Pages

Wednesday, January 25, 2012

Selamat Hari Lahir Bonda

Assalammualaikum



23 Januari 2012 genaplah usia Bonda ku yang ke 58 tahun...tua dah Bonda ku..tapi arul sentiasa bersyukur kerana Bonda masih dipanjangkan usia biarpun Bonda menghidap pelbagai penyakit.

Kebetulan hari lahir Bonda jatuh sama pada Tahun Baru Cina..maka ramailah anak2 yang pulang ke kampung.Tapi masih tak cukup korum..along dan angah tak pulang ke kampung..masing2 punya hal/masalah tersendiri.Apa pun,rancangan tetap dan wajib diteruskan.

Arul, Kak Teh & Suami, Abg Uda, Abg Chik, Kak Lang & Suami..awal2 kami dah plan nak buatkan Bonda sebiji kek coklat dan Ayam BBQ..Kebetulan suami Kak Teh memang terer buat ayam BBQ ni,so tak jadi masalah dah. Abah ada berpesan pada kami anak beranak dari dulu lagi..tak payah pening-pening,susah-susah belikan Bonda hadiah..bagi je RM..tak perlu banyak mana pun..RM30-RM50 pun dah ok..asalkan Bonda ada duit belanja. Arul pun memang kesuntukan masa cari hadiah,takde idea cari hadiah..so semalam sebelum gerak balik Cheras, Arul salam tangan Bonda dan Ayahanda sambil hulur la mana yang Arul termampu..kebetulan jugak,sebelum balik cuti..bos buat makan2 dan dapat la angpau sorang sikit kan..ada la rezeki lebih sikit buat parents.Alhamdulillah..

Hehehe entri kalini takde pic..coz Arul still dalam mood yang tak berapa stabil..Arul masih mencari semangat yang hilang itu..ia tak tercicir..tetapi dah HILANG..



p/s : biar apa pun yang melanda, KELUARGA tetap KEUTAMAAN arul..biar cner pn arul bersedih,arul taknak family taw akan kesusahan arul..

4 comments:

  1. semoga panjang umur dan dimurahkan reeki kamu sekeluarga :D

    ReplyDelete
  2. selamat hari lahir bonda. moga panjang umo, murah rezeki n sihat sejahtera hendaknya,. Nadh doakan bonda dapat anak2 soleh n solehah yang mendoakan bonda sampai bila2. moga bonda diberkati n dirahmati ALLAH juga dilindungi hendaknya. AMin. :)

    ReplyDelete

Sahabat Sakura