Pages

Thursday, February 7, 2013

07 Feb 2013 - Khamis

Assalammualaikum wbt ..

Harini genap sudah umur menginjak masuk 26 tahun. Ye sudah 26 tahun, tp masih solo (forever alone) dan single (bujang belum berkahwin la ye).. hehehe ayat poyo saje .. takpe, arul sentiasa sematkan di hati .. JODOH itu kan rahsia Allah swt .. perancangan DIA adalah yg terbaik utk arul, jadi sabar je la kan?

Memang soalan fofular di kalangan gadis2 seperti arul ni,

"Bila nak langsung?"

"Bila nak bertunang?"

"Bila nak akhiri zaman bujang?"

Hahahaha .. jangan didesak gadis2 seperti arul ni tentang perkahwinan. Perkahwinan tu bukan sesuatu yg boleh kita kategorikan sebagai "Try & Error". Bila kita dah benar2 pasti dan yakin utk pikul setiap beban, tanggungjawab .. then, let's proceed!

Oppsss! terkeluar topik lak. hahahaha, tak mo cakap tentang marriage la .. still single but not available .. lalala .. Apa yg arul nak story harini tentang harini adalah .. 7hb Feb. dah takde apa yg best pun .. selain - Alhamdulillah, celik mata .. Allah swt masih pnjgkan usia arul ni .. dan seperti tahun2 sebelum ni, secara automatiknye arul telah terlelap awal dari biasa. Ha ha ha ha! takde tunggu langsung pun sape2 yg nk jd 1st wisher ke hapa .. sebab tahu, family pun takkan nye nak wish awl2 .. especially ABAH, dulu2 selepas seminggu baru wish. sodey taw! tp this year, pagi2 tadi after subuh dia dah wish .. hehehe thank you ABAH!

Inilah rutin dan perbezaan bila dah sorang2 dan habis study. Takde sape nk raikan lagi dah hari best kita, ye dak? he he he, takde hal .. last year memory 7hb pun lum luput dari ingatan lagi .. so BE STRONG GIRL! Dulu time study, kawan2 rajin la celebrate dan buat surprise segala. Now, just sambut lumpsum dengan 2 orang BFF arul tu .. sorang in May, sorang lagi in August. Tempat kegemaran kami adalah SECRET RECIPE ..


Now, since join 1 group kat FB ni ats cadangan my BFF .. alhamdulillah, selain bertambah kawan .. sedih arul pun takde la terlayan sangat .. walau hati masih bermuram durja .. even masa join gathering bulan lepas pun, arul masih termenung bila bersendirian. Apa pun, thanks to those in that group yg wish .. especially pd Geng arul yg sengal sangat g wat pengisytiharan lak ttg birthday arul ni .. hehehe .. tunggu weh, ko belanja aku kek Secret Recipe gak kat Sg. Long tu je ha ..

Last but not least, let's wish pd diri sendiri pulak kalini .....


Selamat Hari Lahir
Semoga Dipanjangkan Usia utk terus Mentaati Yang Maha Esa, utk terus Berbakti pada Ayahanda & Bonda
Semoga Dimurahkan Rezeki yg mengalir seperti air di sungai [ayat kwn yg wish kt group, hehehe]
Semoga Terus Ditabahkan Hati
Semoga Ditingkatkan Keimanan dan Kesabaran
Semoga Ketenangan Hati diperolehi
dan
Semoga Kebahagiaan dicari, Dikurniakan Illahi



No comments:

Post a Comment

Sahabat Sakura