Pages

Wednesday, April 25, 2012

#17 Wordless Wednesday - Bile Dia Tersenyum..Gugur Jantung Ni


Assalammualaikum wbt ..

(^_^)

Nur Aisyah Insyirah

Nur Aisyah Najwa


Tengok senyuman dy .. hehehe

Snap smlm, teman arul tgok tv smbil on9


Seronok sgt ble diletak dlm walker ni..x sbr sgt nk bjalan..merangkak pun blum najwa ni


Mereka adalah buah hati kesayangan arul

Tuesday, April 24, 2012

The "FUCKER" Anynomous

p/s : this entri really2 CREATED SPECIAL for Anonymous "tutttt"!!


Assalammualaikum wbt ...

Firstly, i would like to say sorry .. to apologize .. to whom .. to anybody that doesn't like any offensive language that i will use in this RUDE entry.

Actually, i've planned to create this entry for so long .. but i'm too busy with my work.  Yes, He makes me busy, forgot because He don't want me to insult anybody .. but I really can't forget this Anynomous ..

gambar anynomous yg biasa digambarkan


People out there can say that I can just reset my comment setting..don't let any Anynomous to leave any comment to my blog..it is ok.. This blog was created to share my feeling, my stories, my experiences, my thoughts and anything. So i don't mean or intend to find any enemy from/through this blog ..

This 'FUCKER' anynomous suddenly 'fuck' my blog, not once.. but twice..he/she really did it on purposely because i've deleted his/her comment .. and then i refresh my blog .. suddenly the 'fuck' comment appeared again .. means that the stalker/anynomous was really stalk my blog .. huhuhu (terharu sat, de gak yg giler stalk blog ni) ..

This Spontaneous Thursday entry that the 'fucker' anynomous was really hate it .. i don't know why .. maybe he/she was broken heart right now .. so, the anynomous dah takde lagi hati kot (sedey dol) .. but sorry, i've already deleted those 'fucked' comment ..

Hahahahaha .. i really not understand what the best part when u said "F***" .. Nevermind, those useless comment from useless person never make me down to blogging or gave up at all .. but gave me spirit to more 'jiwang' .. hahahhhahaha (sje nak sakitkan lagi hati anynomous yg xde hati tu)

To all my readers, this entri ONLY for the ANYNOMOUS that have leave his/her capital F comment in my blog .. yuckss!!! So, i'm really sorry to all my followers because of this entry i've used lots of offensive language that most of people doesn't like ..

Insya'allah i will behave myself back (^_^)




p/s : ustaz arul ajar, nak mengutuk/mengata tunjuk la diri, ckp depan2..xpyh nk "anynomousmampos" sgt..such a coward chicken!!

Sunday, April 15, 2012

The Poney Hunt Challenge

The Poney Hunt Challenge from 1 March till 30 April 2012
Poney Hunt Challenge 2012

You can walk away with RM200 Poney's vouchers for each 20 lucky winner at The Poney Hunt Challenge 2012.

How to WIN?
1- You're entitled to join the hunt with any purchase at Poney's Boutique from 1st March till 30th April 2012.
2- Hunt for "Poney twenty years" at any Poney's Boutique throughout Malaysia.
3- Each entry must be accompanied with a completed form (photocopy acceptable), a photo of 2 different "Poney twenty years" pony, an original receipt and mail to :

Poney (The "Poney Hunt" Challenge)
19, Jalan SP 2/7
Seksyen 2
Taman Serdang Perdana
43300 Seri Kembangan
Selangor Darul Ehsan

4- Only those with the correct answer will be entitled to the lucky draw.

Terms & Conditions
1- All entry form must be received by 30th April 2012 and forms received after this date will not be entertained.
2- Only one submission per person or it will be forfeited.
3- Winners will be notified via handphone/email address by 31st March 2012 and winner must appear in person with identity card to claim the prize.
4- Judges decision is final and no correspondence will be entertained.
5- Poney Garments (M) Sdn. Bhd. reserves the right to change, amend, delete or add to terms & conditions of this Pony Hunt without prior notice and the contestants shall be bound by such changes.
6- By participating in this Pony Hunt, participants agree to be bound by the official terms & conditions set forth by Poney Garments (M) Sdn. Bhd.


Saturday, April 14, 2012

Pureen Stock Clearance Promotion

Pureen Stock Clearance Promotion 21 – 22 April 2012


Let's get AWESOME deals for Pureen baby diapers, baby apparels, toiletries, accessories, INCO adult diapers, maternity pads and many more at 
Pureen Stock Clearance Sale Promotion.



Buat para ibubapa, jangan berfikir lama sangat..set your schedule for this Stock Clearance (^_^)


Wednesday, April 11, 2012

Let's be Agent 7.7

campaign image

Adakah korang terasa nak reka cerita sendiri ?? Ini lah masa dan peluang nya..

Korang boleh masuk SINI je ...atau boleh klik je gambar di atas.



JOM DAPATKAN SAMSUNG GALAXY TAB 7.7

ZALORA Malaysia_Shopaholics !!

campaign image

If you love shopping and fashion, you really should watch this video. #ZaloraMY



www.zalora.com.my

Acheh - Gempa Bumi berskala richter 8.9

Assalammualaikum

Sejak lepas asar tadi, arul dapat berita tentang gegaran2 ni..kemudian arul tengok berita..pun tentang perkembangan gegaran2 tersebut..Kemudian barulah arul tahu al-kisah sebenar...setelah tengok laporan berita di TV dan semua entri2 yang para blogger dah laporkan..Petang tadi terjadinya 1 gegaran gempa bumi di Acheh yang dikatakan berskala richter 8.9 sehingga beberapa negeri di Semenanjung Malaysia juga turut merasakan gegaran tersebut.

Difahamkan negeri2 yang turut terasa gegaran tersebut adalah Kuala Lumpur, Selangor, Pulau Pinang, Perak, Perlis, Pahang, Kedah, Langkawi, N9 (Port Dickson)..So kerajaan telah pun menasihatkan agar rakyat menjauhi kawasan2 pantai kerana difahamkan ia mungkin tanda2 Tsunami. Amaran Tsunami juga telah dikeluarkan.

Sama-samalah kita berdoa agar kita semua sentiasa di bawah lindungan-Nya.


Sunday, April 8, 2012

ABPBH 2012



Assalammualaikum wbt

Seperti tajuk entri di atas..arul yakin sebilangan besar sedang melihat ABPBH 2012 yang sedang LIVE kat TV3 masing-masing..Arul tak berapa layan sangat pun..bosan je..huhuhu


Tapi rasanya kebanyakan yang tengok..seronok tengok pakaian2 artis je kan??kan?kan?ahahahha..sebab tu ar arul malas nak tengok sangat...ngeh3...

Pape pun pada peminat2 ABPBH 2012, please enjoy your entertainment k (^_^)

Wednesday, April 4, 2012

Panggilan Illahi ~ innalillah ...


Assalammualaikum wbt

Harini arul tak boleh nak "wordless" sangat walaupun memang sebenarnya gitu kalau nak ikut kan keadaan sebenar..

Februari yang lalu, dikejutkan dengan berita Mak Andak arul kat Sekinchan, Selangor.. Awal April ini pulak, arul dikejutkan dengan berita Mak Angkat arul pulak kat Wangsa Maju ... Keduan-dua nya arul dapat tahu sebelum subuh .. so berita2 kematian tersebut betul2 men-spoilkan (sori rosakkan bahasa) mood arul di pagi-pagi hari..huhuhu.. Lunch tadi, sedang ingin baring rehatkan badan sekejap di sofa rumah..tetiba air mata mengalir..serasa benar2 kehilangan seseorang yang sangat arul sayang..kerana arul dah anggap dy seperti ibu arul sendiri.. (semakin rindu sangat2 kat mak arul kat kg tu)..

Apa yang arul tahu, Almarhum meninggal tengah malam tadi .. dan setelah dirisik-risik .. jenazah dikebumikan jam 10 pagi tadi.. nak taknak .. mahu tak mahu .. arul tetap gagahkan diri pergi kerja .. dengan berat hati .. bukan apa .. arul memang sangat terkilan sekarang ni .. kerana masa arwah dimasukkan wad kerana masalah jantung .. arul tak berkesempatan melawat di sana .. dan sekarang, arwah dah dipanggil Illahi .. arul tak dapat juga melihat buat kali terakhir..

Mak angkat arul sebenarnya merupakan ibu pada ex-bf arul .. biarpun kami dah takde pape, tak bermakna arul juga kena putuskan hubungan dengan orang tua dy sekali kan?? Dan kerana hubungan tersebut lah, arul turut terasa akan kehilangan arwah. Sekarang, pasti ex-bf arul sedang bersedih yang teramat..bukan sahaja kerana dy anak bongsu tetapi dy jugalah yang banyak berkorban demi menjaga mak dan abah dy.. Memang dah lama arul tak lihat wajah arwah..emm,sejak arul putus hubungan dengan ex-bf arul kot..teruknya arul..

Kawan-kawan yang sedang membaca entri ini, arul bermohon dan merayu dari korang..agar sama-sama mendoakan yang baik-baik buat arwah mak angkat arul..semoga segala amalan arwah diterima Allah swt, semoga roh nya ditempatkan di kalangan mereka-mereka yang mendapat keredhaan Allah swt .. marilah kita sama-sama sedekahkan bacaan Surah Yasin dan Al-Fatihan buat arwah (T_T)

LEON si arnab berambut Spike


Assalammualaikum..






Kalini arul nak cerita tentang gambar2 di atas yang telah arul kongsikan ini.. Semua arnab tersebut tinggal di Puncak Alam..hehehe..rumah siapa?? Minggu lepas, arul ikut, teman, bawa My Prince melawat kakak2 dy kat Puncak Alam dan Serendah.. Gambar2 di atas ni, korang lihat baru sikit je..sebenarnya ada banyak taw arnab2 yang dibela..ada la lebih kurang dalam 15 ekor kot..termasuk la 8 ekor anak2 arnab yang baru je lahir beberapa hari sebelum kami datang..itu lah salah satu alasan My Prince ni nak sangat datang umah kakak dy kat Puncak Alam tu..hehehe..Arul pun seronok dapat pergi sana, kerana dah lama sangat tak jumpa kakak dy yang sorang ni..dan anak kakak dy yang sangat comel dan petah bercakap tu.Dulu masa study kat Puncak Alam, selalu la jugak jumpa dan lepak2 kat umah kakak dy ni..

campaign image
macam real kan??cuba korang klik sekali dua..baru taw caner..

Ok lah...gambar arnab yang terakhir arul tepek tu...sebenarnya adalah seekor jantan yang juga merupakan induk pada arnab2 yang ada ni..dalam banyak2 arnab yang ada..dy la yang paling tua..paling pendiam..dan paling baik..hehehehehe..tengok je la tu..elok je duduk kat atas tu tak gerak2..selagi ada orang yang membelai dy la..tapi bila kita wat tak tahu je kat dy nanti..baru la dy cuba2 nak pergi tempat lain..nama arnab jantan ni.."LEON"..cuba tengok betul2..macam ada "flowerhorn" je kan kat atas kepala dy tu...hhiihihihihi..arul dan My Prince siap main2 lagi wat macam rambut 'spike' kat Leon tu..tapi dy still diam je..hehehe..

campaign image
nak duit belanja, klik sini je

Ohya, hampir terlupa pula arul..Tadi arul ada sebut tentang 8 ekor anak2 arnab kan?? Maaflah, arul tak ambil pulak gambar anak2 arnab tu..arul tengok2 gitu je..arul geli nak pegang..My Prince dan kakak dy pula tak sudah2 gelakkan arul yang kegelian tengok anak2 arnab yang masih kecil..serupa macam anak tikus..hehehe..comel2 semua nya..ada 2,3 ekor yang ada tanda "Diamond" kat dahi..My Prince nak bela, tapi mana ada rumah sendiri lagi..sabar ye My Prince..habiskan belajar dulu..nanti kita bela kucing, hamster dan arnab same2...   (^_^)

Ok lah, arul stop kat sini dulu lah ye..nanti ada masa, arul cerita tentang haiwan peliharaan kakak My Prince yang lagi sorang yang tinggal kat Serendah tu pulak...tapi say sorry awal2 la...takde gambar..huhuhu..

~Wassalam~

Tuesday, April 3, 2012

April Fool !!!

Assalammualaikum wbt

Sekarang dah masuk 3 April 2012 pun..tapi sebenarnya arul nak story tentang 1 April 2012..tapi jangan salah anggap pulak..hehehe..bukan bermaksud arul menyambut "APRIL FOOL" yg tu..tapi sebenarnya..pada tarikh tersebut..merupakan hari ulangtahun kelahiran buah hati pengarang jantung arul..NUR AISYAH INSYIRAH..




01 April 2012, genap umur dy 2 tahun..keletah nya tak pernah arul jemu pun.. Tak dapat nak sambut pape or belikan dy hadiah lagi...huhuhu..

Selamat Ulangtahun Kelahiran yang ke-2 Insyirah..Mama Ain doakan Insyirah dapat jadi seorang anak yang solehah dan berjaya dalam hidup..serta taat pada ibu bapa Insyirah k (^_^)

Sunday, April 1, 2012

Fan Page Celebration Giveaway !!

Assalammualaikum wbt (^_^)

Setelah beberapa hari tak jenguk blog .. tak publish entri baru .. tak blogwalking blog2 kegemaran .. malam ni datang mood yang sedikit rajin sehingga lah terlihat entri best dari JIRAN MACHO arul ni .. lantas arul pun tertarik untuk join sekali .. Hehehe .. rasa dah lama sangat2 tak join contest, segmen or giveaway ni .. Macam JIRAN KREATIF arul ni, dy selalu gak buat segmen/contest .. tapi arul selalu tak berkesempatan nak join .. huhuhu..

Harini, malam ni rajin sikit nak join giveaway dari blogger Otai ni..hadiah pun cun gak..lihat bawah ni !!



Macam mana nak join?? Senang je...

Mula-mula korang ketok 'pintu' dan "LIKE" kat FANPAGE ABG EQBALZACK ni..

Then...korang boleh la tahu segala RULES & REGULATIONS giveaway beliau kat RUMAH BRO EQBALZACK ni je trus.. lagi senang dan harap korang lagi mudah faham..hehehe. (niat nye saje je nak korang lawat sendiri blog bro tu)


Jom kita LIKE fanpage beliau beramai-ramai dan join giveaway beliau biaq meriah !!!

Sahabat Sakura