Pages

Monday, February 4, 2013

Freedom For Gaza by Kabus Studio


Assalammulaikum wbt ..

Maaf, terlebih dahulu ingin diberitahu ini adalah salah satu lagi cerita basi yg arul terlupa nak share dengan korang semua. Huhuhu banyak benda nak dibuat kan, sampai banyak cerita juga terlupa nak dikongsi.

Al-kisah event terjadi dan telah berlangsung disini .. seperti yg tertera dalam gambar di bawah .. masanya sekian-sekian .. pada 28 Jan 2013, hari Isnin .. Ye public holiday ganti ye pada hari itu .. tapi Ahad petang arul dah rushing balik Cheras semula kerana pagi2 Isnin arul dah kena ada di tempat event tersebut utk membantu apa yg patut. Jom layan gambar sikit.






Ok arul try make it simple and easy about the whole event. Freedom for Gaza. Arul berani kerat kuku utk mengatakan mostly Malaysians know yg negara kita sekarang sedang berusaha menghulurkan bantuan utk rakyat di Gaza dalam bentuk apa jua yg termampu. This event, as we can saw from the picture it was organized by Kabus Studio and collaborated with Wujuders (Paranormal Team). This WPT dgr2 akn terbang ke Dubai dan mana tah lagi utk jalankan program Paranormal dorang. WPT ni akan membuat penggambaran utk menghasilkan DVD paranormal dan dijual sambil kita beramal (itu yg aku fhm la .. da lama sangat kan, jadi aku ingt2 lupa dgn jelas event ni .. maaf ye). Ini baru opening, utk closing nanti pun arul mungkin akn join jugak kot. Tengok lah jika kawan ajk, sbb dia adalah salah sorang Wujuders gak. Mengikut kata ketua Wujuders ni, semua ini ter-ilham setelah beliau melihat segala video di Youtube mengenai kesengsaraan, kesakitan, kehancuran dan segalanya yg sdg berlaku di Gaza tu.


hehehe ini bukti penyertaan arul ye .. takde pape pun .. just sekadar ad-hoc pada event je .. ada yg bertanya, berbayar ke join event ni? fuhh! sumer kena bayar2 ek? well, motif utama join event2 gini sebab nak sibukkan diri je .. belum terfikir lagi kerana duit. lagipun boleh bergaul dengan pelbagai jenis orang .. masa event ni berlangsung, turut dijemput beberapa orang artis dan juga wakil media. siapa yg datang? jap eh, jap lagi arul tepek muka artis tu kat bawah sekali .. tak fofular sangat, tapi pernah up kerana kontroversi .. tak kesah la kan, btw dia yg dtg tegur arul dulu .. hahahahahaha (bangga sesaat), tegur sebab nak tanya tentatif program je .. dah arul kan salah sorang ad-hoc event tu gak.




tadaaa! ha disini lah event tersebut berlangsung .. The Alhambra .. and the menu sangat2 awesome k .. tak sempat nk snap dah, terus ngap je .. tapi arul dan kwn arul kira orang terakhir gak la yg p makan sebab kami volunteer diri utk jagakan jap barang2 penting tetamu yg datang. so bila dah jadi orang hampir akhir makan, org pn dah tak ramai, balun ar banyak2 makanan yg sedap itu .. hehehhe

ok last but not least, seperti yg arul janjikan. ada beberapa artis yg dijemput hadir tapi hanya 2-3 orang je yg datang .. dan dalam kalangan mereka tu .. 2 nama je yg arul kenal .. Melia Amelia (sori kalau slh eja) dan Gambit. Tapi Gambit tak hadir kerana? Arul pun tak tahu .. hihihihi


Untuk selingan jap semasa arul sedang menjalankan tugas .. ada sorang kanak-kanak ni sibuk dengan patung lembu joget dia .. hehehehe .. well, she's a gegurl .. so her mother try to pujuk dat girl utk duduk diam dari keluar masuk ballroom adalah dgn bagi bedak compact & lipstick. so dat girl telah me-make-up kan lembu dia sendiri .. hahaha so cute!


Overall, event ni memang sangat bermakna .. team organizer pun sangat2 friendly .. even baru 1st time dorang jumpa arul dan arul kenal dorang .. kami dah boleh bergurau dan bergelak sakan macam dah lama kenal .. just harap, dorang tak lupakan arul ar pasni .. hihihihi .. terima kasih pada kalian kerana memberi peluang utk arul join event ni ..


Hehehe saje je nk tepek gak gambar gadis yg tak berapa nak ayu time event aritu .. actually, katanya dapat baju .. tp entah, last minute kena mai pakai baju kurung plak .. huhuhu pertama kali turun KL pakai baju kurung dan kasut tumit tinggi hokey! tapi takpe, i'm steady! lalalala~ nampak tak muka? hehehe memey saje letak pic ni .. jauh je .. but i think the frame was nice than looking on me .. dah kurus lagi kan? hohohohoho~



2 comments:

  1. begus jugak ade event macam ni, sokongan untuk gaza tidak pernah luntur! takbir!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah .. usaha itu msh berterusan di kalangn kita2 ni ..

      Delete

Sahabat Sakura