Pages

Thursday, March 14, 2013

Selamat Pengantin Baru Ema & Husaini

Assalammualaikum wbt ...

Entri ni sepatutnya dah lama di compose dan publish, tapi atas sebab2 tertentu .. ia telah pun tertunda utk sekian lamanya .. entri ini juga seharusnya semalam lagi dah publish, tapi dek kekangan masa .. ia tertunda sekali lagi .. So let's make it short and sweet .. hehehehe ..

Kita layan barang-barang hantaran pengantin dulu ye .. arul tak snap satu-satu, leceh .. hanya certain je arul snap satu-satu. Yang lain tu, sekali harung je .. hehehe .. maaf ye jk kualiti gambar kurang memuaskan .. guna henpom jerrr ..








22 Feb 2013, arul agak mungkin selepas isyak. Kawan arul bernikah di Masjid Felda Sungai Kemahal. Arul tak tahu pun hari dia nikah sebenarnya. Arul balik kg pun malam tu dan sampai lewat, gerak lepas balik keje kan. So gambar yg ada ni, arul 'curi' dia album dia. Harap dia tak marah.


Sangat gojes!!! Suka sangat2 tengok dia dalam busana nikah dia nih .. tapi sayang, arul takde di tempat kejadian..huhuhu .. Ok next, jom tengok pelamin dia plak. 23 Feb 2013, Ema dan Husaini bersanding di kediaman pengantin perempuan di Felda Sungai Kemahal.





Cantik kan?? arul dan pengapit pengantin (bkl pengantin juga hjg tahun ni), sangat suka kot tengok pelamin ni. Rasa sangat2 cantik, yg best adalah .. nampak Grand tp sbnrnya low cost .. itu yg Mak Andam tu kata .. biar nampak mcm High Cost tapi sebenarnya Low Cost. Nak recommend Mak Andam tu, arul tak pulak nak ambil details dia .. sori kak. Hehehe, selingan .............. model pelamin.



Yang sebelah arul ni, kawan-kawan jugak .. dari tadika hingga la sekolah rendah bersama-sama g sekolah..berbasikal sama-sama dalam hujan..sama-sama jadi pengawas sekolah kebangsaan dari darjah 3-6..dia lah pengapit pengantin..lagi beberapa bulan turn dia plak. Jom layan gambar-gambar pengantin dan kawan-kawan pulak.









Ema dan Husaini ni memang sangat sempoi dan bersahaja. Kawan-kawan dalam gambar di ats semuanya adalah kawan-kawan since tadika lagi hingga lah sekolah rendah. Masuk sekolah menengah, of course memasing keluar dari Felda dan meneruskan pengajian masing-masing, haluan masing-masing. Hah! arul harus admit yg arul diberi peluang berkawan dengan mereka2 yg sangat gojes tapi arul biasa2 je .. huhuhu .. dan Pengantin serta Pengapit tu sangat tinggi lampai dari arul k. Geram je bila tiap kali bergambar dengan dorang. Please jgn ckp pape pd gambar kedua akhir tu. Hahahahhahaha!!

Last but not least, sebelum balik dari majlis EMA & HUSAINI .. sedikit rakaman kenangan bila berjumpa dengan rakan-rakan lama bila pulang ke kampung hadiri majlis begini ...




Kebetulan sama tema warna plak dengan pengantin, mujur pengapit dah ditetapkan. Huhuhu, cukuplah 2x je arul jadi pengapit. Ish2, pe kes plak arul nampak gemok sangat nih?? Hah, abaikan..diri sendiri rasa pelik tetiba. hahahaha ..



Cincin di jari pengantin dan pengapit .. dialog dari pengantin, "Nurul, cepat2 la join the club. Cari cincin 1 jugak k." .. Ouch!!Speechless terus diri ni .. hihihihi .. tunggu la, Allah swt dah tetapkan bila .. cuma empunya diri je belum tahu masanya .. Empunya diri sedang menanti la ni seseorang menyarungkan cincin di jari ini untuk dijadikan suri dihati selamanya ..cewaahhhh!!

Apa-apa pun, tahniah pada Ema dan Husaini. Majlis sebelah lelaki telah berlangsung pada 10 Mac 2013 (Ahad) di Putrajaya. Dan yg specialnya, pd 11 Mac 2013 (Isnin) adalah hari lahir kawan arul ni lah .. huhuhu mungkin mereka telah buat double sambutan kan? Bestnye begitu .. dkt2 dgn hari lahir sendiri .. hihihihi ..



To Mrs. Siti Fatma & Mr. Husaini,

CONGRATULATIONS!!! Thniah for both of u .. semoga berkekalan hendaknya hingga ke Jannah, semoga bahagia bersama dan semoga cepat dikurniakan zuriat pengerat hubungan .. 


2 comments:

  1. kwn ema ke? aku pon pergi kenduri ema ni. gigih gerak dari JB. ada kemungkinan kita pernah bertembung pada hari kejadian, tp sebab tak kenal, so, tak tegurlah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah .. kwn sekampung spermainan ..
      eh, dlu kan sy prnh tnya ttg dak pmpuan dlm blog awk .. msa tu awk bt entry ttg spe tah kwen ..
      hehehe sbb blum familiar dn dpt cam, mgkin jga ad bertembung .. hehehe .. :)

      Delete

Sahabat Sakura