Pages

Sunday, December 4, 2011

Kempunan di hati (sambungan)

Assalammualaikum..

Herm...apa korang buat eh di hujung2 minggu macam ni??Arul sangat2 bosan..rasa semalam nak je drive balik kampung lau ikut kan hati ni sangat..tapi tercongok gak kat umah ni sorang2..harini tunggu punya tunggu bangla mesin rumput..sampai dah petang..tak nampak gak batang hidung..adoi..rumput dah panjang giler nih..serabot mata arul tengok..sekarang ni sedang hujan lebat..apa lagi mau buat??Tak boleh gi mana-mana baik arul blogging kan..

Okeh,entri petang ni arul nak continue dari entri sebelum ni..KLIK SINI..Ada la beberapa gadget/barang/kemahuan@keperluan yang arul nak cari kat PC Fair..harini pun hari terakhir PC Fair tu kan..tapi tak pe lah..arul takmo ingat..huhuhu..tunggu PC Fair akan datang pulak.Antara barang yang arul nak cari adalah...

Ni external hard disk yang arul ada sekarang..baru 250MB je...arul nak UP kan lagi...hehehehe..biasalah..zaman2 study dulu banyak collection korean movie..korean gameshow dapat dari kawan...sekarang sayang nak buang semua tu..bila ingat korea,pasti akan ingat dy..

Hehehehe..benda simple ni pun arul kecoh2 nak carikan??Ah lantak...hihihihi..benda ni arul nak burn movies2 yang ada dalam EHD arul sekarang tu la..then nanti..arul boleh la simpan benda2 lain pulak dalam EHD arul tu..kalau tak pun arul boleh burn software2 yang arul ada kan..antara software yang arul paling sayang adalah..DREAMWEAVER..MySQL..PHOTOSHOP CS4..dan semua software edit gambar yang arul ada ar..


Ada beran kalau mouse korang macam nih??Hahahahhahaha..memang tak lah!!Arul pun geli nak pegang taw..hehehehe Arul bukan nak cari TIKUS ye..tapi arul nak cari TETIKUS a.k.a. MOUSE...rasanya dah lama giler arul guna lappy ni tanpa mouse..ish3..sian lappy ni tadek teman..

Ha,ini lah yang arul cari2..dan tunggu2..bila lah nak dapat..kalini arul nak pakai tetikus tanpa wayar pulak..memandangkan lappy arul ni ada 3 usb hub je(hik3..sma je mcm lappy korang kan)..1 USB hub tu dah tetap untuk broadband je..1 lagi untuk cooler...1 lg plak??Ha yang tu mestilah reserve tuk pendrive/EHD..tengok!kan dah takde ruang buat cucuk tetikus..so tetikus tanpa wayar ni je lah penyelesaian buat arul..hehehe.lagipun habit edit gambar arul dah kembali..bagi arul lagi senang nak edit2 gambar bila ada mouse ni dari guna hujung jari je kat touchpad lappy nih...boleh krem jari dibuatnya..arul saje letak pic tu sebab arul suka BIRU..

Arul rasa tu je kot yang arul nak cari buat masa nih..pendrive dah ada banyak..tapi sekarang ni jarang guna macam time study dulu..so tak perlulah membazir tambah koleksi kan?

Korang pulak,kalau g PC Fair..apa je yang korang cari???





No comments:

Post a Comment

Sahabat Sakura