Pages

Wednesday, March 26, 2014

#49 Wordless Wednesday - Just Don't Give Up





Damailah Kamu Di Sana #MH370

Assalammualaikum


"Kepada DIA kita datang, dan kepada DIA jualah kita kembali"



Takziah diucapkan kepada ahli keluarga penumpang & krew kabin #MH370




Teruskan berdoa sehingga bangkai pesawat ditemui. Jangan kita cepat berputus asa. Segala kemungkinan pasti ada bila Allah swt menyebut "Kun Faya Kun". Allah swt Maha Mengetahui segalanya dan Berkuasa atas segalanya juga.


Thursday, March 13, 2014

Semak Status Terkini Indeks Pencemaran Udara (IPU) di Malaysia

Assalammualaikum

 


 

Jerebu yang melanda negara kita sekarang semakin teruk. Apa yang aku perasan, tahap penglihatan di beberapa negeri mula menunjukkan tahap membimbangkan. Tengahari tadi aku dengar/tengok berita tentang IPU yg dicatatkan harini, buat aku agak risau jugakla terutama sekali anak2 yang berada kat rumah aku ni.



Sebelum ni aku memang tak ambil pusing sangat tentang IPU negara, tapi semakin hari aku rasa macam tahap penglihatan kat Cheras ni macam semakin kabur. Suhu yang dirasakan dari celik bangun pagi hinggalah nak lelap tido malam, sangat2 la terasa. Bayangkan baju yang elok terlipat di rak baju, bila pakai pun masih terasa bahang panasnya siang. Baju tu terasa macam baru je lepas digosok seterika.

Bermula dari 2:30pm aku check IPU Cheras dah cecah 123 (tidak sihat). Aku godek sana sini, buat kerja itu ini sekejap. Dalam tempoh yang singkat tu saje, lebih kurang jam 4:30pm aku refresh IPU Cheras .. dah capai 170 (tahap bahaya). Korang boleh semak status IPU kat tempat korang kat SINI.


Bacaan IPU terkini yang aku dapat dari laman web Jabatan Alam Sekitar :

Pelabuhan Klang 218
Banting, Selangor 172
Cheras, Kuala Lumpur 170
Nilai, Negeri Sembilan 165
Putrajaya, WPKL 151
Batu Muda, WPKL 141
Petaling Jaya, Selangor 140
Shah Alam, Selangor 139


Aku harap kerajaan dapat menyambung semula proses pembenihan awan dengan segera, sekaligus tetap berdoa semoga pesawat MH370 dijumpai segera. Sama-sama kita doakan usaha pencarian MH370 berjalan dengan lancar. Hanya Allah swt Yang Maha Mengetahui segala apa yg tersembunyi di Bumi ini.

  





Psst! Semua gambar dalam entri ni adalah sumber dari Google. Harap maklum.





Thursday, March 6, 2014

Siapa Shukri Yahaya?

Assalammualaikum ...
 


 Eh salah gambar pulak .. hahahahaha~



13 JUNE 1988

---------------------------------------------------------------------------------------------------------





Gambar atas tu Jericho Rosales, gambar bawah tu baru la Shukri Yahaya. Yeeeee, aku tahu dah ramai yang jatuh cinta, pengsan, pitam bagai bila tengok mamat ni senyum.. tambahan pulak ada lesung pipit kan..memang sweet dan comel giler.Aku tahu dia ni bukan pelakon baru, bile searching kat google .. baru la aku teringat dia adalah Jericho Rosales Malaysia yang pernah aku dengar dulu. Tengok la kedua-dua gambar tu, kan hampir sama. Both of them have dimples (^_^)


Dok godek2 sana sini baru nak jumpe FB dia .. hahahahaha giler ketinggalan aku nih .. aku takdelah giler sangat kat pelakon ni .. tapi lama2 duk layan drama Jika Itu Takdirku, melting gak la tengok dia senyum siap pakej lesung pipit dia tu .. huhuhu .. Tak banyak pun info pasal dia yang dijumpai, but agak terkejut dia just mude setahun je dari aku. Layan ar gambar2 sweet dia ye, aku google je. Hihihihi..




 



 Korang yang hard fan sangat kat Shukri ni boleh lah Like FB dia serta Follow Twitter dia ye.

 







21 Lessons You Can Learn From Cats in Boxes

Assalammualaikum wbt ...

Actually really dont know how to start blogging again. Too many idea but less time i have to write & publish. Poor me! Plus .... another problem arose suddenly. Demmm u! So yesterday, i found this, i looked .. and i smile (^_^) . Thank you Allah, u always with me. This cute chubby cats really help to release my stress in what habit they're.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

21. Bigger is Better
 21 Lessons You Can Learn From Cats In Boxes


20. But size doesn't always matter
21 Lessons You Can Learn From Cats In Boxes 


19. Life is Short; Make bold Choices
21 Lessons You Can Learn From Cats In Boxes


 18.Nothing Easy is Worth Having
21 Lessons You Can Learn From Cats In Boxes


17. Everything is Better with Friends
21 Lessons You Can Learn From Cats In Boxes


16.If at first, u don't Succeed
21 Lessons You Can Learn From Cats In Boxes


15.Try, try and try again
21 Lessons You Can Learn From Cats In Boxes


14.Practice Makes Perfect
21 Lessons You Can Learn From Cats In Boxes


13.Develop problem-solving skills


12.Your family loves you, even sometimes they don't show it
21 Lessons You Can Learn From Cats In Boxes


11.Keep your friend close
21 Lessons You Can Learn From Cats In Boxes


10....but your enemies closer
21 Lessons You Can Learn From Cats In Boxes


9.One is Original; Two is a Trend
21 Lessons You Can Learn From Cats In Boxes


8.Always Keep Your Cool
21 Lessons You Can Learn From Cats In Boxes


7.Don't get Cocky
21 Lessons You Can Learn From Cats In Boxes


6.The man has it in for you
21 Lessons You Can Learn From Cats In Boxes


5.Always maintain the element of surprise
21 Lessons You Can Learn From Cats In Boxes


4.A fabulous hat never goes out of style
21 Lessons You Can Learn From Cats In Boxes


3.Do or Do Not; there is no "TRY"
21 Lessons You Can Learn From Cats In Boxes


2.Save money for a rainy day
21 Lessons You Can Learn From Cats In Boxes


1.Your perfect someone is out there
21 Lessons You Can Learn From Cats In Boxes



Sumber : StumbleUpon














Sahabat Sakura