin gara-gara dulu partner arul tak suka cara kami berkawan .. katanya budak tu mcm try tackle arul .. adush!!

!
!
!
!
!
!
!
!
!
!

huish kelaut plak intro post ni .. haahaha .. mintak ampun semua .. al-kisah sebenar nak share video kat bawah ni ha .. the baby girl was so cute! she was too rimas dgn her hair .. lambat sangat her dad nak siapkan dandan ..hehehe .. for me, rasa mcm kelakar je tengok video ni sebab tak semua AYAH tahu cara menguruskan anak especially ank perempuan .. kalau sape2 tengok movie PAPADOM, ha tahu la bagaimana seorang ayah cuba menjaga seorang ank manja perempuan nya .. hihihi .. jom, layan video pendek ni buat rilex otak petang2 hari sebelum balik dari kerja.





PRU 13 - Senarai penuh calon BN negeri Pahang



segalanya semakin hangat .. berita-berita di televisyen juga mostly lebih bercerita tentang PRU ke-13 yang bakal diadakan tidak lama lagi .. maka menjadikan berita-berita sekarang sangat membosankan .. tidak lagi rancak menceritakan keadaan negara-negara Islam diluar sana yang sedang bergolak .. tidak lagi menceritakan rakyat-rakyat yang tertindas .. tapi sibuk dengan politik semata ..



pilihan raya itu penting .. mengundi itu tersangatlah penting .. kerana dengan mengundi, akan memastikan siapakah yang akan memimpin kepada kesejahteraan rakyat, siapakah yang akan membela nasib rakyat. arul orang pahang, jadi harini entah tiba-tiba rasa nk post gak Senarai penuh calon Pilihan Raya ke - 13 pd 5 Mei nanti ni.



P78 (Cameron Highlands) - Datuk G. Palanivel

N1 (Tanah Rata) - Ho Yip Kap

N2 (Jelai) - Datuk Wan Rosdy Wan Ismail [Penyandang]

P79 (Lipis) - Datuk Mohamad Shahrum Osman [Penyandang]

N3 (Padang Tengku) - Abdul Rahman Mohamad [Penyandang]

N4 (Cheka) - Datuk Fong Koong Fuee

N5 (Benta) - Datuk Mohd. Soffi Abdul Razak [Penyandang]

P80 (Raub) - Datuk Hoh Khai Mun [Bertukar dari DUN]

N6 (Batu Talam) - Abdul Aziz Mat Kiram [Penyandang]

N7 (Tras) - Weng Hee Liang

N8 (Dong) - Datuk Shahiruddin Ab. Moin [Penyandang]

P81 (Jerantut) - Ahmad Nazlan Idris [Muka baharu]

N9 (Tahan) - Datuk Wan Amizan Wan Abdul Razak [Penyandang]

N10 (Damak) - Datuk Lau Lee [Penyandang]

N11 (Pulau Tawar) - Datuk Dr. Ahmad Shukri Ismail [Penyandang]

P82 (Indera Mahkota) - Wan Adnan Wan Mamat [Bertukar dari DUN Tanjung Lumpur]

N12 (Beserah) - Datuk Mohd. Hazmi Yusof [Muka baharu]

N13 (Semambu) - Pang Tsu Ming [Penyandang]

P83 (Kuantan) - Datuk Mohd. Suffian Awang [Muka baharu]

N14 (Teruntum) - Chang Hong Seong [Penyandang]

N15 (Tanjung Lumpur) - Tengku Zulkifli Tengku Ahmad [Muka baharu]

N16 (Inderapura) - Datuk Shafik Fauzan Sharif [Penyandang]

P84 (Paya Besar) - Datuk Abdul Manan Ismail [Penyandang]

N17 (Sungai Lembing) - Datk Md. Sohaimi Mohamed Shah [Penyandang]

N18 (Lepar) - Mohd. Shohaimi Jusof [Penyandang]

N19 (Panching) - Mohd Zaili Besar [Penyandang]

P85 (Pekan) - Datuk Seri Najib Tun Razak [Penyandang]

N20 (Pulau Manis) - Khairuddin Mahmud [Penyandang]

N21 (Peramu Jaya) - Sheikh Ahmad Fauzi Sheikh Ali [Muka baharu]

N22 (Bebar) - Ibrahim Awang Ismail [Muka baharu]

N23 (Chini) - Abu Bakar Harun [Penyandang]

P86 (Maran) - Datuk Ismail Abd. Mutalib

N24 (Luit) - Nurhidayah Shahaimi [Muka baharu]

N25 (Kuala Sentul) - Datuk Shahaniza Shamsuddin [Penyandang]

N26 (Chenor) - Mohamed Ariffin Awang Ismail [Muka baharu]

P87 (Kuala Krau) - Datuk Ismail Mohamed Said [Penyandang]

N27 (Jenderak) - Datuk Mohamed Jaafar [Penyandang]

N28 (Kerdau) - Syed Ibrahim bin Syed Ahmad [Penyandang]

N29 (Jengka) - Wan Salman Wan Ismail [Penyandang]

P88 (Temerloh) - Datuk Saifuddin Abdullah [Penyandang]

N30 (Mentakab) - Chuah Boon Seong [Penyandang]

N31 (Lanchang) - Datuk Mohd Sharkar Shamsudin [Penyandang]

N32 (Kuala Semantan) - Mohammad Anuar Mohd Yunus [Muka baharu]

P89 (Bentong) - Datuk Liow Tiong Lai

N33 (Bilut) - Leong Kim Soon [Muka baharu]

N34 (Ketari) - Wong Choo Yap [Muka baharu]

N35 (Sabai) - M Gunasegalan [Muka baharu]

N36 (Pelangai) - Datuk Seri Adnan Yaakob [Penyandang]

P90 (Bera) - Datuk Ismail Sabri Yaakob [Penyandang]

N37 (Guai) - Norolazali Sulaiman [Penyandang]

N38 (Triang) - Tan Tin Loon

N39 (Kemayan) - Mohd Fadil Osman [Penyandang]

P91 (Rompin) - Datuk Seri Jamaluddin Jarjis [Penyandang]

N40 (Bukit Ibam) - Wan Khadri Wan Mahussain [Muka baharu]

N41 (Muadzam Shah) - Datuk Maznah Mazlan [Penyandang]

N42 (Tioman) - Datuk Mohd. Johari Hussain


Entri kalini ter-panjang sikit kerana senarai penuh calon kan, ramai lah. Jadi, marilah mengundi.


Salah Siapa??



ok pagi2 harini memang mood sangat-sangat spoil gara-gara seorang biker nih. grrrrr!!!!


lebih kurang gini la motor orang giler tu


arul dari stesen tasik selatan nak balik mahkota cheras semula. hantar kakak pergi keje, then nak balik rumah siap-siap pergi keje pulak. arul malas nk ikut cannaught sebab stuck giler-giler punyer, so arul straight ikut bulatan kat tesco extra taman midah tu. since dari awal lagi, arul dah rapat ke kiri, stay je lane kiri sebab nak terus masuk susur ke kiri. sedang elok masuk ke kiri, tetiba terdengar hon motor. arul intai la kat side mirror semua. tetiba ada biker merah ni macam tak puashati dengan arul. tah hape yg dibebel dengan segala tangan angkat pn tak tahu la . yang arul nampak, biker ni datang dari arah kanan arul, bike dah siap2 bagi signal kiri. so nk dijadikan cerita, bila dah kena hon, tangan biker tu tak tahu maksudkan apa. arul ingatkan dia nk kata ada pape jd pada kete arul. so arul pun usha la kiri kanan kete, kete dah slow sikit time tu. then biker tu terus laju berada depan kete arul. dalam arul usha kiri kanan kete nak tahu ada pape yg tak kena ke, biker tu tetiba mcm nk berhenti depan arul. giler tak giler nye biker tu! saje cari pasal ke hapa?tahu la arul ni perempuan, suka2 hati pagi2 membuli arul. bila dah gitu, of course la arul pun tekan brek mengejut tapi takdelah sampai berhenti. haish, mujur lah arul bukan jenis suka main hon kete. kalau tak, memang dah bagi hon panjang kat biker giler tu tadi.

persoalan nye --------------------------->
apa masalah biker tu??
arul ada himpit dia ke??
yes,my mistake tak bagi signal .. tapi arul dah make sure, kiri arul memang takde sape2 pun.
dan kalau biker tu jd driver pun, dia mesti sama gak takkan bagi signal.
lelaki lagi selalu begitu .. berlagak atas jalan raya!

well said,
people selalu kata, perempuan ni bawa kereta entah pape ..
tapi jgn kerana seorang perempuan yg salah, the whole women in the world disalahkan.
same goes to men, tak semua lelaki drive dengan berhemah sangat ..
'berhemah' yang korang rasakan tu, korang tak sedar sebenarnya dah membahayakan keselamatan orang lain.

grrrr!! arul masih geram lg dengan biker tu ...........................


Wednesday, April 17, 2013

Backstreet Boys - Don't Wanna Lose You Now





Ohhh

I never thought that I would lose my mind
That I could control this
Never thought that I'd be left behind
That I was stronger than you
(Baby)
Girl if only I knew what I've done, you know
So why don't you tell me?
(And I)
I would bring down the moon and the sun
To show how much I care

Don't wanna lose you now
Baby, I know we can win this
Don't wanna lose you now
No, no, or ever again

I've got this feelin' , you're not gonna stay
It's burning within me
The fear of losing
Of slipping away
It just keeps getting closer
(Baby)
Whatever reason to leave that I've had
My place was always beside you
(And I)
Wish that I didn't need you so bad
Your face just won't go away

Don't wanna lose you now
(Don't wanna lose you)
Baby, I know we can win this
Don't wanna lose you now
(Don't wanna lose you now)
No, no, or ever again
Don't wanna lose you now
(Don't wanna lose you now)

I never thought that I would lose my mind
That I could control this, yeah
Never though that I'd be left behind
That I was stronger than you, ohh

Don't want to lose to loneliness
(Ohh)
Girl I know we can win
Don't want to lose to emptiness
(Yea)
(Oh no)
Ever again

Don't wanna lose you now
(Don't wanna lose to loneliness)
(No way)
Baby, I know we can win this
(Girl I know we can win this)
Don't wanna lose you now
(Don't wanna lose you now)
No, no, or ever again
(We just begun this)
Don't want to lose you now
(Oh we know we can win this)
Don't want to lose you
(Don't wanna lose you, yea)
No, no, or ever again
Don't wanna lose you now



Backstreet Boys - Don't Want You Back





You hit me faster than a shark attack
You saw my picture
On the Backstreet's Back , alright
And how you were more than just a pretty face
But how you fooled me, I'm still amazed baby
But I should have know that I would be
Another victim of your sexuality
But now we're done and over with
I don't want you back!

*chorus*
Don't want you back
Cause you're no good for me
I know
That's all I can say
Don't want you back
Forgive my honesty but you gotta go
I don't want you back

You started going out with so-called friends
But I was blind and so I lost all common sense
But there were things that made me realize
Like all the hundred no, thousands lies

Repeat *chorus*

Baby, don't bother telling me your reasons why

Just let us sing this story bout you and I
Don't want you back
That's all I know
Don't want you back
All I can say
Don't want you back
You know you gotta go

Repeat *chorus*


Backstreet Boys - Everybody




Everybody
Rock your body
Everybody
Rock your body right
Backstreet's back alright!

Oh my god we're back again
Brothers sisters everybody sing
Gonna bring the flavor
Show you how
Gotta a question for you
Better answer now 

Am I original
Yeah
Am I the only one
Yeah
Am I sexual
Yeah
Am I everything you need
You better rock your body now

*chorus*
Everybody yeah
Rock your body yeah
Everybody
Rock your body right
Backstreet's back alright

Now throw your hands up in the air
And wave 'em around like you just don't care
If you wanna party let me hear you yell
Cuz we've got it going on again

Am I original yeah
Am I the only one
Yeah
Am I sexual
Yeah
Am I everything you need
You better rock your body now

*chorus* 3x


#35 Wordless Wednesday - Pegawai Tadbir dan Diplomatik M41




Tuesday, April 16, 2013

W.H.A.T.E.V.E.R !!!!



tahu tak salah satu perkara or perkataan yg paling aku sentap sekali ialah "WHATEVER" ni ... tapi bukan everytime this word dikata, aku mudah sentap la .. aku sentap bila, aku duk marah-marah ke .. hati tengah rasa tak best ke ... tapi tibe-tibe org tu boleh balas tu je kat ko?? damn!!! buat aku lagi panas hati je ...




Friday, April 5, 2013

Bengang + Sedih



pernah ko rasa
dipanggil perampas hak orang?

pernah ko rasa
dimaki tanpa usul periksa?

pernah ko rasa
dihina sesuka hati?

pernah?
pernah?
pernah?

kau hadir sebagai kawan
tp kenapa kau pergi sebagai orang asing
aku tak pernah anggap kau musuh aku
walau kita pernah punya sengketa tersendiri

aku bukan tuhan utk menjatuhkan sebarang hukuman
aku cuma manusia biasa yg juga melakukan kesilapan




tapi kau sungguh berjaya buat amarah ku kembali
tp cuma di dalam diam
tak perlu aku luahkan amarah ku pd sape2

mungkin kau lihat wajah ku tenang
tika berhadapan dgn kau
tp sedetik pun ku percaya
takkan pernah terlintas di benak fikiranmu
apa yg aku lalui selama ini
susah payah nya aku mencari ketenangan dan kedamaian tersebut

hatiku berdegup kencang
tika kau slumber duduk di sebelah aku
tika kau renung kembali tepat ke mata ku
tika kau dan aku berselisih rapat seperti dulu

setelah kau pergi
sakit yg lama
seolah terasa kembali




kenapa aku perlu lalui kehilangan ini sekali lagi?
kau pergi tanpa ku minta
kau datang tanpa ku duga
tapi akhirnya ..
aku juga yg dipersalahkan atas segalanya




Ya Allah,
aku tak minta ujian Mu dikurangkan, tapi aku mohon Kau tambahkan KEKUATAN & KESABARAN dlm diriku .. agar aku dapat melalui dan menghadapi dugaan/ujian Mu di atas muka bumi ini .. agar aku dapat meneruskan hidup mencari kebahagiaan pengganti pd segala kedukaan dan kelukaan yg aku perolehi selama ini .. amiin~

Subaru WRX Concept 2013 (12 Gambar)


Well, aku bukanlah seorang peminat fanatik tentang gajet canggih .. bukan juga fanatik pada perkembangan segala jenis automotif kat dunia ni .. tp once it was really, really attractive and interesting for me .. Perghhh! Memang boleh buat aku cair-mair la weh .. sudah jatuh cinta meh di petang2 hari Jumaat ni .. Nah SERIUS COOL & SMART!!


SUBARU WRX CONCEPT













Laporan asal : Autoblog


Tuesday, April 2, 2013

Kalendar Puasa Sunat/Sunnah 2013


Assalammualaikum wbt ..


Jom beramai-ramai kita perbanyakkan amalan sunat ..
Selamat Beramal  (^______^)

credit : Bro Que Ahmad


Random Speak from My Broken Heart



Mana pergi semangat diri ...
Mana hilang positif minda ...
Mana lari kekentalan jiwa ...
Mana sorok kekuatan hati ...

Bangun diri ..
Bangun jiwa ..
Bangun sayang ..

Jangan terjatuh dek rayu ..
Jangan tersungkur dek cinta ..
Jangan rebah dek kata-kata ..

Kerana cinta,
diri dihina

Kerana cinta,
diri merana

Kerana cinta,
maruah taruhannya

Berdiam bukan ku berdendam
Menjauh itu kau yg suruh 




Apa yg kau pinta
- berhenti menyintai 
- berhenti mengingati
- berhenti merindui
- berhenti mencari

Tetapi apa yg kau lakukan sekarang
- terus menyintai diriku yg kau hina
- terus mengingati diriku yg kau cuba lupakan
- terus merindui diriku yg tak layak
- terus mencari diriku di setiap pelosok ruang dn waktu 


 

Let's move on dear ..
Past is past ..
We have hurt lots ..
Let's healed the hurts ..
With lots of love ..










# entri ni ditaip sekadar meluah rasa yg mana mood harini sangat2 down/low .. hingga blur utk memulakan hari berkerja .. tak tahu mana nak mula .. and finally, dah nk 6pm baru la ter-publish entri ni .. perap dari pagi2 tadi lagi .. huhuhu ..

Sahabat Sakura