Pages

Sunday, January 27, 2013

Journey To The West


Assalammualaikum wbt ..

Journey To The West [Chinese Movie]


Siapa pernah tengok cerita ni? Ni adalah salah satu rancangan kegemaran aku masa kecik2 dulu .. seingat aku, setiap hari pasti akan ditayangkan di TV8 jam 8.30pm-9.30pm .. layan beb cerita ni dengan abah aku .. sekarang ni pun, ada jugak ulangan cerita ni .. tapi yang tak best nye, watak utama tu dah diganti dengan pelakon lain .. masa zaman sekolah, cerita ni dibintangi oleh pelakon2 kat dalam gambar tu ha .. si monyet Sun Wu-Kong tu hensem giler bhai .. hahahaha .. dalam rupa dia menjadi seorang manusia mahupun seekor monyet, dia tetap nampak kacak dan bergaya .. tapi tu lah, bila dah buat versi baru .. pelakon baru .. dah ilang sket feel pd cerita ni .. sbb nye tak berapa nk kacak dan lakonannya pun macam kureng menarik je (bagi aku ler .. hihihihi)


Hehehe, mesti pelik kan apasal la aku tetiba buat entri pasal cerita cina lak hari nih .. actually sedang melihat jalan-jalan di Nuffnang Yg Kacak Segak Bergaya tu, kot2 ada dapat campaigns baru macam blogger2 yg lain .. huhuhu tapi nampaknya ambo tadok rezeki laie deh .. takdok sapo sudi dan rajin nak klik menderma kat ambo nih .. huhuhu [pehal tah tetiba aku cakap loghat gini]. Ok aku teruskan je la, dari mana dapat idea tetiba nk story 1 of my favourite tv program. Di Nuffnang la, kan tadi dah sebut nama en.Nuffnang tu .. hehehe ..



Jangan risau, aku pun tak faham apa yg tertulis kat poster cerita kat atas ni .. hehehehe .. Nuffnang mcm biasa ada buat Premiere Screening Movie .. tapi entri ni aku buat bukan utk dptkan tiket free tapi saje2 je .. tapi dah lama tak dapat tiket free gak sebenarnya .. huhuhu .. sejak single kan, mana ada nk tgok movie sorang2 .. cheh!!

Ini sinopsis cerita ni, maaf ye aku malas nk translate kan .. hihihihi

Sinopsis:
Based on one of the Four Great Classical Novels of Chinese literature of the same name, Stephen Chow's "Journey To The West" is a contemporary remake of the misadventures of a Buddhist monk as he makes a pilgrimage from China to India. The monk travelled to the "Western Regions" during the Tang Dynasty, to obtain sacred texts (sutras). The bodhisattva AvalokiteSvara (Guanyin), on instruction from the Buddha, gives this task to the monk adn his three protectors in the form of disciples - namely Sun Wukong, Zhu Bajie and Sha Wujing - together with a dragon prince who acts as Xuanzang's steed, a white horse. These four characters have agreed to help Xuanzang as atonement for their past sins.



Tapi teringin gak tengok .. dah lama tak layan movie .. tapi siapa sudi nak jadi partner crime movie aku ek?
Dah lama tak dapat tiket free dari Nuffnang or ChurpChurp. huhuhu ...

2 movie ni je yang aku pergi secara percuma, dapat tengok awal ar kan dari tayangan sebenar ..

ParaNorman

Resident Evil : Retribution (3D)


6 comments:

  1. cter ni bestttt...suke tgk dulu mse masih sekolah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe taw x pa .. sma la dgn kte ..

      Delete
  2. Replies
    1. @luqman, best kan? hari2 kot ikuti episod citer ni .. tp y bru .. da kureng sket la ..

      Delete
  3. cerita ni best giler. siap ade komik dia dulu masa saya kecik2, tapi dah hilang dah komik dia. best giler!

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ad komik ke citer ni?
      x tahu la plak ..

      Delete

Sahabat Sakura