Pages

Friday, December 9, 2011

Dah terhantok baru nak terngadah

Assalammualaikum
Apa khabar lah korang yang sudi jadi follower arul ni eh?Maaflah pada sesapa yang sudi follow arul dan sudi baca entri2 arul selama nih..lately arul jadi sibuk sangat..sebab?boleh tengok SINI ..bila dah sibuk,badan jadi penat sangat..otak pun sama..so tak dapat nak berfikir terus untuk 'hapdet' entri..maaf sangat2 taw..arul just mampu blogwalking je hari2..sama ada terjah blog orang ataupun arul just intai dari google reader je (bg blog yang arul follow ar)..

Mula-mula arul nak mintak kawan2 tolong KLIK sini..KLIK sini..KLIK sini..klik laju2 taw...sharing is caring..tolong-menolong kan amalan mulia..maceh kawan-kawan~

Ok,harini arul just nak berkongsi sikit dengan korang mengenai masalah budak2 tak cukup umur,budak2 yang kurang kasih sayang dan boleh juga dikatakan Jr.Kaki Buli Siber..Semalam arul terbaca 1 entri di 1 blog yang arul follow..mengenai someone or something yang kena maki kaw2! nye..korang boleh tengok blog tersebut di SINI ..maaflah arul lambat berkongsi dengan korang..byk dah comment kena delete..arul saje nak tengok perkembangan otak masing2 yang comment,yang melihat,yang mendengar..

Lagi korang boleh baca pandangan dari pakcik kedua mangsa dunia siber ni..KLIK sini pulak..adoi..kerana kebodohan masing2..Alhamdulillah,akhirnya tindakan telah pun dibuat oleh ahli keluarga mangsa..korang boleh baca kat SINI..dalam banyak2 comment kat situ,ada terselit luahan seorang ibu yang penat lelah penuh kesabaran mengandungkan anak selama 9bln tu..namun sewenang-wenang dicaci maki dikutuk hina oleh makhluk2 "terlebih cerdik pandai"..



Namun, dah jadi lumrah hidup manusia kot.."Dah terhantok baru nak terngadah"..setelah pakcik ke-3 si mangsa, keluarga si mangsa dan si mangsa buat laporan polis..barulah mereka2 terhegeh-hegeh delete komen2 yang berunsur ugutan kejam tersebut..malah turut ada yang meminta maaf tapi seperti tak ikhlas mana pun..buat cukup syarat je (pada pembacaan aku lah)..arul taknak printscreen2 nih..korang boleh baca je kat komen2 dalam blog pakcik ke-3 si mangsa tu..ish..sian giler kat budak tu..apa la dosa dy pada mereka2 yang sangat "berbudi bahasa" dalam memberi komen2 yang "bernas" tu..

Kawan-kawan, apa lah faedah nya duk caci maki orang tu..tu baru 1 artis kena benci..korang dah melenting bagai..tapi bila agama sendiri kena kutuk,kena hina..takde pulak korang nak melenting macam tu kan??Lagi 1, yang korang duk giler sangat fanatik sangat pada artis2 ni kenapa?Dorang ada bagi korang royalti ke,ada bagi duit kat korang?Tak salah untuk minat,tapi biarlah berpada..

Ok lah...arul rasa setakat ni je celoteh arul..arul harap takde sape2 lak yang akan marah arul kerana entri 'sampah' nih..arul cuma nasihat tapi kalau cara arul pun dikira salah..arul minta maaf sangat2 jutaan maaf..



YANG BAIK ITU DATANG DARI ALLAH
YANG BURUK ITU SUDAH TENTULAH DATANGNYA DARI DIRI SENDIRI..


No comments:

Post a Comment

Sahabat Sakura