Pages

Thursday, April 18, 2013

Salah Siapa??



ok pagi2 harini memang mood sangat-sangat spoil gara-gara seorang biker nih. grrrrr!!!!


lebih kurang gini la motor orang giler tu


arul dari stesen tasik selatan nak balik mahkota cheras semula. hantar kakak pergi keje, then nak balik rumah siap-siap pergi keje pulak. arul malas nk ikut cannaught sebab stuck giler-giler punyer, so arul straight ikut bulatan kat tesco extra taman midah tu. since dari awal lagi, arul dah rapat ke kiri, stay je lane kiri sebab nak terus masuk susur ke kiri. sedang elok masuk ke kiri, tetiba terdengar hon motor. arul intai la kat side mirror semua. tetiba ada biker merah ni macam tak puashati dengan arul. tah hape yg dibebel dengan segala tangan angkat pn tak tahu la . yang arul nampak, biker ni datang dari arah kanan arul, bike dah siap2 bagi signal kiri. so nk dijadikan cerita, bila dah kena hon, tangan biker tu tak tahu maksudkan apa. arul ingatkan dia nk kata ada pape jd pada kete arul. so arul pun usha la kiri kanan kete, kete dah slow sikit time tu. then biker tu terus laju berada depan kete arul. dalam arul usha kiri kanan kete nak tahu ada pape yg tak kena ke, biker tu tetiba mcm nk berhenti depan arul. giler tak giler nye biker tu! saje cari pasal ke hapa?tahu la arul ni perempuan, suka2 hati pagi2 membuli arul. bila dah gitu, of course la arul pun tekan brek mengejut tapi takdelah sampai berhenti. haish, mujur lah arul bukan jenis suka main hon kete. kalau tak, memang dah bagi hon panjang kat biker giler tu tadi.

persoalan nye --------------------------->
apa masalah biker tu??
arul ada himpit dia ke??
yes,my mistake tak bagi signal .. tapi arul dah make sure, kiri arul memang takde sape2 pun.
dan kalau biker tu jd driver pun, dia mesti sama gak takkan bagi signal.
lelaki lagi selalu begitu .. berlagak atas jalan raya!

well said,
people selalu kata, perempuan ni bawa kereta entah pape ..
tapi jgn kerana seorang perempuan yg salah, the whole women in the world disalahkan.
same goes to men, tak semua lelaki drive dengan berhemah sangat ..
'berhemah' yang korang rasakan tu, korang tak sedar sebenarnya dah membahayakan keselamatan orang lain.

grrrr!! arul masih geram lg dengan biker tu ...........................


No comments:

Post a Comment

Sahabat Sakura