Pages

Sunday, January 6, 2013

Baby Pau


Assalammualaikum wbt

"Baby Pau" .. ha jgn salah faham .. hahaha ini bukan nak cakap tentang kuih pau ye .. ni aku gelarkan je .. sebab ........ 'pakwe' ni memang sangat2 lah comel dan chubby .. geram taw .. mujur tak kena cubit2 je pipi 'pakwe' tu .. geram .. geram .. geram .. Pagi tadi aku p pasar pagi kat Simpang Pelangai dengan Ayahanda .. cadang nak cari kemeja baru .. tapi entah, tetiba rasa berat hati nak menghulur plak .. ngeh3 ...  jadi jalan2 aje lah .. dah jalan2, aku dan Ayahanda duduk la minum2 jap .. di situ la terjumpa Baby Pau ni ha ..



Ha tengok 'pakwe' kat atas ni? Tak ke buat geram je tengok kan? Hahahahaha .. FYI, sebelah tu kakak 'pakwe'  ni .. guess what? si kakak tu kata berat 'pakwe' ni 12.5kg hokeyyyy! homaigaddd, homaigadd .. giler berat ..umur dia baru setahun .. tapi mungkin kerana faktor badan yg chubby tu, 'pakwe' ni masih belum mampu berjalan seperti kanak-kanak seusia dia .. oh lupa plak nak kenalkan .. nama 'pakwe' ni Mohd Asyraf .. so cute he is !!

Yang paling aku rasa tak boleh nak blah .. si kakak ni sangat talkative hokeyy .. siap tanya aku ni masih belajar lagi ke .. dah kahwin ke belum .. dah ada anak ke belum .. bla,bla,bla ... Nak gelak dulu boleh tak? Wahahahahahahahahha (amik kau, melampau dah gelaknya) .. aku jwb soalan2 si kakak tu .. aku kata aku dah habis belajar .. dah kerja dah pun .. then dia tanya umur aku berapa .. aku pulak tak mahu straight forward menjawab .. aku soal dia semula, suruh dia teka berapa umur aku .. memandangkan dia bajet aku masih belajar .. u know what she guessed??? i'm 18 years old hokeyy gents & ladies!! silalah percaya .. ngeh3 .. kembang se-taman 15saat jap tadi .. serious??? ok tipu je, tak kembang mana pun .. standard la tu .. budak2 kan .. tapi ada gak part yang aku macam nak hangin gak dengan si kakak ni .. bila aku kata aku takde 'boipren' still single .. dia boleh sesedap mulut je juih2 suruh p ngorat mamat2 meja sebelah ..hish, idok ler teman ..



ngeee .. more close to this little cute baby boy .. sangat geram .. boleh didekati .. tapi kena ada kakak dia kat sebelah la .. mengikut anggaran aku dan Ayahanda, jika dukung budak ni .. 5minit pun rasanya dah lenguh kot tangan .. that's the best memory for this morning ..

ok tu je lah aku nak story di hujung2 minggu gini .. jap lagi aku nak gerak balik Cheras dah dengan kakak aku .. esok masuk keje semula .. so mau rehat sebentar .. hehehe .. terima kasih sudi luangkan masa untuk membaca entri biasa2 ini sahaja (^_^)


8 comments:

  1. klaka betul tajuk, ingat kan makan kuih pau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelakar ke? hehehe tpi comel kan baby tu?

      Delete
  2. siapa baby tu, beratnyer... tapi cute. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. enth .. sy pn x tau ank sape .. cute kan? rsa nk dukung2 je dia .. tp nti dia nanges plak .. gurau2 duk sblh gitu .. ok lah .. tp x blh di dukung ..

      Delete
    2. dokong je, jangan culik pulak :P hahaha

      Delete
    3. mslhnye budk tu y x nk .. ngeh3 .. sat g melalak .. naya je .. hihihihi

      Delete
    4. dia tahu awak nak culik dia, tu dia nangis... haha

      Delete
    5. lau ye pun nk culik utk 5 minit .. x lrt haih nk angkat dy .. ank buah sy y da 3 thn tu pn .. da 13kg, pnt nk dukung lma2 .. hehehe

      Delete

Sahabat Sakura