Tuesday, March 19, 2013

[REVIEW] Movie : Jack and The Giant Slayer


Assalammualaikum wbt ..

Weekend baru-baru ni tak disangka arul boleh plak pergi melayan movie di panggung wayang .. tanpa ada sebarang perancangan . Then disebabkan nak tengok cepat dan berharap worth it to choose that movie to fulfill my leisure time .. i choose this movie!

v
v
v
v
v

IKLAN JAP .. tolong arul klik link di bawah ni ye .. bukan spam .. dan tak melibatkan pape kos pun.

McDonald's Weekday Breakfast Special from only Rm4 - Get One Today!

v
v
v
v
v

Ok, thanks in advance sape2 yg sudi klik tu ye .. jom sambung pengembaraan bersama arul dan Jack .. hehehe ..






Cakap banyak pun tak guna gak .. takut nanti korang kata arul gebang lebih-lebih plak kan .. tapi bila korang p tengok nanti .. tak pulak rasa best mcm yg arul rasa .. hehehe .. Korang baca dulu Sinopsis Jack & The Giant Slayer ni .. then layan lah kejap trailer movie ni ..




Alhamdulillah .. sangat2 alhamdulillah .. this movie really worth it to watch guys! Hahahaha, i'm really2 enjoyed this movie. Even rasa mcm mostly barisan pelakon movie ni macam arul tak pernah tengok, tapi masing2 dah berjaya menjayakan watak masing2 dalam movie ni. Bagi arul, hero (Jack) movie ni takde lah kacak sgt pun. Ngeh3! Kacak lagi Pengawal Diraja tu kot Elmont (Ewan McGregor) .. he's really cool and steady .. By the way, Jack adalah seorang yang gayat ye .. dia takut pada ketinggian .. tapi dek kerana seorang puteri yg ingin diselamatkan .. dia melawan rasa gayatnya itu .. Just watch, what he was imagined to ignore his fear of height .. hehehe .. Ok la, arul nak tunjuk barisan pelakon movie ni pulak ..


Jack The Giant Slayer Poster 01



Jack The Giant Slayer Poster 02


The brave and dashing leader of the king's royal knights, Elmont's job is to protect the princess - which keeps him very busy. Elmont does everything with style and charm, and never, ever breaks a sweat.




A fiery and independent young princess who dislikes the pomp and protocol of palace life, Isabelle longs for freedom and the chance to live like a normal girl.


Ok yang kat bawah ni pulak adalah beberapa pelakon yg menjadi watak utama bagi Giant .. Fee, Fye, Foe, Fumm .. and the General Fallon ..

Jack the Giant Slayer Poster

Jack the Giant Slayer Poster

Jack the Giant Slayer Poster

Jack the Giant Slayer Poster

Jack the Giant Slayer Poster

The giants' ferocious two-headed leader, he hungers for revenge over their thousand-year exile from Earth as much as he hungers for his favorite food : mankind.


Ada beberapa scene yg telah mewujudkan 1 suasana yg sangat2 indah .. yg buat arul sangat2 terpesona .. meh arul share sikit ..







psssstt! hewhewhew .. tetiba rasa terserlah plak kekacakan Elmont nih .. really charming guy, kan?kan?kan? 
Movie ni tak banyak unsur humor tapi more to adventure. Arul sukakan juga pengembaraan ni, so enjoy la jugak kan. Arul percaya mesti ramai tahu kisah dongeng "Jack and The Beanstalk" tapi jangan cepat buat andaian movie ni sama je jalan cerita nye .. You're TOTALLY WRONG!! tettttttt~ hehehehehe ..

Reason(s) why you should watch this movie -
  • lots of adventures - suitable for those who likes an adventure
  • Elmont's Friend will teach you, how to manage your fear of height .. hehehe
  • dlm cerita dongeng, cuma ada sorang dua je Gergasi .. tp dlm movie ni ada beratus-ratus Gergasi .. mereka bermusuh .. nak tahu kenapa mereka bermusuh dan berperang? sila ke panggung dan layan movie ni ..
  • ...... sbb yg lain adalah arul tak pandai review movie btul2 .. hahahaha .. tapi movie ni mmg best!

SELAMAT MENONTON





Lagi yang Menarik-Menarik sahaja :


Sumber :
  1. Google
  2. Filmofilia
  3. Warnerbros


No comments:

Post a Comment