Pages

Friday, October 21, 2011

Kakak mengandung..Adik pun mengandung sama ke..[part 2]

Assalammualaikum dan selamat malam..

Emm..baru aq perasan 'sumting'..dah jadi kebiasaan aq mulakan entri setiap blog aq dengan ucap salam dulu..hehehe..Jadi para pembaca..jangan lupa plak menjawab salam ye..WAJIB taw!
Hikhikhik..ni sambungan dari entri sebelum nih...PART 1~
Sumber : Google
Haaaa!!Sape antara korang yang pernah makan sate kat kedai Wak Haji Samuri nih???Well,aq nak bagitaw korang sumer..ni lah pertama kali aq makan sate Wak Haji ni taw...Dulu masa duduk Shah Alam, ada cawangan WH ni kat area situ je..tapi aq selalu lalu je..tak pernah terlintas nak singgah makan pun..Pe tidak nye..hari2 aq tengok penuh je..aq ni jenis tak suke nak pergi kedai yang terlalu 'crowded' nih..sesak nafas aq..

Tapi semalam,tanpa diduga..tanpa sebarang perancangan..abg2 ipar aq bawa aq dan isteri(kakak aq la) serta anaknye pergi sini la...huhuhuhu padahal masa tu aq dan kakak aq nak kuar pergi klinik..dapatkan MC untuk semalam yang aq tak datang keje kerana menjaga ank mereka..hehehehe..lepas setel kat klinik..kami pun terus menuju ke KAJANG..mencari kedai WH tu la..

Sebenarnye..heheehehe...aq dah lama mengidam nak makan sate..sejak ramadhan yang lalu lagi(lma x?lma x?lma x aq mengidam??whoahahahaha)..hehehee sebab tu lah tajuk entri aq gitu..lau korang nak taw..masa ramadhan lalu lagi ar macam2 aq nak makan..tapi mujur aq mengidam bukan kerana aq mengandung kot..yela,bila hajat tak tercapai..aq masih boleh bersabar sampai lah aq dapat makan pe yang aq nak tuh..

Yeeehuuu!So pada malam semalam kami pun order la sate ayam dan sate daging..sahaja..feveret aq mestilah sate ayam kan..ank buah aq yang baru nk elok dari demam campak pun..kami men redah je bagi dy makan sate ayam gak...ades...Alhamdulillah harini dy still nampak ok..sihat..cerdas..dan ceria lagi seperti selalu..hihihihi..

Sumber : Google
Ha! Hehehe masih sumber gambar dari Google..semalam dah nampak sate sebanyak ni depan mata...mana tahan beb!!Aq pun sambar terus ar sate depan mata...jadinya tak sempat nk snap pape gambar ori dah..whoahahahhahahaha~sedap woo..tapi gemok2 dan sumer isi ayam je..aq tak bape gemar sangat..aq tetiba teringat gerai sate kat KEMAYAN..dekat2 dengan felda tempat tinggal aq tuh..sate pakcik tu sedap..walaupun tak segemok sate WH ni..tapi lagi lazat dari WH taw!tak tipu punyer!!20 cucuk pun aq ley telan lagi..yang ni..aq mampu makan 10 cucuk je malam semalam..

Hehehe..cukup lah story tentang sate je malam nih..hehehe..nanti aq sambung "PART 3" nye lak..penangan "MENGIDAM"..


p/s : sate ni dah memang jadi feveret aq dari kecik pun..abah aq pujuk aq pun dengan belikan sate sampai 20-30 cucuk..separuh je dah utk aq sorang je..kih3!!!

No comments:

Post a Comment

Sahabat Sakura