Pages

Tuesday, October 18, 2011

Kakak mengandung..Adik pun mengandung sama ke..[part 1]

Assalammualaikum dan selamat pagi..

Hhehhehehehe..entri ni patut malam tadi lagi aq post,tapi disebabkan penat memandu (jem punya pasal yang tak tahu apa puncanya) dan sudah kekenyangan makan..jadi tergendala la sudah..

Hihihihihi...aq rasa entri aq tu tak pelik..well,korang boleh tengok entri aq lebih kurang macam abg blogger pemberi motivasi (ABG BEN ASHAARI)..tapi harap korang dan abg Ben tak salah faham lah yer..aq tak meniru taw..sungguh ni memang tak tiru coz ni betul2 terjadi..hehehehe..

Macam ni al-kisahnye...aq ni dulu lepas habis je belajar,aq menumpang tinggal dengan along aq kat shah alam..sempat la keje jap kat PETRONAS SEC.6 tu..selamat 4 bulan..then rezeki aq di BIG APPLE INTERASIA SDN.BHD di Mahkota Cheras pulak..1)memang berniat nak tukar kerja yang lebih baik...2)nak temankan kakak aq yang sedang sarat mengandung sambil2 bantu dy apa yang patut..

Nak dijadikan cerita la...aq pun tak perasan sangat perkara nih..tapi sepanjang aq duduk di sini bersama dy..ada lar dalam 4bulan gak aq duduk dengan kakak aq yang mengandung nih..aq rasa macam aq pun dah terkena tempias nafsu "mengidam" orang mengandung nih..dah 2,3 orang kawan aq cakap kat aq..rasa "teringin" nk makan aq tu mengalahkan macam orang mengandung..kemudian dari sehari ke sehari..kakak aq yang mengandung ni pulak bagitaw kat aq sendiri..huhuhu..dy kata aq pun mengidam macam dy..nak makan macam2..hehehehe...

Sebenarnya bila aq rewind punya flashback punya fikir semula..betul ah..aq rasa dah macam orang mengidam..huhuhu..aq pun turut sama terikut kakak aq yang pregnant nih..dy takde selera nak makan nasi..aq pun sama..tak rasa pun nak makan nasi..asik nak makan benda yang ngarut2 je..apa yang aq masih ingat..baru2 ni aq dan kakak aq teringin nak makan Big Apple Donuts..jadi kami pun order la pada abg ipar aq tuh..dy pun beli la....
Ni je yang dapat...tapi aq dapat makan sebiji je..selebihnye kakak aq..hebat tak dy??
Ha kemudian semalam...masa lunch hour...aq pergi pantry office,nak buat air..aq cuma terbau ayam goreng je..terus tiba2 aq teringat 1 nasi ni kat kedai hakim kat Shah Alam belakang Unisel tuh..huhuhu..Jauh taw dari Mahkota nk ke Shah Alam tu..tak lama lepas kakak aq balik keje...aq solat..terus siap2 gerak nk pergi Shah Alam,cari makanan tuh..ehem3..memandangkan suami dan anak kakak aq blum balik lagi..maka kakak aq pun follow sekali lah..katanya teringin nak makan ABC kat Sec.2 tu pulak dah..aq pun bawak ah..

Ha lebih kurang gini la rupanya..yang betul2 aq beli tak sempat nk snap.
Ha macam tu la 'ghupenye' nasi yang wat aq teringin sangat tuh..hehehe...ni sumbangan dari Google je..yang betul2 aq beli semalam..tak sempat snap..sampai2 umh je aq trus balun..pergh,lapar gler bhai..hik3...sedap hingga menjilat jari..liciiinnnnnnn!

Ha yang ni la ABC yang menjadi igauan kakak aq tuh..menyelerakan kan??
Tu baru sikit..tapi semalam aq dah terlepas bagitaw kakak aq ader macam2 lagi yang aq nak makan..hehehehe..nanti aq sambung di entri yang berikutnye..now nak mandi siap2 pergi kerja sudah..aish..misi belum selesai lagi nih..

p/s: aq puas bila aq dapat tunaikan apa yang kakak aq nak...selagi aq mampu,aq akan buat apa saje tuk kakak aq dan ank dy..

2 comments:

  1. aaaahh donut .. big apple. best2..

    ReplyDelete
  2. adik yg bgus ne.. mkn je selagi ade nikmat utk mkn.. :D

    ReplyDelete

Sahabat Sakura