Pages

Sunday, October 30, 2011

Oww..i am begging u guys/girls

Assalammmualaikum dan selamat petang..
 
Hai..hehehe..harini mood aq dah elok sikit..tapi..sedih sikit..[aiyark,caner tuh??hihihi]
Sumber : Google
Ha korang cer try tengok pic kat atas nih...comel kan all these kittens??Sape sudi bagi aq sekor dua??Please..i am really begging kat korang...huhuhu..aq rindu ar nak ada pets macam zaman aq kanak2 dulu..sape anak2 kucing yang comel macam ni..bagilah kat aq...

Pencuri paling hebat di abad ini

 

Hai korang..herm..aq nak citer ni tapi takot nanti korang kata aq mengaibkan orang lain pulak..tapi aq tadek sebut nama sape2 pun dalam citer aq ni nanti..takpe kan??Aq sakit hati sangat2..huhuhu

Korang tahu tak?Bagi aq lah kan..pencuri yang paling hebat di kalangan pencuri/penyangak diluar sana adalah "seseorang yang telah meminjam sesuatu dari kita,kemudian bermulut manis dengan menabur janji untuk memulangkan semula kepada kita pada sekian2 hari/tarikh/waktu yang dy sendiri telah tetapkan..namun kemudian harinya tidak menepati janji tersebut" 


Bagi aq itulah pencuri paling hebat..bukan aq sahaja mangsanya..tetapi sebelum aq pun dah ada 2,3 orang terkena dengan helah dan janji2 manis dy nih..dy janji 30hb Oct. ni (maknanya harini lah) nak ganti semula apa yang dy telah pinjam dari aq..tapi takpe..aq sabar lagi..aq akan tunggu sampai 12:00 tengah malam ni..menunggu khabar dari dy menyatakan dy dah ganti semula..if tadek gak,memang dy la pencuri tersohor di kalangan wanita..jauhilah orang2 jenis macam ni wahai kawan2..

Tengoklah gambar pencuri tuh..dah mencuri pun masih boleh tersenyum..hampeh betul!!Orang yang mencuri nih.selalunya hidup dy takkan tenang sampai bila2 selagi dy makan duit haram..betul tak??

Aq sentiasa ingat pesan abah aq,  
"Akad dalam pinjam-meminjam ni,kalau dah namanya meminjam..maka balasnye adalah memulangkan..jadi jika kita telah meminjam sesuatu dari seseorang..kita wajib pulangkan semula."

p/s: abah aq kata,masa aq kecik kwn dy ada pinjam gergaji dari dy..tapi sampai sekarang masih belum pulangkan..huhuhu..moral of da story >org yang bagi pinjam selalunya akan lebih ingat dari orang yang meminjam  =)

Senyum tak perlu kata apa2

Assalammualaikum dan selamat petang..

So,caner hujung minggu korang??Takkan tadek g mana2 kot..kan dah gaji memasing..hehehe..Aq??Aq ni ha je lah mengadap lappy tercintun..blog dikasihi..tadek g mana2 pun..nak wat caner kan..

"senyum merupakan sedekah yang paling mudah"

U're so cute~

Ehehehe malulah~

Macam ni lah aq..ada masalah pun..tetap berusaha untuk tersenyum jugak..janganlah kita fikir..orang yang sentiasa tersenyum..happy-go-lucky tu tak pernah ada masalah..percayalah..hidup ni tak pernah terlepas dari masalah..setiap orang ada masalah tersendiri..yang membezakan cuma seseorang itu tangani dan hadapi masalah tersebut..senyumlah walaupun banyak masalah..huhuhuhu 

p/s:aq still dalam mood stress..senyummmmmmmmmmmmmm~

.B.R.A.I.N.


Assalammualaikum dan selamat malam..

Huarghhhh!Orang lain sudah diulit mimpi..cewah!Aq sejak semalam pulak tak habis2 brainstorming diri sendiri..pe aq nak 'hapdet' kat blog aq nih..Sori ar geng yang rajin jadi follower aq..beberapa harini aq stress..takleh nak berfikir dengan waras dan membuat kan aq ilang idea tuk post pape entri..

Macam yang korang tengok tajuk entri aq tuh..entah lah..de kaitan ke tidak dengan isi entri nye..lau tadek harap diampuni ye pak..buk..hehehee..

"Ramai orang ada blog..tapi tak ramai orang ada idea untuk menulis blog mereka"


Ahahahha..aq tertarik pada gambar nih masa Google tadik..so saje je la tepek kat sini..tapi yang sebenar2nya..gambar ni yang sesuai yang gambarkan B.R.A.I.N aq sekarang nih..


"Ramai orang ada blog,tapi tak ramai dari kalangan blogger yang sentiasa ada idea...dan tak ramai juga antara mereka tahu promosikan blog sendiri"

p/s : contoh nye macam aq la...hu3..adios gudnite olls!

Friday, October 28, 2011